Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


6 σχόλια

Επιτέλους βρέθηκε και κάποιος που αντέδρασε στις προκλήσεις και τις προσβολές των Γερμανών.
Είναι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο πληθωρικός και απρόβλεπτος Θόδωρος Πάγκαλος που σε δηλώσεις του στο BBC υπογράμμισε ότι οι Γερμανοί την περίοδο της Κατοχής, πήραν ότι χρήματα βρήκαν, πήραν τον χρυσό από την Τράπεζα της Ελλάδος και ποτέ δεν τα επέστρεψαν... Ενώ τόνισε ότι και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, έκαναν περισσότερα για να κρύψουν την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.

Είπε και κάτι ακόμη πολύ ουσιαστικό ο Πάγκαλος... Ότι η ηγεσία της ΕΕ είναι πολύ, πολύ φτωχή...
Και έχει απόλυτο δίκιο. Λείπουν από την Ευρώπη οι ηγέτες διαμετρήματος, οι μεγάλες προσωπικότητες.
Κάποτε είχαμε προσωπικότητες όπως ο Τσώρτσιλ, ο Ντε Γκωλ, ο Μιτεράν, Ο Κολ, ο Αντενάουερ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Αν. Παπανδρέου κα.
Πλέον λείπουν οι χαρισματικοί ηγέτες. Η Ευρώπη διοικείται από διάφορους γραφειοκράτες που εκφράζουν διάφορα συμφέροντα και θυμίζουν περισσότερο στελέχη επιχειρήσεων και λιγότερο πολιτικούς.
Και γι' αυτό έφτασε η ΕΕ εδώ. Να μην παίρνει πρωτοβουλίες για την στήριξη των χωρών-μελών της και να αφήνει την κερδοσκοπία να πλήττει την πραγματική οικονομία.

Γεγονός είναι ότι η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα συζήτησε την κρίση του χρέους της Ελλάδας στην διάρκεια επικοινωνίας με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Με τον Αμερικανό Πρόεδρο και την Γερμανίδα Καγκελάριο θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί η μορφή της πολιτικής στήριξης της Ελλάδας και κυρίως το πώς αυτή θα μεταφραστεί και σε οικονομική.
Υπάρχει κινητικότητα και φαίνεται ότι από αυτά τα δύο κρίσιμα ραντεβού, πολλά θα κριθούν για την πορεία της χώρας μας στην συνέχεια.

Το τι ακούμε αυτό το διάστημα δεν περιγράφεται... Αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, κατάργηση του 14ου μισθού, συνταξιοδότηση μετά τα 65, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων...
Φυσικά γίνονται «κρυφά παζάρια» με την Κομισιόν και την ΕΚΤ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρθεί συγκεκριμένα μέτρα. Είμαστε όλοι στην αναμονή. Παρ' όλα αυτά η συνεχής αναφορά σε μέτρα και περικοπές κάνει τεράστιο κακό στην αγορά.
Κανένας δεν έχει καλή ψυχολογία. Όλοι φοβούνται το αύριο. Και φυσικά δεν καταναλώνουν. Πώς να καταναλώσεις και να ξοδέψεις όταν στις ειδήσεις η μια άσχημη οικονομική είδηση διαδέχεται την άλλη;

Έβλεπα τον Έλληνα Ευρωβουλευτή των Φιλελεύθερων της Γερμανίας κ. Χατζημαρκάκη που έκανε λόγο για τις τεράστιες ευθύνες του προηγούμενου Υπουργού Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα.
Αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν την προηγούμενη περίοδο. Στην απογραφή, στα λάθος στοιχεία για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας...

«Ο κόσμος το' χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι"... Η Ελληνική Κοινωνία θέλει να πέσει άπλετο φως στο πώς φτάσαμε εδώ και ποιοι είναι υπεύθυνοι.
Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, να μην αναζητηθούν ευθύνες. Και ας δουν τι έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι κακό.
Είναι υγεία για το πολιτικό σύστημα να μάθουμε επιτέλους ποιοι ευθύνονται για όσα πρωτόγνωρα βιώνουμε.

Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Ο υπερδανεισμός, τα κρυφά δάνεια, η εικονική πραγματικότητα της ισχυρής Ελλάδας είναι γεγονότα για τα οποία οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.

Η οικονιμία κυριαρχεί στην επικαιρότητα και ξεχάσαμε για λίγο τον «Καλλικράτη». Όπου ορισμένοι άρχισαν το «μαγείρεμα» για τα όρια των νέων Δήμων.
Και προτείνουν τρεις Δήμους στον Ν. Δράμας. Λογικό ακούγεται. Ας δούμε ποιους Δήμους προτείνουν.
Ο πρώτος είναι το Νευροκόπι, ο δεύτερος είναι το Παρανέστι και ο Νικηφόρος και ο τρίτος το Δοξάτο, το Καλαμπάκι, η Δράμα, η Προσοτσάνη, οι Σιταγροί και το Σιδηρόνερο.

Αυτό το σχέδιο είναι απαράδεκτο... Και καλό είναι να γνωρίζουν όσοι το ονειρεύονται, ότι δεν θα περάσει.
Δεν είναι δυνατόν να θέλει η πολιτεία ισχυρή αυτοδιοίκηση με ισχυρούς και οικονομικά εύρωστους δήμους, και την ίδια ώρα να αφήνεις δήμους όπως το προβληματικό οικονομικά Νευροκόπι και την ακατοίκητη περιοχή Νικηφόρου-Παρανεστίου.

Ποιες σοβαρές συνενώσεις θα γίνουν όταν ο ένας δήμος θα έχει πληθυσμό 6.000 κατοίκους, ο άλλος 3.500 κατοίκους και ο τρίτος 92.000 κατοίκους;
Καλές οι σκέψεις, οι θεωρητικές προσεγγίσεις, όμως στον Ν. Δράμας ζούμε και γνωρίζουμε την δυναμική κάθε περιοχής.

Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του πρώην Προέδρου της ΑΝΦΑ κ. Καλλία στην εφημερίδα μας.
Δεν θα μείνω στην διαχείριση και στα οικονομικά της ΑΝΦΑ. Εκείνο που προξένησε εντύπωση είναι η άποψη του κ. Καλλία ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο έχει απαξιωθεί. Ότι έχουν μειωθεί κατά πολύ οι επισκέπτες του βουνού.

Ξεκίνησε πολύ φιλόδοξα. Κάποιοι είχαν ανεβάσει τον πήχη. Έκαναν λόγο για το καλύτερο Χιονοδρομικό στην Ελλάδα.
Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια, τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα της ΑΝΦΑ επηρέασαν την λειτουργία του ΧΚΦ.

Πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της παραχώρησης της χρήσης γης. Αν δεν βελτιωθούν οι υποδοχές δεν μπορεί να περιμένεις θαύματα και επιστροφή στις παλιές καλές μέρες.

«Βαθμολογική ανάσα» για την Δόξα Δράμας και επιστροφή στις επιτυχίες. Νίκησε 3-1 την Καλαμάτα σ' ένα καταπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με 2 γκολ του Μαρκόφσκι.
Ψυχωμένη και δυνατή η ομάδα μας ήταν πολύ καλή σ' όλη την διάρκεια του αγώνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατόρθωσε να γυρίσει ένα παιχνίδι που φαινόταν «χαμένο»... Έως το 89' λεπτό το σκορ ήταν 1-1 αλλά δύο κεφαλιές του Μαρκόφσκι διαμόρφωσαν το 3-1.

Με την νίκη αυτή επανήλθε η ηρεμία στην ομάδα μετά τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα. Το πρωτάθλημα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού πολλές ομάδες δίνουν την μάχη για τα play off ανόδου αλλά και για να αποφύγουν τα play out που οδηγούν στην Γ' Εθνική.


Σχόλια (6)

παρασκευας - Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 στις 16:39
οποιοι μαγειρευουν το καλλικρατη θα καουν

νακος - Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 στις 16:36
μπραβο στον θοδωρο Φωτιου δεχθηκε μεγαλο πολεμο απο πολλους αλλα τα καταφερε

ΤΕΟ - Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 στις 11:57
Δύσκολα αλλά πάλι τα κατάφερε ο Θόδωρος Φωτίου. Συγχαρητήρια φίλε ...Θα είμαστε και πάλι πλάϊ σου !

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟς - Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στις 10:02
καλη επιτυχια στον θοδωρο Φωτιου στην ΕΠΣ εχει προσφερει πολλΑ

νασος - Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στις 10:01
το καλυτερο για τον αθλητισμο το διαβασα απο τον ΦΥΛΑΚΑ οτι το μονο φως στον αθλητισμο ειναι το σβησμενο. Αυτη ειναι ηαληθεια...ολα γινονται στο σκοταδι

κωστας - Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στις 09:57
Η ΔΟΞΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ΅Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ