Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


2 σχόλια

Το Κοζλοντούι
Είναι πολύ ουσιαστική η παρέμβαση του Νομαρχιακού Συμβούλου Κώστα Μιχαηλίδη που με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να κατασκευάσει νέο πυρηνικό αντιδραστήρα στο Κοζλοντούι.
Η γειτονική χώρα προσανατολισμένη στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από πυρηνική ενέργεια επιχειρεί την κατασκευή νέας μονάδας 1000MW στο Κοζλοντούι, η οποία θα υποκαταστήσει τους τέσσερις αντιδραστήρες που έκλεισαν στο πλαίσιο της εκπλήρωσης προϋποθέσεων για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες παλιές υποδομές και εγκαταστάσεις και φυσικά ο κίνδυνος αυξάνει.
Η Δράμα είναι πολύ κοντά στο Κοζλοντούι. Βιώνουμε όλοι τις αρνητικές συνέπειες του Τσερνομπίλ τα τελευταία χρόνια.
Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να απαιτήσει από τους γείτονες τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται σε συνεννόηση με τις επηρεαζόμενες χώρες.
Δεν είναι δυνατόν οι βούλγαροι να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να λογαριάζουν κανέναν. Άλλωστε το περιβάλλον δεν έχει σύνορα. Και τυχόν διαρροή από τους βουλγαρικούς αντιδραστήρες θα σκέπαζε και τον ελληνικό ουρανό.

Το Αστυνομικό Μέγαρο
Για μια ακόμη φορά επανήλθε το πρόβλημα στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας. Αυτήν την φορά με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαργαρίτης Τζίμας.
Η Δράμα είναι από τις ελάχιστες πόλεις που στερείται ιδιόκτητου Αστυνομικού Μεγάρου και η επίσημη πολιτεία βρήκε λύση... Πληρώνει ετησίως χιλιάδες ευρώ ως ενοίκιο και νοικιάζει πολυκατοικία για την στέγαση των υπηρεσιών.
Είναι γνωστό ότι τα λειτουργικά προβλήματα είναι πάρα πολλά. Οι χώροι είναι ακατάλληλοι αφού για άλλον λόγο χτίστηκε η πολυκατοικία και τελικά άλλη είναι η χρήση της.
Θα γίνει κάτι; Θα ανεγερθεί Αστυνομικό Μέγαρο είτε μέσω ΣΔΙΤ είτε μέσω του ΕΣΠΑ; Θα μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα; Ή θα συνεχίζεται η απαράδεκτη αυτή κατάσταση για την οποία πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι μας ;

 


Σχόλια (2)

κωστασ χρ - Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 στις 05:48
μπραβο τον κωστα μιχαηλιδη για το θεμα που εφερε στηνεπικαιροτητα

νακος - Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:49
αθτο με το αστυνομικο μεγαρο ειναι ντροπη,αισχος

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ