Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


6 σχόλια

Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την χώρα μας είναι πρωτόγνωρα. Οι απανωτές προσβολές των ξένων μέσων ενημέρωσης με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα, έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια.
Δεν σεβάστηκαν ούτε την Αφροδίτη της Μύλου που την παρουσίασαν να κάνει μια άσεμνη χειρονομία, δυσφημίζοντας την χώρα μας.
Αν συνεχίσουμε ως επαίτες και δεν απαντάμε στους χαρακτηρισμούς αυτούς τότε θα ακούσουμε πολύ χειρότερα.

Φυσικά είναι απαραίτητο να πέσει άμεσα άπλετο φως για αυτήν την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα.
Ποιοι έδωσαν τα ψεύτικα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν απαξιώσει την χώρα μας; Είναι απαράδεκτο να διασύρεται μια χώρα από τις σοβαρές ευθύνες ορισμένων πολιτικών. Όποιοι έβλαψαν την πατρίδα μας έχουν την ευθύνη.
Αρα οι υπερβολές των ξένων δεν ευσταθούν. Όμως υπάρχουν υπεύθυνοι που μας οδήγησαν εδώ και μέχρι τώρα σφυρίζουν αδιάφορα, κρύβονται ή συνεχίζουν τις χειμερινές τους διακοπές.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί συνεχίζουν να προκαλούν με την αδιαφορία τους.

Να δούμε κάτι άλλο...
Είναι γνωστό ότι την προηγούμενη εβδομάδα κυριάρχησε στην τοπική επικαιρότητα η ενέργεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που με έγγραφα της σταματά την διαδικασία κατασκευής 24 Κολυμβητηρίων σε όλη την χώρα (μέσω ΣΔΙΤ) και αφήνει μισοτελειωμένο και χωρίς ταρτάν το Εθνικό Στάδιο.
Σωστή και επιβεβλημένη η ενέργεια του Δημάρχου Δράμα κ. Θωμά Μαργαρίτη να διαμαρτυρηθεί... Μόνο που ξέχασε να ρωτήσει τις δύο παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί και οι δύο, με μια μικρή χρονική καθυστέρηση η μία από την άλλη, βγήκαν και θεώρησαν την εξέλιξη φυσιολογική. Και κατέκριναν τον Δήμαρχο γιατί αντέδρασε...

Προσπαθώ να καταλάβω τι κάνετε αλλά δεν μπορώ. Σας απασχολεί η διαδικασία, το παρελθόν, οι υπεύθυνοι και δεν βλέπετε την ουσία.
Όταν σταματά η διαδικασία για το Κολυμβητήριο, είναι θετική εξέλιξη; Και για την διακοπή των εργασιών στο Εθνικό Στάδιο ποιοι ευθύνονται;
Γιατί διαβάζουμε για υπεύθυνους στην Δράμα. Φαίνεται η ΓΓΑ έχει έδρα την Δράμα και δεν το ξέρουμε.

Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι πιο κυβερνητικοί και από τους υπουργούς της κυβέρνησης. Και από εκεί που δήλωναν ανεξάρτητοι άρχισαν να χτυπάνε προσοχές στο κόμμα.
Τόση αγωνία έχετε για το χρίσμα που ξαφνικά από ανεξάρτητοι γίνατε πιο "πράσινοι" και από τον Γιώργο Παπανδρέου;

Θυμάμαι τώρα τον επικεφαλής που πριν 4 χρόνια δεν ήθελε να ανακοινώσει την συνάντησή του με την τότε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην Δράμα. Που απέφευγε να αναφέρει οτιδήποτε ήταν "πράσινης" απόχρωσης.
Αχ, πως αλλάζουν οι καιροί... Θα παίξουν οι κασέτες εκείνης της περιόδου και θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Ειδικός Σύμβουλος της Υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη ανέλαβε ο δραμινός πολιτικός, Παύλος Παπαδόπουλος. Η Θέση του αφορά θέματα εμπορίου καθώς και τον γενικό συντονισμό στον τομέα της Ανάπτυξης.
Ο Παύλος Παπαδόπουλος για μία κόμη φορά καταλαμβάνει θέση από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που αποδεικνύει πως και θέλει, να πρωταγωνιστεί στο πολιτικό μοτίβο αλλά και καταφέρνει να του εμπιστεύονται σημαντικές θέσεις !

Βόμβα για την μονιμότητα στον δημόσιο τομέα έριξε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αν μια θέση στο δημόσιο καταργηθεί, τότε παύει να ισχύει και η μονιμότητα στην θέση αυτή.
Απόλυτα σωστά η άποψη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Αυτά συμβαίνουν σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Εδώ όμως είναι Βαλκάνια και τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Διάβασα στο προηγούμενο φύλο των Ψιθύρων την συνέντευξη του κ. Καλλία που διετέλεσε Πρόεδρος στην ΑΝΦΑ. Οι καταγγελίες του πολύ σοβαρές.
Όσα ανέφερε για το Χιονοδρομικό, την λειτουργία του, τα ελλείμματα και τις διαδικασίες στην λήψη αποφάσεων είναι απίστευτα.
Μα είναι δυνατόν το Φαλακρό να έχει τέτοια οικονομικά ανοίγματα και οι "υπεύθυνοι" ή καλύτερα ο "βασικός υπεύθυνος" να λέει ότι φταίει ο καιρός και η έλλειψη χιονιού;
Και για τις υποσχέσεις σε κάποιους να μην πληρώνουν μίσθωμα ή να πληρώνουν ελάχιστα, πάλι ο καιρός είναι ο φταίχτης; Και για την πληθώρα προσλήψεων φταίει μήπως ο στρατηγός άνεμος;

Το χειρότερο όμως που είπε ο κ. Καλλίας είναι ότι το Χιονοδρομικό έχει απαξιωθεί.
Είναι φυσικά όταν η εταιρία που λειτουργεί το Χιονοδρομικό αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτά να επηρεάζουν και την λειτουργία του ΧΚΦ.
Εκτός και αν συνεχίζουν κάποιοι να πιστεύουν ότι το Φαλακρό λειτουργεί καλύτερα από το Σέλι, τον Παρνασό και το Μπάνσκο.
Ύψωσαν τον πήχη ψηλά και τώρα δεν ξέρουν τι να πουν και πως να δικαιολογηθούν.

Καλές οι υψηλές προσδοκίες αλλά δυστυχώς κάποιοι διαψεύστηκαν στην πράξη.

 


Σχόλια (6)

Παύλος - Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 στις 11:18
Όσο αφορά τα έργα στο Δήμο Δράμας η αλήθεια είναι μία… οΤζίμας με την μανία του –γιατί άραγε- μελέτη-κατασκευή καταδίκασε αυτήν την πόλη. Ουσιαστικά ότι έργο έγινε επί ημερών του το πλήρωσε ο δραμινός λαός, ενώ μπορούσε να συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ. Ο δραμινός λαός τον έστειλε φυσικά και στη βουλή ώστε να τον επιβραβεύσει. Ο Θωμάς από την άλλη είναι έρμαιο ορισμένος υπηρεσιακών παραγόντων… ας κάνει την επανάστασή του γιατί το 50+1 είναι κάπως δύσκολο…

GIANNIS - Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 στις 11:11
Την έκανε και πάλι ο Παύλος Παπαδόπουλος και πλέον φιγουράρει ως ο δραμινός πολιτικός με το πλουσιότερο βιογραφικό ! Μπράβο στον Παύλο αλλά κυρίως μπράβο στο ΠΑΣΟΚ…

εν ας φιλος του πασοκ - Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 στις 10:52
ΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΥΛΟς ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΤΗς ΝΥΧΤΕΡΙΔΑς?

ΑΡΗΣ - Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 στις 10:51
AYTOS O παυΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ. ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΑΡΧΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕ ΑΚΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΗ ΜΑΓΚΑΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑς

αρης - Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στις 09:51
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓε ΚαΙ αλλα κανει. Μασ εκανε φτωχοτερους ΕΝΩ ΜΑΣ ΕΤΑΖΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ >>>

ανωνυμοσ - Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στις 09:49
ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ