Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Ολοκληρώθηκε, φίλοι αναγνώστες της στήλης, το πολυσυζητημένο συνέδριο της ΕΝΑΕ ενόψει του «Καλλικράτη», που ουσιαστικά καταργεί το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, και επιφέρει μια σειρά άλλες πολύ καινοτόμες αλλαγές, στην διοίκηση της χώρας μας.

Στο συνέδριο παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε, και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της ΝΑ Δράμας ο κ. Κορυφίδης, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στα όσα ειπώθηκαν τα τελευταία χρόνια για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τόνισε ότι η ΝΔ δεν τόλμησε να την προχωρήσει, αν και την ξεκίνησε πριν από τρία περίπου χρόνια.

Επίσης ο κ. Κορυφίσης επισήμανε ότι αποτελεί μεγάλη ευθύνη όλων, η στήριξη της προσπάθειας αυτής, αλλά και η ενημέρωση του κόσμου για την μεγάλη αλλαγή που επιχειρείτε. Τόνισε επίσης ότι σ' αυτή τη νέα πορεία ,δεν θα πρέπει να μπουν μπροστά τα «δικά μας θέλω» και να σπαστούν οι αντιστάσεις που υπάρχουν «προς την Ελλάδα της Αυτοδιοίκησης του 21ου αιώνα.»

Σύντομος και περιεκτικός ο κ. Κορυφίδης ακολούθησε τα πιστεύω του, τη γραμμή του κόμματος του, το οποίο ωστόσο ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε καθαρές τοποθετήσεις. Απλά έχει κάνει ένα προσχέδιο και αφήνει τους ανθρώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαβουλευτούν- δηλαδή να βγάλουν μεταξύ τους τα μάτια τους- και στην πορεία θα έρθει και θα παρουσιάσει το τελικό σχέδιο- αυτό που ήδη έχει- και φυσικά, δεν θα «ανοίξει μύτη»...

Στην απόφαση 14ου τακτικού συνεδρίου ΕΝΑΕ που δημοσιοποιήθηκε, γίνεται εκτενής αναφορά, σ' όλα αυτά που προβληματίζουν τους αυτοδιοικητικούς του δευτέρου βαθμού, καθώς ο βαθμός αυτός είναι που θα υποστεί τις ριζικότερες αλλαγές. Έτσι μεταξύ άλλων τόνισαν ότι «το Συνέδριο παραμένει ανοιχτό έως την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου.»

Εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων, ήρθε στη Δράμα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρχιμάκης ο οποίος επανέλαβε ότι το υπουργείο κάνει ότι καλύτερο, για το μέλλον των αγροτών της χώρας.
Συναντήθηκε μάλιστα και με αγρότες, όχι στην Εξοχής, αλλά μ' αυτούς του κάμπου, που αυτά που κυρίως τους απασχολούν είναι τα ρόδια, οι κόκκινες πιπεριές, και οι χυλοπίτες των γυναικείων συνεταιρισμών.

Στην ομιλία του στο κέντρο διασκέδασης όπου η ΝΕ ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε τον χορό της, ο κ. Καρχιμάκης είπε τόσα πολλά, πολλά εκ των οποίων ήταν περιττά και παραπανίσια, που από ένα σημείο και μετά, για να μη πω εξ αρχής, κανείς δεν τον παρακολουθούσε. Άρχισαν να μιλούν όλοι μεταξύ τους, αδιαφορώντας αν ο άνθρωπος ίδρωνε από το ζόρι του, προκειμένου να τελειώσει το κείμενο του.
Δεν είναι καθόλου ευγενικό, για να μη πω προσβλητικό, να μιλάει κάποιος και εσύ, όχι απλά να μην το ακούς, αλλά ούτε και να κάνεις πως τον ακούς, να μιλάς, να τρως, λες και δεν μπορείς να κάνεις υπομονή μισή ώρα, μέχρι ο άνθρωπος να πράξει το χρέος του. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά να μας πει πόσο σωστά πράττει, ότι πράττει, το ΠΑΣΟΚ. Γιατί υπήρχε κάποιος στην αίθουσα εκείνη που πίστευε το αντίθετο;

Παραδόθηκε στα παιδιά του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων, ένα νέο σύγχρονο κτίριο. Η τελετή παράδοσης του κτιρίου έγινε την περασμένη Δευτέρα και μ' αυτήν σφράγισε την παρουσία του στο Θεραπευτήριο ο κ. Ρεστέμης. Το έργο στήριξε και ο Νομάρχης Δράμας και αποτελεί ουσιαστικά το τρίτο έργο που υλοποίησε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας.

Το έργο θεμελιώθηκε στις 18 Αυγούστου 2007 από τον τότε Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009, για να ακολουθήσει η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Επίσης έχει αναμορφωθεί ο υπάρχων οργανισμός τού Θεραπευτηρίου με ένταξη σε αυτόν 46 νέων θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι 19 έχουν εγκριθεί και προκηρυχθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κίνηση αγάπης και συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής αποτελεί η προσπάθεια που καταβάλλεται από το Νοσηλευτικό προσωπικό του Γ. Νοσοκομείου Δράμας, για τη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού, τα οποία και θα βοηθήσουν τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό.

Τέταρτος με 397 ψήφους, (9 ψήφους λιγότερους από τον πρώτο) εκλέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Δράμας κ. Σμολοκτός στην Ανώτερη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, η Γενική Συνέλευση της οποίας πραγματοποιήθηκε 6 και 7 Φεβρουαρίου 2010 στην Αθήνα

Το θέμα της ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στη Δράμα ανέγειρε εκ νέου με σχετική ερώτηση του στη βουλή ο βουλευτής Δράμας κ. Μ. Τζίμας. Το θέμα είναι ότι μπορεί να είναι η περίοδος κατά την οποία κατατίθενται προτάσεις για έργα που θα υλοποιηθούν μέσω ΕΣΠΑ, αλλά ξεχνούμε ένα πολύ βασικό παράγοντα την γενικότερη οικονομική κρίση που υπάρχει και ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν κάποια άλλα που κατάντησαν σαν το γεφύρι της Άρτας και μετά βλέπουμε για τα καινούργια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ