Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας συνέλαβαν επ' αυτόφωρω το πρωί της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου (9.15΄) έναν 39χρονο κτηνοτρόφο ο οποίος και προσπαθούσε να βιάσει μια 36χρονη γυναίκα, η οποία και εκινείτο πεζή σε κεντρική οδό της πόλης.
Ο δράστης της επιτέθηκε ξαφνικά από πίσω και αφού την έριξε στα πρανή του δρόμου προσπάθησε να τη βιάσει. Οι προσπάθειες της άτυχης γυναίκας να επικοινωνήσει μέσω κινητού τηλεφώνου με τους δικούς της, για βοήθεια καρποφόρησαν μετά από μισή ώρα. Η μάχη που έδωσε για τη σωτηρία της ήταν εντυπωσιακή και όταν οι αστυνομικοί τους εντόπισαν μετά από μισή ώρα, η εικόνα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστική.
Στην άτυχη γυναίκα προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ ο μανιασμένος δράστης οδηγήθηκε αμέσως στον εισαγγελέα ο οποίος και στοιχειοθέτησε εις βάρος του κατηγορία βιασμού και όχι πρόθεσης. Ο δράστης οδηγείται σήμερα Πέμπτη στον Ανακριτή και αναμένεται να φυλακιστεί.
Σοκαρισμένοι είναι η κοινή γνώμη της Δράμας η οποία έφερε στη μνήμη της εικόνες μιας άλλη εποχής με τον περιβόητο «δράκο της Δράμας».
Η επίθεση έγινε πρωινές ώρες, σένα πολυσύχναστο δρόμο και δυστυχώς δεν αντιλήφθηκε τίποτα κανένας από τους περιοίκους αλλά από τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Με αφορμή την δίκη που θα διεξαχθεί στην Δράμα στις 25.02.2010 με κατηγορούμενους τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών της πόλης και άτομα που απασχολούνται σε τηλεοπτικούς σταθμούς ως τεχνικοί, χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη από τον νόμο άδεια άσκησης επαγγέλματος, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Β. Ελλάδας, με σχετική της ανακοίνωση εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην δικαιοσύνη και την βεβαιότητα ότι θα πράξει το καθήκον της.
Επίσης, η Ένωση Τεχνικών στην ανακοίνωση της κάνει λόγω για πλουτισμό των ιδιοκτητών τοπικών καναλιών, εις βάρος εργαζομένων τους, με πολύ μικρά οικονομικά οφέλη και χωρίς να διαθέτουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Επίσης κάνει λόγω για παραβίαση της Νομοθεσίας και ζητά την άμεση παρέμβαση του ΕΣΡ.
Προσωπικά δεν θα διαφωνήσω με τη νομοθεσία. Όμως αναρωτιέμαι, γιατί τώρα και όχι πριν από 5-9-10 χρόνια. Τα ίδια άτομα δούλευαν και τότε στα κανάλια, τα ίδια άτομα δουλεύουν και σήμερα Φυσικά η απάντηση είναι απλή, σήμερα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός.
Ωστόσο ερωτώ: γιατί μόνο στους τεχνικούς και όχι στους δημοσιογράφους; Είναι τόσο σίγουροι ότι όλοι αυτοί που κρατούν ένα μικρόφωνο και κάνουν ρεπορτάζ είναι μέλη κάποιας Ένωσης Συντακτών;

Με αφορμή την ομαδική αποστολή ενός μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα πολλών μελών της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Δράμας, μέσω του οποίου καλούνταν όλοι οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Ωδείο την Τετάρτη 17-2-2010 και ώρα 19:30, η ΝΕ ΟΝΝΕΔ Δράμας ανακοίνωσε τα εξής;
-Το συγκεκριμένο μήνυμα δεν εστάλη από τη διοίκηση της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Δράμας.
-Το μήνυμα αυτό ήταν ανυπόγραφο, καθώς ως αποστολέας αναφέρεται η φράση Νέα Αρχή.
-Πράγματι είχε προγραμματισθεί μία συνάντηση στελεχών της ΟΝΝΕΔ Δράμας, πράγμα απολύτως θεμιτό στο πλαίσιο της εσωτερικής λειτουργίας της οργάνωσης, κανένας όμως από όσους είχαν κληθεί, δεν ανέλαβε πρωτοβουλία κινητοποίησης κατ' αυτόν τον τρόπο.
Σύμφωνα με τα παραπάνω να υποθέσουμε ότι η αποστολή αυτού του μηνύματος είτε αποτελεί απόπειρα καπελώματος της ΟΝΝΕΔ Δράμας, είτε είναι μία προβοκατόρικη ενέργεια, που αποσκοπούσε στο να παραπλανήσει τους Οννεδίτες από τους πραγματικούς στόχους της προγραμματισμένης συνάντησης και να δημιουργήσει πάσης φύσεως αποκλεισμούς, λογική που ποτέ δεν βρήκε θέση στην ΟΝΝΕΔ Δράμας.
Οτιδήποτε από τα παραπάνω και αν συμβαίνει, η ΟΝΝΕΔ Δράμας το καταδικάζει απερίφραστα, και επισημαίνει: «Άλλωστε τέτοιου είδους πρακτικές μας έβρισκαν ανέκαθεν απέναντι και εκεί θα μας βρουν και στις επερχόμενες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σε όλα τα επίπεδα.
Η ΟΝΝΕΔ Δράμας ήταν, είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη, μακριά από εξυπηρετήσεις διαφόρων συμφερόντων και θα λειτουργεί ακούγοντας μόνο τη φωνή των γνήσιων Οννεδιτών με γνώμονα την προώθηση των ιδεών της Ν.Δ. Αυτός για μας είναι ο σωστός τρόπος λειτουργίας της οργάνωσης και αυτόν θα διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και στο μέλλον, ακόμη και αν κάποιοι επιδιώξουν να μας οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ