Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Άγγελος Καλλίας

Πρώην Πρόεδρος ΑΝΦΑ – Επιχειρηματίας

12 σχόλια

Το βουνό δεν μπήκε μέσα τόσο από την έλλειψη χιονιού όσο από την κακοδιαχείριση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια

Σε μια πού ενδιαφέρουσα συνέντευξη, φιλοξενούμε τον πρώην Πρόεδρο της ΑΝΦΑ κ. Άγγελο Καλλία.
Αναφέρθηκε στους λόγους της παραίτησής του από την θέση του Προέδρου της ΑΝΦΑ. Όπως είπε, αιτία ήταν ότι οι μέτοχοι δεν κατέβαλαν χρήματα για να εξοφληθούν οι οφειλές στο προσωπικό από τις προηγούμενες λειτουργικές χρήσεις.
Επιρρίπτει τις ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο στους πολιτικούς που δημιούργησαν ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και αναρχίας ενώ τονίζει με νόημα «για οτιδήποτε συμβαίνει στο βουνό, αποφασίζει το 17%», δηλαδή ο Νομάρχης Δράμας.
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του σε περιστατικό που αφορά επιχειρηματία που πλήρωνε 700 ευρώ τον χρόνο μίσθωμα με την αιτιολογία ότι είχε υπογράψει με τον Νομάρχη ιδιωτικό συμφωνητικό!
Τέλος, χαρακτηρίζει απαξιωμένο το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και προτείνει να αναλάβει ένας Δήμος την πρωτοβουλία να ζητήσει την παραχώρηση χρήσης γης για να λυθεί επιτέλους το ιδιοκτησιακό που είναι μεγάλη εκκρεμότητα.

-κ. Καλλία, κράτησε πολύ λίγο η θητεία σας ως Προέδρου της Αναπτυξιακής Φαλακρού. Γιατί παραιτηθήκατε;
-Γιατί δεν θέλησαν τελικά οι μέτοχοι να καταβάλουν χρήματα για να μπορέσει να γίνει μερική ή ολική εξόφληση των οφειλών του προσωπικού από τις προηγούμενες λειτουργικές χρήσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μας πιέζει το προσωπικό, με καταγγελίες στον Επόπτη Εργασίας, στο ΙΚΑ και με εξώδικα. Και ως γνωστόν, στις ΑΕ το ΔΣ είναι υπόλογο γι' αυτές τις οφειλές. Συνεδριάζοντας σαν ΔΣ αποφασίσαμε να μην πάρουμε στις πλάτες μας τα χρέη και τις οφειλές που δημιούργησαν οι προκάτοχοί μας.

-Ποιο ήταν το ποσό της οφειλής;
-Στο προσωπικό το ύψος της οφειλής ήταν περίπου 130.000 ευρώ συν τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στο ΤΣΜΕΔΕ τα οποία είναι άλλα 120.000 ευρώ. Υπήρχαν και άλλες οφειλές απέναντι σε προμηθευτές τα οποία έφταναν τα 90.000 ευρώ. Συνολικά με προσαυξήσεις και τόκους ξεπερνούσαμε τα 400.000 ευρώ.

-Γνωρίζατε γι' αυτές τις οφειλές όταν αναλάβατε;
-Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν οφειλές, δεν γνωρίζαμε το ακριβές ύψος των οφειλών. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε, μας έγινε αναλυτική ενημέρωση και αποφασίσαμε να μπούμε σε διαδικασία ρυθμίσεων προς το Δημόσιο (ΙΚΑ, Εφορία), πράγμα το οποίο κάναμε και τις οφειλές προς το προσωπικό και τους προμηθευτές θα τα καταβάλαμε από την τρέχουσα χρήση συνυπολογίζοντας την βοήθεια που μας εγγυήθηκαν οι μέτοχοι.

-Η ΑΝΦΑ βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο επί πολλά χρόνια. Πού οφείλεται αυτό;
-Στο ότι μέχρι σήμερα το βουνού διοικούνταν αρχικά από τους πολιτικούς, όπου κανένας δυστυχώς δεν το είδε σαν επιχείρηση και σαν τουριστικό προϊόν της περιοχής αλλά σαν μια εταιρία η οποία θα λειτουργούσε εξυπηρετώντας συμφέροντα. Και γι' αυτό τον λόγο διαπιστώσαμε πολύ σύντομα ότι τα χρόνια που πέρασαν δημιουργήθηκε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και αναρχίας, το οποίο ήταν δυστυχώς υπό την σκέπη των προηγούμενων διοικήσεων και των μετόχων.

-Μπορείτε να αναφέρετε κάποια γεγονότα που αποδεικνύουν το καθεστώς αυθαιρεσίας και αναρχίας;
-Πρώτον... Αδράνεια στην λύση του ιδιοκτησιακού.
Δεύτερον... Αυθαίρετη λειτουργία επιχειρήσεων.
Τρίτον... Η πρόχειρη κατασκήνωση-κάμπινγκ τροχόσπιτων η οποία είναι παράνομη, γιατί δεν έχει άδεια από τον ΕΟΤ.
Τέταρτον... Η πλήρη αδιαφορία των μετόχων από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της εταιρίας.
Πέμπτον... Η μη ορθολογική διαχείριση των χρημάτων.
Είναι πάρα πολλά που αποδεικνύουν ότι αν δίνονταν τα χρήματα για να πληρωθούν οι οφειλές, πάλι το βουνό θα ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά.

-Αναφερθήκατε στους πολιτικούς... Φταίνε περισσότερο αυτοί ή η πολιτεία;
-Η πολιτεία συνήθως είναι άλλοθι. Πάντα φταίνε οι άλλοι από την Αθήνα, από τα Υπουργεία και δεν φταίνε οι πολιτικοί του τόπου.
Για μένα δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ενός εκχιονιστικού μηχανήματος και να είμαστε δέσμιοι πάντοτε της Νομαρχίας ή των Δήμων για το πότε θα καθαρίσει και θα πέσει αλάτι στον δρόμο. Να μην υπάρχει ασθενοφόρο και να μην τηρούνται οι απλοί κανόνες ασφαλείας του Κέντρου.
Έχω την αίσθηση ότι στον νομό μας γίνονται έργα για ψήφους και όχι για ανάπτυξη του τόπου μας και σας αναφέρω ένα παράδειγμα... Την κατασκευή του δρόμου Πύργων-Φαλακρού, άλλη μια δίοδος για το βουνό στην οποία βέβαια θα χρειαστούν εκχιονιστικά, φορτωτές κ.α., αλλά εμείς δεν έχουμε ούτε μα αλατιέρα.

-Στην ανοικτή επιστολή που στείλατε στα ΜΜΕ, προξένησε εντύπωση η καταγραφή κάποιων περιστατικών όπου η ΑΝΦΑ λειτούργησε και σαν κέντρο εξυπηρέτησης πολιτικών με ρουσφέτια, υποσχέσεις κλπ. Ως επιχειρηματίας πώς τα σχολιάζετε;
-Είναι αυτό που είπα εξ' αρχής. Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίες. Εκ των πραγμάτων στα 10 χρόνια λειτουργίας αυτής της εταιρίας, αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα. Όταν ξεκίνησε, στην εταιρία εργάζονταν πάνω από 60-65 άτομα ενώ το ΧΚΦ για να λειτουργήσει χρειάζονταν 40-45 άτομα. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι «γεννήθηκαν» διάφορες θέσεις και προσλήφθηκαν άτομα για αυτές, τα οποία τα βλέπαμε στις 1 του μήνα.
Μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να στέλνουν λίστες με ονόματα για εργασία στην ΑΝΦΑ. Για εμάς που ξέρουμε την οικονομική κατάσταση του βουνού αλλά και για εκείνους που την γνωρίζουν, είναι αστείο να προσπαθούν να βολέψουν πλέον «φίλους» σε μια εταιρία όπου ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν. Αλλά παρ' όλα αυτά πρέπει να κάνουν αυτό που οφείλουν ως «πολιτικοί».

-Γι' αυτήν την «αιολη» κατάσταση που επικρατεί στην ΑΝΦΑ, πόσο υπεύθυνος είναι ο Νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης που διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της εταιρίας;
-Κανονικά θα έπρεπε να πω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στα ΔΣ των προηγούμενων ετών είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση και το οικονομικό αδιέξοδο που επικρατεί στην ΑΝΦΑ, αλλά εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο. Με όποιον και να μιλήσεις για οποιαδήποτε σημαντική απόφαση πρέπει να παρθεί για την λειτουργία του Κέντρου όλοι σε παραπέμπουν στον Νομάρχη.
Αυτό μας έκανε πολύ γρήγορα να καταλάβουμε ότι για οτιδήποτε συμβαίνει στο βουνό αποφασίζει το 17%. Αλλά αυτό το οποίο δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι μέτοχοι είναι ότι το 17% θα την βγάλει πιο λάδι από όλους.

-Τι εννοείτε όταν λέτε «θα την βγάλει πιο λάδι από όλους»;
-Το επόμενο στάδιο για την ΑΝΦΑ είναι να πάει η εταιρία για πτώχευση, πράγμα που δεν συμφέρει κανέναν και κυρίως τους μετόχους, διότι σε περίπτωση που μπούνε ορκωτοί λογιστές για τον έλεγχο της εταιρίας, πολλοί από αυτούς θα πρέπει να απολογηθούν για το πού πήγαν τα χρήματα του Μετοχικού Κεφαλαίου (1.200.000 ευρώ), πού πήγαν οι εισπράξεις τα 6 πρώτα χρόνια (1.500.000 ευρώ), δηλαδή περίπου στα 2.500.000 ευρώ, όταν επάνω στο Κέντρο δεν έγινε καμία άλλη υποδομή ανάπτυξης, πέραν των αρχικών που είχαν επιδοτηθεί. Και φυσικά σ' αυτά τα ποσά πρέπει να προσθέσουμε τις 400.000 τωρινές οφειλές, την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που έγινε στο παρελθόν.
Άρα το βουνό δεν μπήκε μέσα τόσο από την έλλειψη χιονιού όσο από την κακοδιαχείριση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

-Τα καταστήματα πληρώνουν ενοίκιο στην ΑΝΦΑ;
-Οι επιχειρήσεις έχουν ιδιωτικά συμφωνητικά για την καταβολή κάποιων μισθωμάτων σε ετήσια βάση, τα οποία μισθώματα τα τελευταία 4 χρόνια δεν καταβάλουν.
Αυτό έχει δύο διαστάσεις... Η πρώτη διάσταση είναι ότι υπάρχει ένας φορέας ο οποίος ζητά χρήματα για κάτι που δεν του ανήκει και μεταπουλά παρανόμως το ρεύμα, και η άλλη του διάσταση είναι ότι ενώ οι επιχειρηματίες το γνωρίζουν, το δέχθηκαν.
Εάν κάποιος από αυτούς ή ακόμη και από τους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων ζητήσει πίσω τα χρήματά του γιατί παρανόμως του τα έπαιρναν, τότε τι γίνεται;

-Αληθεύει ότι επιχειρηματίας σας είπε ότι υπέγραψε με τον Νομάρχη ιδιωτικό συμφωνητικό και πληρώνει 700 ευρώ τον χρόνο μίσθωμα;
-Αυτό είναι κάτι το οποίο ισχυρίζεται ένας επιχειρηματίας όπου εμείς κατ' επανάληψη του ζητήσαμε να παρουσιάσει, διότι στα αρχεία μας δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Αυτός προσπαθούσε να το αποφύγει λέγοντας μας ότι το υπέγραψε με τον Νομάρχη και να πάμε σε αυτόν για να μας το δώσει.
Αλλά όλα αυτά είναι ένα καθεστώς το οποίο κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια επέτρεψαν να συντηρηθεί και να υπάρχει. Όπως επίσης και τα δώρα της Νομαρχίας σε αθλητή τα προηγούμενα χρόνια με κεφάλαια της ΑΝΦΑ.

-Τι εννοείτε;
-Το 2006 όταν ο Θανάσης Τσακίρης θα πήγαινε στην Ολυμπιάδα του Τορίνο, ζήτησε την οικονομική στήριξη της Νομαρχίας. Η Νομαρχία αδυνατώντας να τον στηρίξει οικονομικά, του πρότεινε να μην καταβάλει το μίσθωμά του για εκείνη τη χρονιά στην ΑΝΦΑ, πράγμα το οποίο παρανόμως έκανε χωρίς απόφαση του ΔΣ για λογαριασμό της επιχείρησης της γυναίκας του στο Κέντρο.
Από τότε ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα στο βουνό, αρνούμενοι και οι υπόλοιποι να καταβάλουν τα μισθώματα τους.

-Όλα αυτά τα προβλήματα απαξίωσαν το Χιονοδρομικό; Υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης;
-Σαφώς και έχει απαξιωθεί το Κέντρο. Το ότι συνεχίζει να λειτουργεί, το οφείλει στην φιλότιμη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων. Ποτέ δεν είναι αργά να αναπτυχθεί το Κέντρο. Ας μην ξεχνάμε ότι η υποδομή είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, απλά η διαχείριση η οποία έγινε ήταν λάθος.
Πρέπει να κλείσει άμεσα το θέμα της παραχώρησης χρήσης γης, αναλαμβάνοντας ένας Δήμος την πρωτοβουλία για να την πάρει, ο οποίο βέβαια Δήμος δεν θα το λειτουργεί αλλά κάνοντας μια χωροταξική μελέτη θα διαχειριστεί την γη.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Θα πρέπει κατά την άποψή μου να γίνει μια Μελέτη Ανάπτυξης του Χιονοδρομικού αλλά και της ευρύτερης περιοχής περιμετρικά του Κέντρου, για την σωστή προώθηση αυτού του τουριστικού προϊόντος.
Δεν θέλουμε να γίνουμε Μπάνσκο, αλλά ένα Χιονοδρομικό Κέντρο το οποίο να έχει την επισκεψιμότητα που του αρμόζει, να παρέχει σωστές υπηρεσίες και να αφήνει ευχαριστημένους τους πελάτες μας.

 


Σχόλια (12)

giannis - Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:08
κωστα , σε λαθος καλλια τα λες , δεν ειναι της ΝΤΟΡΑΛ ο αγγελος καλλιας (απο οσο ξερω τουλαχιστον)

ΚΩΣΤΑΣ - Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 04:06
θα πληρώσετε ρε τους εργάτες στην DORAL ???ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ

xteam - Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στις 13:09
ΚΟΛΗΣΕ ΣΟΡΡΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ

xteam - Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στις 12:19
ελα παιδια για ολα φταιει ο νομαρχης.... δεν λεω οτι δεν υπαρχουν πολιτικες ευθηνες αλλα να σημειωσω κατι χωρις να θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου: ολες οι επενδυσεις στο ΧΚ, απο ενα κρασπεδο εως και το τελευταιο λιφτ που σηκωθηκε εγιναν χαρην της επιμονης του τρεξιματος, και του προσωπικου ενδιαφεροντος του Νομαρχη, Τα λεφτα στο βουνο δεν τα εφαγε ο Νομαρχης, και την ευθηνη της καθημερινης του λειτουργιας δεν την εχει ο νομαρχης, δεν υποστηριζω τον Ευμοιριδη αλλα απο την αλλη δεν θα βοηθησει σε τιποτα το Φαλακρο και την αναπτυξη του νομου ενας αποδιοπομπαιος τραγος, χωρις να θελω να πω οτι οι πολιτικοι δεν φερουν καμια ευθηνη. πρεπει να ξεμπροστιαστουνε οσοι φαγανε λεφτα, κανανε κακοδιαχειριση, προσπαθησαν να κανουν το ΧΚ απο προορισμο για χιονοδρομους σε λουνα παρκ χειμερινων δραστηριοτητων, (ελκηθρα, καφεδες, βολτες στο λιφτ, ριγκο, σνοου μομπιλ, καντινες παιδακια κτλ) γιατι ετσι θα δουλευανε τα μαγαζια 'η μαλλον παραγκες που με χαμηλο σε πολλες περιπτωσεις κοστος στηθηκανε. χασανε τον στοχο, τα ΧΚ υπαρχουν πρωτα για τους χιονοδρομους και μετα για τους ημερησιους επισκεπτες του χαβαλε, και πολλα αλλα παρομοια που αν ξεκινησουμε θα αργησουμε να τελειωσουμε μιλωντας τελος παντων ας ευχηθουμε ολοι μην το ρημαξουν τελειως και να παει στα χερια εππαγελματιων

D.D.-4- - Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 στις 07:45
Ο Κ. ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΕ. ΕΣΚΕΜΕΝΑ Η ΛΟΓΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ

χτεαμ - Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 στις 07:36
για να εχει επισκεπτες το βουνο πρεπει να λειτουργει κανονικα, ειναι πραγματικα γελοιο που καποιοι εκει πιστευουν οτι ο κοσμος ειναι προβατα και τρωνε καθε παραμυθι που λενε. παρτε το χαμπαρι κυριοι: αν το Χ.Κ. δεν λειτουργει κανονικα οχι μονο νεοι επισκεπτες δεν θα ερθουν αλλα και οι λιγοι που μεινανε θα φυγουν. και να δω μετα τι θα κανετε εσεις αλλα και τοσοι αλλοι που δεν φταινε και ροξανε χρηματα να κανου ξενωνες εστιατορια κτλ βασισμενοι στον τουρισμο του βουνου, θα τους παρετε και αυτους στο λαιμο σας. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!! δωστε το, τουλαχιστον, πριν ειναι αργα, σε καποιον που θα μπορει να το λειτουργησει σωστα μπας και σωθει κατι. κριμα τετοια επενδυση, τετοιο βουνο και το ρημαξατε, εισται καταπτυστοι, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!

ικπ - Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 στις 07:09
Να φύγουν Νομαρχία και Δήμοι και να το πάρουν ΜΟΝΟ ιδιώτες. Το Φαλακρό ο κόσμος το κρατάει όλα αυτά τα χρόνια! Όξο οι φαγάνες!!!

teo - Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 στις 21:54
κουλουβάχατα γίναμε με φόντο την κρίση και πρώτη μούρη τον Γιώργο που έγινε γεωργάρας ! Καλό κουράγιο

ΑΝΤΩΝΗΣ - Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 στις 01:41
ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΙΟΝΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΝΑΚΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΧΙΟΝΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5000-6000 ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΘΑΨΕ ΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ,Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕ,ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΨΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ Ο ΚΑΝΑΡΑΣ ΟΙ ΒΩΛΑΚΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΥΡΗΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΥΤΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...

ΝΑΚΟ΅ς - Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 00:05
ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ Ο ΚΑΛΙΑ΅Σ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΤΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ?ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΜΙΚΟ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ?ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΕΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

αντωνης - Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 στις 04:12
λιγο αργα δεν θυμηθηκες την ανφα ρε ΚΑΛΛΙΑ?οταν ειχε χιονι και κοσμο το βουνο αντι για το θεο την προσευχη σου την εκανες στο νομαρχη τωρα τι εγινε?χθες ελεγες στην ΤV ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ εδω διαβαζω οτι υπαρχει για λεφτα που χαθηκαν οτι αποφασιζει ο νομαρχης ο νομαρχης εχει παρεδωσε ολοι οι επομενοι τι εκαναν?εσυ εισαι σοβαρος επιχειρηματιας?Για αυτο δεν θα παει μπροστα η ΔΡΑΜΑ γιατι υπαρχουν ατομα σαν και σενα...

νικος - Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 13:18
καλα που πηγαν τα φραγκα?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ