Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


4 σχόλια

Θετική αξιολόγηση
Θετική η αξιολόγηση της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία δείχνει δημοσκόπηση για τα ΝΕΑ. Θετικά κρίνουν την κυβέρνηση οι Έλληνες και για την εξωτερική πολιτική. Αρνητικές οι γνώμες για ανεργία, ασφαλιστικό, αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και κοινωνική πολιτική.

Ως προς τα ποσοστά το 52,3% κρίνει μάλλον αποτελεσματική ή αποτελεσματική την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάσταση ενώ το 42,3% την κρίνει αναποτελεσματική.
Ως προς την αξιολόγηση της ΝΔ τις πλέον αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει η αξιοματική αντιπολίτευση στον τομέα της ανεργίας, όπου κρίνεται ως αναποτελεσματική από το 76,2% τω ερωτηθέντων, ενώ αρνητική είναι η γνώμη και για την οικονομική πολιτική της ΝΔ (71,1%) αλλά και για την εξωτερική πολιτική (59,3%).

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στου θεσμούς, με εντυπωσιακό αποτέλεσμα ότι την πρώτη θέση κατέχει ο Στρατός. Ακολουθούν η Κυβέρνηση, η Εκκλησία, η Δικαιοσύνη, το Κοινοβούλιο, οι ΜΚΟ, τα ΜΜΕ, τα Κόμματα και τα Συνδικάτα.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα ΜΜΕ δεν τα εμπιστεύεται το 60% ενώ τα Κόμματα το 53% και τα Συνδικάτα το 56%.

Τα αποτελέσματα και αυτής της έρευνας δείχνουν ότι οι Έλληνες έχουν κατανοήσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και κατανοούν την αναγκαιότητα λήψης μέτρων. Εμπιστεύονται την κυβέρνηση που ανέλαβε σε μια δύσκολη συγκυρία και αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται.

Μόνο αν είσαι εμπαθής ή «τυφλός» δεν καταλαβαίνεις ότι η οικονομία μας κυριολεκτικά στηρίζεται σ' ένα τεντωμένο σκοινί. Και οι διαπραγματεύσεις είναι καθημερινές και επίπονες.
Στην ΝΔ πρέπει να προβληματιστούν από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Είναι νωπές οι μνήμες από την κυβέρνηση Καραμανλή, στην οποία η πλειοψηφία της κοινής γνώμης χρεώνει την οικονομική κρίση. Θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας και τεράστια προσπάθεια από τον Αντώνη Σαμαρά για να πείσει ότι η ΝΔ άλλαξε και δεν θα επαναλάβει στο μέλλον αντίστοιχα λάθη.
Τέλος, εντυπωσιάζουν οι απόψεις της κοινής γνώμης για τους θεσμούς.

Τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των Κομμάτων και των Συνδικάτων πρέπει να προβληματίσουν δημοσιογράφους, πολιτικούς και συνδικαλιστές. Εκτός και αν πάρουν όλοι την ομπρέλα και νομίζουν ότι βρέχει, ενώ ο κόσμος τους φτύνει από την κορυφή ως τα νύχια.

 


Σχόλια (4)

αντωνησ - Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 στις 16:41
τα ΜΜΕ στηριζουν τον Γιωργο και εμφανιζουν τον λαο ενθουσιασμενο που τον περνουν τα λεφτα απο την τσεπη

ανωνυμος - Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 στις 16:38
ποια κυβερνηση και ποια δικαιοσυνη ρε παιδια δουλευομαστε?

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ΅Σ - Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στις 09:54
ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΞΥΛΟ ΕΦΑΓΕ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ?ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ

τασος - Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 στις 12:37
ποιες επιδοσεις στην οικονομια θα πεινασουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ