Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ξεκίνησε η ανακύκλωση χαρτιού στην Δράμα. 50 κάδοι τοποθετήθηκαν σε Σχολεία του Διευρυμένου Δήμου και σε συγκεκριμένα σημεία όπου συγκεντρώνεται μόνο χαρτί.
Σημαντική και η ενέργεια του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία 50 \"Φάκελοι\" Συλλογής Εμποροχαρτοκιβωτίων.
Η ανακύκλωση είναι πολιτισμός, πράξη ευθύνης που αποδεικνύει το επίπεδο μιας κοινωνίας.

Ευχάριστα νέα... Στις 5 Μαΐου θα διεξαχθεί η ανάδειξη εταιρείας συμβούλων η οποία με την μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θα κατασκευάσει το Κολυμβητήριο (5οάρα πισίνα) του Δήμου Δράμας.
Σίγουρα είναι μια πολύ καλή είδηση για ένα μεγάλο αθλητικό έργο.

Συνεχίζεται το σήριαλ με τον Διευρωπαϊκό Άξονα Ε61. Ο Υφυπουργός κ. Ξανθόπουλος δεσμεύτηκε ότι ο άξονας θα κατασκευαστεί. Άρα χρειάζεται αγώνας όλων για να περάσει και από την Δράμα. Είναι έργο ουσίας για τον τόπο μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό γιορτάσθηκε στις 22 Μαρτίου... Το νερό πηγή ζωής για τον άνθρωπο, λευκός χρυσός, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη.
Το 1/6 του πληθυσμού της γης, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές ενώ 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι πίνουν νερό από μη ασφαλές πηγές.
Απαραίτητο είναι όλοι μας να συμβάλουμε στην σωστή διαχείριση των υδάτων... Η άσκοπη σπατάλη μόνο προβλήματα δημιουργεί σε περιόδους λειψυδρίας.

Φυσικά πρέπει να δούμε και την ποιότητα των υδάτων. Στην περιοχή μας το θέμα της ρύπανσης του Νέστου έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι γείτονές μας Βούλγαροι δεν προστατεύουν το ποτάμι και πολλές φορές έχουμε διαμαρτυρηθεί για την ρύπανση που προκαλούν.
Παρ\' όλα αυτά η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Είναι όμως κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Και να απαιτήσουμε σε πιο υψηλούς τόνους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να προστατεύσουν τον ποταμό Νέστο.

Τι γίνεται με το Νοσοκομείο Δράμας; Λύθηκε το θέμα με το Φαρμακείο; Ήρθε με την μορφή δανεισμού ο Φαρμακοποιός από την Καβάλα; Τι γίνεται με το υγειονομικό υλικό, υπάρχουν ελλείψεις;
Σε αυτά τα ερωτήματα ποιος θα μας απαντήσει;

Και κάτι ακόμα: Πριν από αρκετούς μήνες ακούγαμε ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα έρθει στην Δράμα για να δώσει λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου. Πέρασε από τότε μεγάλο διάστημα. Και δεν τον είδαμε να έρχεται στην Δράμα.
Παρ\' όλα αυτά οι επισκέψεις του στην Περιφέρεια είναι συχνές. Την Τρίτη επισκέφθηκε το Κιλκίς και εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου της πόλης.
Όμως στην Δράμα δεν έχει έλθει ακόμη. Μήπως πιστεύει ότι με την προσωρινή μετακίνηση του Φαρμακοποιού από την Καβάλα, λύθηκαν τα προβλήματα του ιδρύματος;
Άραγε γιατί δεν επισκέπτεται την πόλη μας;

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης προς τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Καλαφάτη ζητώντας την χρηματοδότηση του Φεστιβάλ, προκειμένου αυτό να μπορέσει να αναπτύξει σε μεγαλύτερο βαθμό τις δράσεις.
Το Φεστιβάλ είναι ο μεγαλύτερος θεσμός κύρους και προβολής της πόλης. Καλό είναι η πολιτεία να τον υποστηρίξει και με γενναίες χρηματοδοτήσεις. Η συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού βοήθησε πάρα πολύ στην αναβάθμιση του Φεστιβάλ. Όμως είναι απαραίτητη και η οικονομική στήριξη του θεσμού και από άλλους φορείς και υπουργεία όπως το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Να δούμε και κάτι ακόμη...
Αρκετές φορές έχω αναφερθεί στην ακρίβεια και στις μεγάλες διαφορές που παρατηρούνται σε διάφορα εισαγόμενα προϊόντα.
Τα ίδια ακριβώς προϊόντα πωλούνται στην Ελλάδα πολύ ακριβότερα απ\' ότι στην Μ. Βρετανία. Θέλετε ένα παράδειγμα; Τα βρεφικά προϊόντα. Ακριβότερα κατά 42% έως και 142% απ\' ότι στην Μ. Βρετανία πωλούνται στην χώρα μας.
Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα του νέου Ινστιτούτου Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν τιμοληψίες από μεγάλα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία για τα ίδια προϊόντα.
Οι πάνες πωλούνται εδώ 10,80 έως 19,80 ευρώ. Οι ίδιες ακριβώς πάνες στη Μ. Βρετανία πωλούνται από 6,46 έως 9,70 ευρώ!!! Γι\' αυτές τις εξωφρενικές διαφορές ποιος θα μας απαντήσει τι φταίει;

Πιστεύω ότι πρέπει να μπει πλαφόν σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα. Να έχουν ίδια τιμή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και να μην παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών, που αισθάνονται κορόιδα.

Στην αθλητική επικαιρότητα ένα ακόμη βήμα ανόδου για την Δόξα Δράμας. Νίκησε όπως ήταν αναμενόμενο τον αδύναμο Εθνικό Κατερίνης με 3-0. Καλή συνέχεια για την Δόξα που δεν χάνει την άνοδο όπως φαίνεται.

Στη Δ\' Εθνική σε τροχιά ανόδου η Προσοτσάνη παρά την ισοπαλία στο τοπικό ντέρμπι με την Πετρούσα 1-1. Μείωσε την διαφορά στον 1 βαθμό από την Νιγρίτα.
Αντίθετα ο Πανδραμαϊκός έφερε ισοπαλία 0-0 με τον Γάζωρο και είναι 12ος στην βαθμολογία (κινδυνεύει με υποβιβασμό).
Στο μπάσκετ νίκη-χρυσάφι του ΚΑΟΔ στην Δράμα επί του Παγκρατίου με 76-71 και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην Α2.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ