Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Σταυρούλα Χατζηαθανασιάδου-Μαρκοπούλου

Πρόεδρος Σωματείου Κομμωτών Δράμας

Θα είμαι και πάλι υποψήφια στον Δήμο Δράμας με τον Θωμά Μαργαρίτη, γιατί έχω την διάθεση να προσφέρω στον τόπο μου

-Πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών... Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας;
-Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτό της "μαύρης εργασίας". Δυστυχώς στον κλάδο μας υπάρχουν πολλές κυρίες που χωρίς να πληρώνουν φόρους, ενοίκια, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους, κόβουν το μεροκάματο το δικό μας και των εργαζομένων μας.
Δουλεύουν παράνομα χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις και φυσικά αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί.

-Η γενικότερη οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την κίνηση στα κομμωτήρια ή όλα πάνε καλά;
-Δεν είμαστε από άλλον πλανήτη. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και φυσικά στην αγορά. Μας έχει επηρεάσει όχι όμως όπως κάποια άλλα επαγγέλματα.

-Η ενασχόλησή σας με τον συνδικαλισμό είναι κάποιες φορές εμπόδιο στην καθημερινή σας ζωή;
-Σίγουρα μειώνει τον χρόνο μου αισθητά, όμως μου έχει προσφέρει πολλά. Ο συνδικαλισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο από το οποίο απέκτησα γνώσεις και εμπειρίες.

-Επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα τριών παιδιών και συνδικαλίστρια... Πως τα καταφέρνετε;
-Είναι σίγουρα δύσκολο όμως όταν έχεις θέληση και στόχους τα προλαβαίνεις όλα. Φυσικά έχω την στήριξη και την κατανόηση και της οικογένειάς μου.

-Το 2006 είχατε κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Θωμά Μαργαρίτη... Θα είστε εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος;
-Ήταν ιδιαίτερα τιμητική η πρόταση από τον Δήμαρχο μας. Θα είμαι και πάλι υποψήφια στον Δήμο Δράμας με τον Θωμά Μαργαρίτη, γιατί έχω την διάθεση να προσφέρω στον τόπο μου.

-Πως κρίνετε το έργο της δημοτικής αρχής;
-Η δημοτική μας αρχή έχει πλούσιο έργο τόσο στην πόλη όσο και στα τοπικά διαμερίσματα. Η Δράμα άλλαξε όψη και αυτό οφείλεται στα έργα ουσίας που πραγματοποιήθηκαν.
Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Δράμα βγήκε από την απομόνωση και έγινε γνωστή σε ολόκληρο το Πανελλήνιο, μέσω της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της Ονειρούπολης.

-Και με το σχέδιο των νέων συνενώσεων με την επωνυμία "Καλλικράτης", ποια είναι η άποψή σας;
-Η τοπική αυτοδιοίκηση συμφωνεί. Υπάρχουν όμως αντιρρήσεις γιατί δεν έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την εφαρμογή του. Πιστεύω ότι θα ήταν πιο σωστό να οργανωθούν καλύτερα οι Δήμοι και μετά να εφαρμοστεί ο "Καλλικράτης".

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ