Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


1 σχόλιο

Η επανεκλογή που βρέθηκε στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων είναι γεγονός.
Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ο τρίτος Πρόεδρος στην ιστορία της Μεταπολιτευτικής Ελλάδος, μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωστή Στεφανόπουλο, που ανανεώνει την θητεία του για 5 έτη.
Πρόεδροι Δημοκρατίας με μια θητεία διετέλεσαν ο Κωνσταντίνος Τσάτσος και ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ενώ πρώτος Πρόεδρος μετά την Δικτατορία ήταν ο ακαδημαϊκός Μιχάλης Στασινόπουλος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Παπούλιας εξελέγη πριν από 5 χρόνια (8 Φεβρουαρίου 2005) με τον αριθμό ρεκόρ των 279 ψήφων.
Ανανέωσε την θητεία του με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Προσωπικότητα ευρύτερης αποδοχής, με εμπειρίες και γνώσεις ο Κάρολος Παπούλιας, κρίνεται απόλυτα πετυχημένος και αυτό αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που απολαμβάνει.
Μια επιλογή άριστη που εκφράζει το σύνολο του ελληνικού λαού.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πέρασε στα μονόστηλα. Ελάχιστη ήταν η δημοσιότητα για την επανεκλογή Παπούλια.
Θυμόμαστε όλοι τις κόντρες, τις αντιπαραθέσεις και την ένταση σχετικά με την επανεκλογή Παπούλια. Αιτία ήταν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και τα νέα οικονομικά μέτρα.

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, πάγωμα μισθών, μείωση των επιδομάτων στους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό.
Προηγήθηκαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς... Σαμαράς, Καρατζαφέρης συναίνεσαν στην λήψη μέτρων για την εθνική οικονομία που οδηγείται στον γκρεμό.

Επίσης ανακοινώθηκαν αύξηση στην φορολογία των καυσίμων, φορολόγηση μερισμάτων, αύξηση στην φορολόγηση των οφ σορ... Και προβλέπεται συνέχεια με νέα μέτρα.
Γεγονός είναι ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση και αυτήν την ώρα τα λόγια είναι περιττά.
Είναι η ώρα των αποφάσεων. Αρκεί όλοι να πληρώσουν ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν.

Για ανάγκη εθνικής προσπάθειας με στόχο την ανάκαμψη έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Η συνεννόηση είναι απαραίτητη, σε μια περίοδο που η χώρα δέχεται απανωτές επιθέσεις είτε από κερδοσκοπικούς οργανισμούς είτε από κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών.
Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Πάντως έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Ο φθηνός λαϊκισμός δεν πείθει κανέναν. Ή παλεύουμε για να σωθούμε ή αυτοκτονούμε. Δεν υπάρχει μέση οδός.

Και μην βρεθούν κάποιοι να ζητήσουν σκληρή αντιπολίτευση και κόντρες. Πρέπει να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η στάση του Σαμαρά και του Κατατζαφέρη είναι στάση ευθύνης.
Όταν η πατρίδα αντιμετωπίζει προβλήματα, τότε η αντιπολίτευση περιττεύει. Και απαιτείται εθνική συνεννόηση και μετριοπάθεια. Η κομματική συνέπεια δεν είναι το ζητούμενο.
Πάνω απ' όλα η πατρίδα... Πάνω από τα κόμματα και τις σκοπιμότητες είναι η Ελλάδα. Είναι πολύ ουσιαστικό ζητούμενο η μετριοπάθεια και η συμφωνία σε βασικές αρχές.

Θετική εξέλιξη. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκηρύχθηκε για τις 16 Μαρτίου 2010 διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου του Οδικού Άξονα Σέρρες-Αμφίπολης έως Δραβίσκο. Το έργο αφορά και τον Ν. Δράμας αφού ουσιαστικά είναι μέρος της οδικής αρτηρίας Αμφίπολης-Δράμας.
Η μελέτη που είχε προκηρυχθεί επί ΝΔ ολοκληρώθηκε. Τώρα ξεκινάει το έργο, που θα βελτιώσει τον οδικό άξονα και θα μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται όποιος από την Δράμα επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη.
Καλό είναι όποιοι ψάχνουν ποιος ενέταξε το έργο και σε ποιον ανήκει, να σταματήσουν την αναζήτηση. Το έργο είναι πολύ σημαντικό και δεν ψάχνει ανάδοχο.
Η όποια προσπάθεια οικειοποίησης να σταματήσει γιατί δεν μας αφορά. Προσπάθησαν όλοι οι τοπικοί φορείς και ανήκει σε όλη την Δραμινή κοινωνία αλλά και στην περιοχή Ζίχνης που ωφελείται από την ολοκλήρωσή του.

Δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια για ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Μακεδονίας με έδρα την πόλη της Καβάλας, από την διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.
Άμεσα σχεδιάζει να αναλάβει πρωτοβουλίες και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρυσόστομος Κεβρεκάκης. Προγραμματίζει συναντήσεις και με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Καστανίδη για να προωθήσει το ζήτημα του Εφετείου.
Επιμένουν και καλά κάνουν οι γείτονες να διεκδικούν. Όμως το έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Καλό είναι να υπάρχει και συνεννόηση όταν διεκδικείς κάτι ευρύτερο που αφορά την Δράμα και τις Σέρρες.
Είδαμε στο παρελθόν να θεωρούν Δραμινούς και Σερραίους σύμφωνους με το αίτημά τους. Αυτό είναι απαράδεκτο. Όπως και η αδιαφορία τους για τις αντιρρήσεις των φορέων της Δράμας.
Αυτό δεν συνέβη μόνο στο θέμα του Εφετείου... Συνέβη και σε άλλα θέματα όπου δεν είδαμε συνεργασία των φορέων των δύο νομών και στήριξη από τους Καβαλιώτες των Δραμινών διεκδικήσεων.
Αντίθετα εμείς όποτε μας χρειάστηκαν ήμασταν δίπλα τους.

Μην αρχίσουν τώρα οι διάφοροι "προοδευτικοί" και "εκσυγχρονιστές" να με χαρακτηρίζουν τοπικιστή.
Είμαι Δραμινός, θέλω την πρόοδο του τόπου μου και βλέπω ότι οι γείτονες πολλές φορές είναι εμπόδιο στις Δραμινές διεκδικήσεις. Διαφωνείτε;

Σε λίγους μήνες με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" θα καταργηθούν οι νομοί. Άρα θα διεκδικούμε σε επίπεδο Περιφέρειας.
Αν δεν υπάρχει συνεργασία και συναινέσεις, τότε ο καθένας θα κάνει ότι του κατέβει.
Άρα καλό είναι οι Καβαλιώτες, την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για λογαριασμό μας, να μας ρωτήσουν.

Η οικονομική κρίση, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και ο "Καλλικράτης" μονοπωλούν την τοπική επικαιρότητα.
Μια είδηση όμως που διαβάσαμε τελευταία μας ανησύχησε. Αφορά την πρόσφατη απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να κατασκευάσει νέο πυρηνικό αντιδραστήρα στο Κοζλοντούι.
Το θέμα αυτό μας αφορά άμεσα γιατί η απόσταση που μας χωρίζει από το εργοστάσιο είναι 225 χλμ. Άρα έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε αφού θα χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες κατασκευασμένες υποδομές και εγκαταστάσεις οι οποίες όμως κατασκευάστηκαν πριν 50 χρόνια και δεν έχουν σύγχρονες προδιαγραφές.

Εδώ οι τοπικοί φορείς μπορεί να εκφράσουν την ανησυχία τους και την διαφωνία τους.
Η κυβέρνηση όμως μπορεί να ζητήσει από την Βουλγαρία τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται σε συνεννόηση με τις επηρεαζόμενες χώρες.
Δεν μπορεί οι γείτονες να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

 


Σχόλια (1)

ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 05:44
ΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΦΥΛΑΚΤΕ?ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ