Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


4 σχόλια

Ξεκινώ την μέρα μου ανοίγοντας την τηλεόραση γύρω στις 7 το πρωί... Για να δούμε ποια είναι τα νέα της ημέρας.
Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το ένα κανάλι, σοκ από την πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων το άλλο κανάλι... Σε πιάνει πανικός.

Και ξαφνικά να μια είδηση με ουσία, με περιεχόμενο. Αφορά το διαζύγιο της χρονιάς Μενεγάκης-Λάτσιου. Κάθεσαι αναπαυτικά και παρακολουθείς τον μεγάλο έρωτα, τον μεγαλοπρεπή γάμο, τις βαπτίσεις, τις διακοπές του ζευγαριού.
Γίνεται καταγραφή απόψεων για το μέγα ζήτημα. Βλέπεις τις μαρτυρίες των γειτόνων του μπακάλη, του οδηγού αλλά και των συνεργατών των δύο πρωταγωνιστών. Και όταν τελειώσει το αφιέρωμα αισθάνεσαι πλήρως ενημερωμένος.
Γνωρίζεις τα πάντα για το εθνικό θέμα συζήτησης. Ποια οικονομική κρίση και χρεοκοπία. Εδώ χώρισε η Ελένη και εσείς ασχολείστε με την οικονομία;

Πάμε τώρα στα δικά μας. Μέσα στον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας ενόψει του "Καλλικράτη". Στην Δράμα άρχισαν οι αντάρες.
Στην Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ, δύο ήταν οι κυρίαρχες απόψεις. Να πάρουμε την απόφαση μετά το Σχέδιο Νόμου λέει η πράσινη μειοψηφία της ΤΕΔΚ. Να αποφασίσουμε εδώ και τώρα, λένε οι γαλάζιοι.
Η τελική πρόταση της ΤΕΔΚ είναι να παραμείνουν όλα ίδια. Δηλαδή ο νομός να έχει και με τον "Καλλικράτη" 8 δήμους και μια κοινότητα.

Κομματάκι δύσκολο να γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση. Όταν ο υπουργός ανακοινώνει ότι οι δήμοι θα είναι μέχρι 370, δηλαδή 700 λιγότεροι από όσους έχουμε τώρα, είναι απίθανο να μην έχουμε μείωση των δήμων στον Ν. Δράμας.
Όμως είδα κάποιους αυτοδιοικητικούς να θέλουν να ποινικοποιήσουν την άποψη. Και αν κάποιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος θέλει να παραμείνουν ως έχουν τα όρια των δήμων, πρέπει να απολογηθεί;
Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά κάποιων που θέλουν τον "Καλλικράτη" και αντιμετωπίζουν όσους διαφωνούν ως μιάσματα.

Μπορεί να έχεις διαφορετικές απόψεις, όμως δεν είναι δυνατόν να προσβάλλεις και να λοιδορείς. Να χαρακτηρίζεις καρεκλοκένταυρους όσους διαφωνούν και θέλουν να διατηρηθούν οι δήμοι τους.
Καλό είναι κάποιοι να μην πυροβολούν τους δημάρχους και την αυτοδιοίκηση. Δεν είναι το πρόβλημα αυτής της χώρας. Αλλοι έχουν την μεγάλη ευθύνη.

Στην οικονομία το ένα σχέδιο διαδέχεται το άλλο. Είμαστε ήδη στο σχέδιο βήτα και αν δεν αποδώσει προβλέπονται πολύ χειρότερα μέτρα. Το μόνο που ακούς είναι φόροι άμεσοι και έμμεσοι, περικοπές μισθών και επιδομάτων...
Εντάξει, να το δεχτώ. Η χώρα μας αντιμετωπίζει δυσκολίες από διάφορους κερδοσκοπικούς οίκους που κάνουν παιχνιδάκια και κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Να πληρώσουμε για να ελεγχθούν τα ελλείμματα.

Όμως αυτό δίνει κάποια προοπτική; Αν φορολογείς σκληρά, βάζεις εμπόδια σε όποιον θέλει να επενδύσει. Άρα η ύφεση θα συνεχιστεί. Οι αρνητικοί δείκτες θα οδηγήσουν σε αύξηση της ανεργίας και η κρίση θα μεγαλώνει.
Αυτά κανένας δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί και περικοπές. Όμως αυτή είναι η μία παράμετρος. Καλή είναι η βελτίωση των αριθμών και των οικονομικών δεικτών, όμως τι γίνεται με τους ανθρώπους; Θα βελτιωθεί ή θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο η καθημερινότητά τους;

Φυσικά και οι εργαζόμενοι είναι πολλών ταχυτήτων. Υπάρχουν οι σκληρά εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν 600-800 ευρώ.
Υπάρχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι των 1000-1500 ευρώ.
Υπάρχουν και τα ρετιρέ με απολαβές πάνω από 2000 ευρώ.
Δεν είναι όλοι ίσοι και με τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες.

Αρα καλό είναι τα κόμματα της αριστεράς να μην γενικεύουν. Αλλες οι δυσκολίες κάποιου που παίρνει 800 ευρώ τον μήνα και άλλες αυτού που αμείβεται με 2500 ή 3000 ευρώ.

Στην Δόξα συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Ο Μεγαλομέτοχος μετάνοιωσε, άφησε το κυνήγι και επανήλθε στην ομάδα επαναλαμβάνοντας ότι αυτός είναι το αφεντικό.
Μόνο που κανένας πλέον δεν μπορεί να τον παρακολουθήσει. Αλλα λέει την μια ημέρα και άλλα λέει την άλλη. Τέτοια διγλωσσία ούτε από πολιτικούς έχουμε δει. Θα μας τρελάνει όλους με τα καμώματά του.

Τελικά μετά από πολλές κωλοτούμπες και συζητήσεις, νέος ιδιοκτήτης της Δόξας είναι ο εφοπλιστής Αθανάσιος Σάμιος.
Μια ημέρα πριν ο κ. Νικολαΐδης έλεγε ότι η Δόξα θα πουληθεί στον κ. Παντελή...
Τι να πεις... Απλά κάνεις τον σταυρό σου με όσα απίστευτα διαδραματίζονται στην Δόξα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι θα προχωρήσουν σε συμφωνία κατά των χρισμάτων στις προσεχείς εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρηγίλλης και την Ιπποκράτους, και οι δύο αρχηγοί σκέφτονται να δοθούν χρίσματα μόνο στους μεγάλους δήμους και κατά τα άλλα να αρθεί ο κομματικός χαρακτήρας της αναμέτρησης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ο χάρτης θα βαφτεί πράσινος και γαλάζιος αναλόγως των αποτελεσμάτων στις περιφέρειες, όπου θα δοθεί η κεντρική πολιτική μάχη. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι έτσι θα αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις τοπικών παραγόντων για τον «Καλλικράτη» και στο περιβάλλον του Σαμαρά εκτιμούν ότι έτσι θα γλιτώσουν το πολιτικό κόστος από τα φιλοντορικά αντάρτικα σε δήμους, όπου η κατάσταση είναι ακόμη πλήρως ανεξέλεγκτη από τη νέα ηγεσία.
Εάν επαληθευτούν τα σενάρια ο όποιος υποψήφιος περιφερειάρχης θα επιλέξει και το προσωπικό που θα «αξιοποιηθεί» στην περιφέρεια του. Και έτσι ο κάθε υποψήφιος σημερινός Νομάρχης (αυριανός αντιπεριφεριάρχης) θα «τρέχει πανικόβλητος» για να εκλεγεί κατά αρχήν ο συνδυασμός του στην νέα μεγάλη Περιφέρεια.

Εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά με την νέα της κόμμωση η Β΄ Γραμματεάς του ΠΑΣΟΚ και αγαπητή συντρόφισσα κα Νούλα Παρασίδου. Μην ψάχνεται σε ποιο κομμωτήριο χτενίζεται γιατί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες διαθέτει προσωπικό κομμωτή.

Με περισσότερο κόσμο φέτος ο Κυριάκος Χαρακίδης στο χορό του ΠΑΣΟΚ. Πέρυσι ήρθε μόνος του. Φέτος των πλαισίωσαν κάτι ξεχασμένοι που κάνουν την εμφάνισή τους μόνο όταν το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία !
Άλλωστε ο Κυριάκος το ΠΑΣΟΚ το χρειάζεται μόνο για να ικανοποιήσει την όρεξή του για εξουσία.

Σε αναμμένα κάρβουνα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χορού ήταν τα στελέχη του Νευροκοπίου. Δεν μπόρεσαν με τίποτα να καταπιούν την παρουσία του Δημάρχου - Στρατηγού Βασίλη Γιαννόπουλου στην αίθουσα. Ο Δήμαρχος ο οποίος εκλέχθηκε με ψηφοδέλτιο που ήταν κυρίως ΠΑΣΟΚ και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις γράφτηκε στην ΝΔ. Δηλαδή στην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το κόμμα στο οποίο δεν ανήκει !

Πολυπληθείς για μία ακόμη φορά η παρουσία των «ανταρτών» του δήμου Δράμας. Τελικά αυτούς και να τους τρυπήσεις αίμα δεν θα τρέξει !

Πέντε φανελάκια άλλαξε ο Γραμματέας Σπύρος Κοτρίδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να πετύχει την ενότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του δήμου Δράμας. Πάντως φίλε Σπύρο, σου υπενθυμίζουμε ότι για να το καταφέρεις αυτό θα πρέπει να πάψεις να είσαι πρώτα «Πόλη & Ζωή» και μετά ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη παρουσία σου στην κοπή πίτας της παράταξης του Ανέστη. Δεν μπορεί να είναι παρών στην εκδήλωση ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (Κώστας Παπακοσμάς) μεταφέροντας μήνυμα του Γραμματέα Ξινίδη και εσύ να είσαι για ψάρεμα. Όπως επίσης δεν μπορούν τα ξεφτέρια της «Πόλης+Ζωής» στην κοπή πίτας να είναι παρών ο Παπακοσμάς και να μην τολμούν να τον ανακοινώνουν !

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ξινίδης μήνυσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως θα τους κόψει τα ποδάρια εάν αναμιχθούν στα του δήμου όπως έγινε την περασμένη φορά και είχαμε τα αποτελέσματα που είχαμε.

Μαθαίνουμε επίσης πως ο Αηδόνης λέει στους αυλικούς του πως πρέπει επιλογή να είναι ο Χαρακίδης. Ο βουλευτής θέλει να μην δυσαρεστήσει τους ψηφοφόρους της «Πόλης & Ζωής», παράταξη από την οποία αντλεί πολλούς σταυρούς. Άλλοι πάλι λένε πως ο βουλευτής απλά είναι εγκλωβισμένος σε πρόσωπα του σωματείου αυτού. Χρήστο, καλά ξεμπερδέματα !

Έντονη η παρουσία των φίλων και ψηφοφόρων της βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου. Είναι γεγονός, πως μέρα με τη μέρα η Χαρά κερδίζει συνεχώς πόντους και διεισδύει με περισσότερες αξιώσεις στο εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα δείγματα δουλειά της κας Κεφαλίδου είναι θετικά αναμένουμε και τα αποτελέσματα της...

Παρών στο χορός του ΠΑΣΟΚ και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη & Ζωή» Παύλος Ζαχαριάδης. Επειδή τον βλέπουμε πρώτη φορά σε χορό του κινήματος αναρωτιόμαστε εάν παραβρέθηκε ως ΠΑΣΟΚ ή ως χορηγός - δωροθέτης της εκδήλωσης.

Ο Αγαπητός υπουργός στον χαιρετισμός του προσπάθησε να τεστάρει τα νεύρα των παρευρισκομένων και τις αντοχές των ηχείων. Μία ώρα και κάτι διήρκησε η ομιλία του και τελικά κατέβηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα !

Ρεσιτάλ χορού έδωσε το στέλεχος της παράταξης «Πρώτα η Δράμα». το βαρύ πυροβολικό, Ευγενία Χαρπαντίδου σε περίπτωση που χρειαστεί θα τους χορέψει και πάλι στο ταψί !

Τις στιχομυθίες που σκαρφιζόταν ο Μπάμπης Λαζαρίδης και είχαν πάντοτε θέμα γνωστό αιρετό του ΠΑΣΟΚ δεν θα τις αναφέρουμε... θα κριθούμε ακατάλληλο έντυπο !

Ευχάριστη έκπληξη και η παρουσία του καθ΄ όλα αγαπητού, Θωμά Δασκάλου, στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Μάθαμε Θωμά, ότι εκτελούσες εντεταλμένη υπηρεσία, γράφοντας και υπερωρίες από τον εργοδότη σου τον ...Κυριάκο.

Συγχαρητήρια στον γνωστό επιμορφωτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Παπουτσή για τις χορευτικές του ικανότητες ! Μέχρι και ποντικά χόρεψε για χάρη του Καρχιμάκη. Τι σου είναι αυτή η επιμόρφωση !

Πάντως σε γενικές γραμμές ο Κυριάκος Χαρακίδης ήταν ζωηρός. Κάποιοι είπαν πως έτσι γίνεται πάντα ...το μυρμήγκι λίγο πριν το τέλος ...βγάζει φτερά ! Κυριάκο προβλέπουμε πως από το ΠΑΣΟΚ θα καρατομηθείς για απρεπή -πολιτική- συμπεριφορά.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους, ο επί οκτώ χρόνια κυβερνητικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανέστης Σαατσόγλου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, Λεωνίδας Γαλανόπουλος.

Ο Μιχάλης Μλεκάνης εκλιπαρούσε την συντρόφισσα Ευγενία Χαρπαντίδου να χορέψουν μαζί ένα καρσιλαμά. Η σιδερά κυρία αρνιόταν πεισματικά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του συζύγου της Νίκου.

Μάθαμε πως μεγαλοστελέχος του ΠΑΣΟΚ, προέτρεψε τους επικεφαλής: Κυριάκο Χαρακίδη και Ανέστη Τερζή να μην λένε δημόσια πως είτε πάρουν στήριξη είτε όχι θα κατέλθουν στις εκλογές. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ανέστης είπε πως «Θα δώσει την ψυχή του για την ενότητα» και ότι θα είναι δίπλα στον Γραμματέας Σωκράτη Ξυνίδη. Μάλλον Κυριάκο για σένα χτυπάει η καμπάνα. Αντιλαμβάνεσαι τι μπορεί να γίνει... δίνουν το χρίσμα σε νέο πρόσωπο που θα ενώσει το ΠΑΣΟΚ κι εσύ μένεις με τον Γρηγορίου και τον Στέφανο στο επιμελητήριο ! Γιατί μη γελιέσαι... χωρίς το ΠΑΣΟΚ απλά δεν μπορείς να κάνεις ψηφοδέλτιο.

Σε αναμμένα κάρβουνα (ως σύγχρονος αναστενάρης) βρίσκεται ο Ευμοιρίδης με την διαφαινόμενη κάθοδο του ΠΑΣΟΚ με ενωτικό ψηφοδέλτιο. Δεν του κάθεται κανένα σενάριο του Κώστα. Πως κάνεις ψηφοδέλτιο αντάρτικο στη ΝΔ ...χαρίζοντας τον δήμο στο ΠΑΣΟΚ.

Εκτός και αν τάξει και στον Χαρακίδη πως θα γίνει δήμαρχος μετά από δυο χρόνια. Φυσικά αυτό, εάν δεχτεί, εάν συμπληρώσει ψηφοδέλτιο, εάν περάσει στην δεύτερη Κυριακή ...εάν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν !

Αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες του Ξανθόπουλου για το βουλευτιλίκι μετά από σειρά δημοσιευμάτων που θέλουν τον Χρήστο Αηδόνη να ορίζεται υποψήφιος Περιφερειάρχης. Λες Γιάννη, να σου φέξει από παραθυράκι; Της Χαράς της έφεξε από την πίσω πόρτα !

Με το που πήρε τον λόγο ο Αηδόνης ...κάποιος από τους συντρόφους αναφώνησε το αμίμητο «Χρήστο ομορφόπαιδο !» και αναρωτιέμαι εγώ «...τελικά οι γαμπροί της Δράμας είναι περιζήτητοι».

Ο Αγαπητός Νομάρχης, Κώστας Ευμοιρίδης, χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά με συνέντευξή του στην Κική Χεριστανίδου. Και είχε απ΄ όλα η συζήτηση... αποχώρηση από την πολιτική σκηνή, υποψηφιότητα στο δήμο μέχρι και υποδείξεις στους εκδότες της Πόλης.
«Λέω κάτι...» τόνισε «...και αντί να ασχολούνται με την ορθότητά του ασχολούνται γιατί το λέω». Αυτό η «βαρυσήμαντη» τοποθέτηση αφορούσε την εφημερίδα μας για σχολιασμούς που λένε πως αν κατέβει απέναντι στον Θωμά Μαργαρίτη, θα χαρίσει τον δήμο στο ΠΑΣΟΚ. Ο Νομάρχης ενοχλείται σφόδρα από την λογική αυτή σκέψη και διαμηνύει από την τηλεόραση πως μια και δεν ανήκουμε στον χώρο της ΝΔ και δεν κοπτόμαστε για την ενότητά της αλλά έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας, δεν πρέπει να μας λαμβάνουν υπ΄ όψην. Βέβαια για τον αγαπητό -κατά τα άλλα- Νομάρχης μας, φαίνεται πως δεν ισχύει το ότι πρέπει να κρίνει την ορθότητα των λεγομένων μας και όχι γιατί το λέμε !
Και τέλος μάθαμε από τον μαθουσάλα της πολιτικής πως αν είσαι δημοσιογράφος και δεν ανήκεις σε ένα κόμμα δεν μπορείς να καταθέτεις τις απόψεις σου για αυτό.
Εντάξει κυρ Κώστα, την επομένη που θα αποφασίσουμε να ασχοληθούμε μα τα εσωτερικά της τοπικής ΝΔ θα φροντίσουμε να πάρουμε άδεια ...φυσικά από εσένα !

Να κλείσουμε με μία πρόβλεψη που βασίζεται στο πολιτικό ρεπορτάζ του παρασκηνίου. Ο Κυριάκος Χαρακίδης, δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο της Δράμας. Το ΠΑΣΟΚ θα κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές με ενωτικό ψηφοδέλτιο. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου -επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος- και καταλαβαίνει την θέση στην οποία βρίσκεται ...θα κάνει την εξής κίνηση ...απλά θα «πουλήσει το τομάρι ακριβά». Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι πως εκτός του γεγονός πως πρέπει να σε ψηφίσω στην Περιφέρεια, θα συνυπάρξουμε μαζί το επόμενο διάστημα αφού θα είσαι αντιπεριφερειάρχης ...Νομάρχης του νομού για όσους δεν κατάλαβαν !

Βάζουμε τέλος στην στήλη με ένα απόφθεγμα του Ουμπέρτο Έκο:
«Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει»

 


Σχόλια (4)

Ο φύλακας - Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 στις 16:29
Δεν πάει να πάει όποιος θέλει όπου θέλει; Τόσα χρόνια "ντεμέκ" αποφάσιζα και είδα τι σκατά έκανα. Και τον Πρωθύπουργό γιωργάκη τον έλεγα. Και τώρα αποδικνείεται Γιώργαρος. Και λέω ευτυχώς είναι κι αυτός... Κοντολογίς: "Το χειρότερο κρασί, μπορεί να γίνει το καλύτερο ξύδι" Δεν δοκιμάζουμε;

τασο0ς - Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:13
στην ελλαδα εχουμε κανει ιμαλαια την ανοησια και την βλακεια για αυτο ασχολουμαστε με την μενεγακη

πασοκος - Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:08
αν δω τον χαρακιδη στηνπεριφερεια θα αλλαξω κρατος

ΤΕΟ - Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:05
Αν πάνε τον Χαρακίδη στην Περιφέρεια εγώ προσωπικά θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ