Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου δείχνει για άλλη μια φορά έμπρακτα την υποστήριξή του στην εκστρατεία 1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους. Οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές, οι επόπτες και τα παιδιά που συνοδεύουν τους παίκτες στα γήπεδα που συμμετείχαν στο φιλικό αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας και της Εθνικής Σενεγάλης στο Βόλο και στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Super League, έδειξαν με συμβολικό τρόπο την υποστήριξή τους στην εκστρατεία 1GOAL.
Κατά την έναρξη κάθε αγώνα οι παίκτες, τα παιδιά που τους συνοδεύουν, οι διαιτητές και οι επόπτες μπήκαν στο γήπεδο φορώντας φανέλες 1GOAL, ενώ υπήρχε πανό με το σύνθημα «1GOAL Εκπαίδευση για Όλους». Την ίδια στιγμή, είτε από τις οθόνες, είτε από τα μεγάφωνα των γηπέδων, οι θεατές κλήθηκαν να υποστηρίξουν και οι ίδιοι έμπρακτα την εκστρατεία υπογράφοντας την έκκληση με ένα SMS.
Η παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους ξεκίνησε πρόσφατα και στη χώρα μας. Την εκστρατεία στην Ελλάδα συντονίζει η ActionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO και με την πολύτιμη υποστήριξη της ΕΠΟ και της Super League. Η εκστρατεία που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες έχει ως στόχο τη συλλογή εκατομμυρίων υπογραφών σε ολόκληρο τον κόσμο που θα παραδοθούν το Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ.
Υπογράψτε και εσείς στο www.actionaid.gr/1goal ή στείλτε ΑΑΗ [ΚΕΝΟ] ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ στο 54002 (χρέωση €0,30 ανά SMS συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Κάθε χρόνο τιμάμε η 8η του Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
Ωστόσο, εν έτη 2010 υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Ο λόγος για τις γυναίκες του Νότου που λιμοκτονούν, που μένουν αμόρφωτες, που αντιμετωπίζονται ως κτήματα, που πωλούνται και μεταβιβάζονται.
Για το λόγο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας η ActionAid ξεκινάει στην Ελλάδα το νέο πρόγραμμα «Γυναίκες του Κόσμου» δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να τις στηρίξουμε έμπρακτα στον αγώνα τους για επιβίωση. Ταυτόχρονα, ζητά από την ελληνική και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να στηρίξουν ουσιαστικά τις φτωχές γυναίκες του Νότου τηρώντας τις υποσχέσεις τους για καλύτερη και πιο ουσιαστική αναπτυξιακή βοήθεια.
Τα χρήματα των προγραμμάτων των χωρών της ΕΕ προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, δεν φτάνουν στις γυναίκες. Στην Αφρική, για παράδειγμα, λιγότερο από το 10% των πόρων φτάνουν σε γυναίκες αγρότισσες. Η ActionAid ζητά καλύτερη και πιο στοχευμένη αναπτυξιακή βοήθεια. Όταν οι γυναίκες ενισχύονται, τότε εξασφαλίζεται τροφή για ολόκληρη την οικογένεια. Οι γυναίκες είναι κινητήρια δύναμη για αλλαγή. Με 6 ευρώ το μήνα, στηρίζετε εκείνες σήμερα για να μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά τους αύριο.

Μετά από δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια της λειτουργίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, πραγματοποιήθηκαν στην περασμένη Δευτέρα στη Δράμα τα εγκαίνια του νεοσύστατου γραφείου Τοπικής Διοίκησης Δράμας (Ι.Ρ.Α)
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Δράμας (I.P.A.) κ. ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς, αφού ευχαρίστησε , εκ μέρους όλου του Δ.Σ. , τους ανωτέρω προσκεκλημένους που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση αυτή , τόνισε ότι η ένωσή μας πιστή στις αρχές της , οι οποίες βασίζονται στη συναδελφική αλληλεγγύη , τη φιλία , τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά , θα προσπαθήσει με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προβάλει το ανθρώπινο πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού και θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που θα ληφθεί από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις Αρχές και Φορείς του Νομού Δράμας και θα σχετίζεται με φιλανθρωπικούς σκοπούς και άλλες κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Τι είναι και πως ξεκίνησε η (Ι.Ρ.Α);
Το 1950 ιδρύθηκε στην Αγγλία από τον ARTHUR TPOOP η Ένωση Αστυνομικών με σκοπό να προάγει την Φιλία μεταξύ των συναδέλφων (εν ενεργεία και αποστρατεία) διεθνώς.
Δημιουργήθηκε ένας οργανισμός που θα παρέμενε στη συνέχεια ελεύθερος από φραγμούς, με την έννοια της Φιλίας χωρίς διακρίσεις στη Φυλή, τη θρησκεία και το Φύλο. Αμέσως μετά ιδρύθηκαν Εθνικά Τμήματα σε διάφορες χώρες του Δυτικού Κόσμου και το 1955 εκλέχτηκε στο Παρίσι το πρώτο Διεθνές Συμβούλιο. Το 1965 Έλληνες Αστυνομικοί εγγεγραμμένοι ως μέλη της Ένωσης σε αλλοδαπά Εθνικά Τμήματα συγκρότησαν προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και ζήτησαν με τη βοήθεια του Γερμανού Αντιπροσώπου από το Διεθνές Εκτελεστικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε στη Βαρκελώνη, την αναγνώριση Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, η οποία και έγινε αποδεκτή.
Με την υπ1 αριθ. 10547 από 17-5-1966 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε το καταστατικό και η ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α. καθώς και η λειτουργία του ως αναγνωρισμένο Νομικό Πρόσωπο. Με την υπ' αριθ. 1343 από 31-3-1987 απόφαση του Πρωτοδικείου επανεγκρίθηκε το Νέο Καταστατικό, το οποίο συμπληρώθηκε και προσαρμόστηκε στις μεταβολές που επήλθαν στο Διεθνές Καταστατικό.
Η Ένωση δεν έχει συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις και υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό, τη δημιουργία σχέσεων φιλίας και ανάπτυξης πνεύματος αλληλεγγύης και βοήθειας μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα, καθώς και την εξύψωση του μορφωτικού επιπέδου των αστυνομικών και την προβολή του έργου τους επίσης σε διεθνή κλίμακα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ