Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ήρθε και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κα. Κόκλα στην Δράμα.
Συναντήθηκε με τον Νομάρχη κ. Ευμοιρίδη αλλά και με τους Δημάρχους του Νομού και είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για θέματα που απασχολούν τον τόπο και για τις αναπτυξιακές μας προτεραιότητες.
Πολύ σωστά ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης έθιξε το πρόβλημα της ενδοπεριφερειακής ανισότητας που έχει δημιουργήσει τριβές και εντάσεις μεταξύ της Θράκης και των Νομών Δράμας και Καβάλας.

Η κα. Κόκλα κατέγραψε τα προβλήματα, όμως εδώ θέλουμε λύσεις... Καλές οι διαπιστώσεις, η ενημέρωση και οι δημόσιες σχέσεις, αρκεί να φέρνουν αποτελέσματα.
Και είναι δύσκολο σε αυτήν την οικονομική συγκυρία να περιμένουμε θεαματικές εξελίξεις. Άλλωστε η γυναίκα θα είναι Περιφερειάρχης έως το τέλος του χρόνου. Ο Καλλικράτης φέρνει αλλαγές στον διοικητικό χάρτη και θα έχουμε πλέον αιρετό Περιφερειάρχη.
Παρ' όλα αυτά ευχόμαστε να στηρίξει τα αιτήματα του τόπου και να δρομολογήσει έργα και πολιτικές με στόχο την ανάπτυξη.

Και μιας και αναφέρθηκα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης να δούμε λίγο και μια είδηση που προκάλεσε αίσθηση.
Αυλαία για τον Γιώργο Καριώτη. Ο γνωστός αυτοδιοικητικός διετέλεσε 12 χρόνια Πρόεδρος Κοινότητας Πλατανόβρυσης, 8 χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου ενώ από το 2007 είναι Δήμαρχος Νικηφόρου.
Εξέπληξε με την απόφασή του να αποσυρθεί και να μην είναι υποψήφιος στις Δημοτικές του Νοεμβρίου. Κουράστηκε, δεν θέλει να ασχοληθεί λόγω Καλλικράτη; Τι συμβαίνει άραγε;

Ο Γιώργος Καριώτης είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, μεθοδικός, ήρεμος και ιδιαίτερα καλλιεργημένος. Είναι από τις πολύ ισχυρές προσωπικότητες και θα λείψει από την τοπική πολιτική σκηνή.

Άρχισαν τα όργανα με τον Καλλικράτη... Τοπικά διαμερίσματα που αντιδρούσαν με την ένταξή τους σε συγκεκριμένους δήμους, ζητούν τώρα αλλαγή δήμου.
Δημότες του Βώλακα ζητούν την ένταξή τους στον Δήμο Δράμας και προτείνουν την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για την προσάρτησή τους στον Δήμο Δράμας.
Και πολύ καλά κάνουν... Νέο χάρτη σχεδιάζουν, ας διορθώσουν και τα λάθη που έγιναν με τον Καποδίστρια.

Και ας σταματήσουν κάποιοι να λένε ότι το γεωγραφικό κριτήριο δεν είναι το σημαντικότερο. Πρέπει να δουν με προσοχή ποιοι δήμοι και ποιες περιοχές θα συνενωθούν.
Γιατί στον Καποδίστρια είχαμε τραγικές παραλείψεις και λάθη. Και η επανάληψη των λαθών θα φέρει μεγαλύτερα προβλήματα.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες. Φυσικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα μπλόκα είναι τεράστια. Διάφοροι κλάδοι πλήττονται και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Οι αγρότες διεκδικούν και καλά κάνουν. Τι φταίνε όμως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι;
"Κόκκινο πανί" για τους αγρότες η Υπουργός κ. Μπατζέλη που έχασε τον έλεγχο. Και η δήλωση που προξένησε εντύπωση από τον αγροτοσυνδικαλιστή Κώστα Ανεστίδη "Πλέον δεν μας χωρίζει τίποτα. Μας ενώνει το χρώμα της γης και όχι των κομμάτων".
Το εύχομαι. Αν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι ξεφύγουν από το σαράκι του κομματισμού τότε θα βγουν κερδισμένοι.

Μένει μέχρι.. να φύγει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας Αν. Μπόγλου, καθώς 4 μήνες μετά τις εκλογές και την νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν στελεχωθεί πολλές θέσεις της κρατικής μηχανής.
Έτσι οι διοικητές διεκπεραιώνουν μόνο τα επείγοντα θέματα της καθημερινότητας ενώ τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν και δεν επιλύονται.
Να υπογραμμίσουμε ότι η προθεσμία για την κατάθεση βιογραφικών για την συγκεκριμένη θέση έληξε στις 10 Δεκεμβρίου 2009 και ακόμη δεν έχει καλυφθεί με νέο Διοικητή.
Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει αργά στην επιλογή Γραμματέων, Διοικητών, Προέδρων κλπ, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Οι Διοικητές πχ των Νοσοκομείων λειτουργούν υπηρεσιακά και τα Νοσοκομεία ουσιαστικά κινούνται με αυτόματο πιλότο.
Ας ευχηθούμε να βρεθούν οι ικανότεροι και να σταματήσει αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση.

Μετά από την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διαλεύκανση του σκανδάλου της Siemens ο Βουλευτής Δράμας ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης υποδείχθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ως τακτικό μέλος της εν λόγω Επιτροπής.
Το επόμενο διάστημα θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους. Η χώρα καθημερινά θα δίνει την μάχη της επιβίωσης και θα παλεύει την χρεοκοπία.
Την ίδια ώρα οι αγρότες θα έχουν κλείσει και τους παράδρομους στην εθνική οδό, οι δήμαρχοι θα αντιδρούν με τον Καλλικράτη και οι πολιτικοί θα κοντράρονται και θα κονταροχτυπιούνται για τα σκάνδαλα που έχουν παραγραφεί.
Θα γίνεται κόντρα για το θεαθήναι, για τις εντυπώσεις. Επί της ουσίας δεν θα προκύψει κανένας υπεύθυνος, κανένας ένοχος. Διαφωνείτε;

Και το όνομα αυτού Αντρέα Παντελή. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της Δόξας που συμφώνησε με τον κ. Νικολαΐδη και αναλαμβάνει την ομάδα σε μια δύσκολη συγκυρία.
Ο κ. Παντελή γνώριζε πολλά για την Δόξα. Όπως ανέφερε "Έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι αλήθεια ότι πέρασε πολλά τα τελευταία χρόνια"...
Ο Κύπριος επιχειρηματίας είναι γνώστης του ποδοσφαίρου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ανόρθωσης στην Κύπρο, ενώ ζήτησε στήριξη στην ομάδα από τους φιλάθλους και πολύ δουλειά για να πάει πολύ καλύτερα η Δόξα.

Ήττα για τον ΚΑΟΔ εντός έδρας από τον Αρκαδικό με 78-76... Η προσπάθεια παρ' όλα αυτά συνεχίζεται στο δύσκολο Πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Μπάσκετ Ανδρών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ