Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η πολιτική στήριξη
Δεν δοκιμάζεται μόνο η χώρα μας από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Είναι και άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ισλανδία που δεινοπαθούν από τους οικονομική ισχυρούς, τους τραπεζίτες, τους κεφαλαιούχους και τους κερδοσκόπους.
Παρ' όλα αυτά μας προβληματίζει έντονα η παθητικότητα και η αδράνεια της ενωμένης Ευρώπης. Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία άγεται και φέρεται από την Γερμανία, την Γαλλία, την Βρετανία ενώ αποδεικνύεται πως δεν έχει ενιαία οικονομική πολιτική, δεν ενισχύει την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών, λειτουργεί υποταγμένη στην τραπεζική ελίτ και στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

Ήταν πολύ ουσιαστική η προσέγγιση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι η χώρα μας χρειάζεται πολιτική και όχι οικονομική στήριξη από την Ευρώπη. Σε μια εποχή που οργιάζουν οι κερδοσκόποι και ανεβάζουν καθημερινά τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας, είναι υποκριτικό οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να ζητούν μέτρα για την μείωση του ελλείμματος και να αγνοούν την παράμετρο των ξένων οίκων που κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος μας.
Θα πρέπει άμεσα οι Ευρωπαϊκές Αρχές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Είναι περίεργο που μέχρι τώρα είναι παθητικοί θεατές. Παρακολουθούν τις εξελίξεις λες και τα προβλήματα των χωρών της Ευρωζώνης δεν τους αφορούν. Επιτέλους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το Εθνικό και το Κολυμβητήριο
Με έγγραφο της ΓΓΑ στον Δήμο Δράμας γίνεται γνωστή η λύση της σύμβασης επιλογής συμβούλου για την υλοποίηση του Κολυμβητηρίου Δράμας μέσω ΣΔΙΤ.
Το θέμα αφορά 24 Δήμους σε ολόκληρη την χώρα και ουσιαστικά σταματά την κατασκευή του Κολυμβητηρίου της Δράμας.

Με άλλο έγγραφο η ΓΓΑ ζητά να γίνει διοικητική παραλαβή του Εθνικού Σταδίου, πριν ολοκληρωθεί η 1η εργολαβία. Το Εθνικό Στάδιο δεν θα έχει ταρτάν αλλά μόνο αγωνιστικό χώρο.
Οι εξελίξεις αυτές είναι αρνητικές και θα πρέπει άμεσα οι τοπικοί φορείς να αντιδράσουν. Πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές και να ζητήσουν από την ΓΓΑ να ανακαλέσει αυτές τις δύο αποφάσεις.
Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε άλλη υποβάθμιση. Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ