Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


2 σχόλια

Θετική πρωτοβουλία του Χρήστου Αηδόνη
Την ώρα που η οικονομική κρίση μονοπωλεί την επικαιρότητα και η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο της κριτικής από τις ηγεσίες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα ακόμη πακέτο μέτρων για την μείωση του ελλείμματος.
Τα μέτρα χαρακτηρίστηκαν σκληρά και άδικα. Γιατί ουσιαστικά οι εργαζόμενοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος της οικονομικής κρίσης.
Οι ξένοι οίκοι συνεχίζουν να παίζουν «βρώμικο» παιχνίδι με την Ελλάδα, που δανείζεται πολύ ακριβά και το αδιέξοδο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Όλα τον βωμό των οικονομικών δεικτών.
Όμως για να μειώσεις το έλλειμμα μπορείς εκτός από την αύξηση των εσόδων να δεις και την μείωση των δαπανών. Η σπατάλη, τα περιττά έξοδα μπορούν να μειωθούν.

Θέλετε ένα παράδειγμα;
Η Υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη παρουσίασε την νέα ρύθμιση για τις τιμές των φαρμάκων σύμφωνα με την οποία στο δελτίο τιμώ, οι τιμές θα υπολογίζονται με βάση τις τρεις χαμηλότερες που ισχύουν για τα αντίστοιχα σκευάσματα στις 15 χώρες τους Ευρωζώνης.
Ο Βουλευτής Δράμας κ. Χρήστος Αηδόνης διαφώνησε και ζήτησε οι τιμές να υπολογίζονται με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν σ' όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (δηλαδή στις 27 χώρες), ώστε η εξοικονόμηση να είναι κατά 700.000.000 ευρώ μεγαλύτερη.

Τελικά κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για το Νομοσχέδιο, αποσύρθηκε η διάταξη του Υπουργείου Οικονομίας, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρωταγωνιστή τον κ. Αηδόνη «νίκησαν» την Λούκα Κατσέλη.
Όταν με μια τέτοια απόφαση το κράτος κερδίζει 700.000.000 ευρώ σκεφτείτε τι γίνεται σε άλλους τομείς. Η υπερβολή, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση, τα περιττά έξοδα πρέπει να σταματήσουν.
Και υπάρχουν δυνατότητες να μειωθούν πολύ τα έξοδα του σπάταλου κράτους μας.

Χρηματοδότηση κομμάτων
Ταμείο για την πατρίδα, μέτρα σοκ για την οικονομία, άνθρωποι του μόχθου δίνουν την σύνταξή τους για την σωτηρία της Ελλάδα αλλά στα κόμματα «σφυρίζουν» αδιάφορα.
Θα περίμενε κανείς ότι θα έκαναν μια συμβολική κίνηση και θα ζητούσουν να μειωθεί η χρηματοδότησή τους (60.000.000 ευρώ/χρόνο).
Όμως τσιμουδιά. Καμία ενέργεια, καμία πρωτοβουλία. Διακομματική σιωπή σ' ένα ζήτημα που προκαλεί όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης.

 


Σχόλια (2)

μητσος - Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 στις 12:34
Το νομοσχέδιο δεν πέρασε όχι γιατί το 'έκοψε' ο Αηδόνης αλλά γιατί επιβλήθηκαν και σ΄αυτήν την κυβέρνηση οι φαρμακοβιομηχνίες. Τελεία και παύλα.

ανωνυμος - Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 στις 10:54
ποιοι να ζητησουν μειωση χρηματοδοτησης οι κηφηνες?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ