Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


3 σχόλια

Για άλλη μια φορά οι φίλοι μας οι Γερμανοί προκαλούν. Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, υπερβολές αλλά και ειρηνικά σχόλια για την πατρίδα μας.
Θα τους ζητήσει άραγε κάποιος να σταματήσουν; Δεν είναι δυνατόν, αυτοί που έπρεπε να κρύβονται για τα δεινά που προκάλεσαν στην ανθρωπότητα να προσπαθούν να μας διδάξουν. Δεν ανεχόμαστε άλλες προσβολές.

Και κάτι ακόμη. Βλέπω την κα. Μέρκελ και αναρωτιέμαι. Αραγε τι έχει να μας πει για την Siemens;
Γνώριζαν οι γερμανικές κυβερνήσεις τον τρόπο με τον οποίο η Siemens έκλεινε συμφωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο;
Αν δεν το γνώριζαν σημαίνει ότι είναι ανίκανοι. Αν το γνώριζαν είναι συνυπεύθυνοι. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

Η συζήτηση περί «κοπτοραπτικής» καλά κρατεί. Και δυστυχώς χάνεται έτσι η δυνατότητα ουσιαστικής συζήτησης για τις συνενώσεις και το σχέδιο «Καλλικράτης».
Τα προβλήματα που θέλει να επιλύσει η διοικητική μεταρρύθμιση δεν έχουν να κάνουν μόνο με την μείωση του αριθμού των δήμων.
Αυτό είναι το τελευταίο. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα, που αφορούν την λειτουργία των νέων δήμων και πως θα ανταποκριθούν καλύτερα στις προκλήσεις των καιρών.

Πολλοί πιστεύουν ότι η χωροταξία των νέων δήμων (αριθμός δήμων και όρια) θα αποφασιστεί με παρασκηνιακές συζητήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Και θα έχουμε κόψιμο και ράψιμο κατά πως τους βολεύει. Θα είναι τεράστιο λάθος αν τελικά το παρασκήνιο επιβάλει τους δικούς τους κανόνες.

Μεγάλη συζήτηση στο πρόσφατο Νομαρχιακό Συμβούλιο για τις οδικές υποδομές του νομού μας. Και όταν άκουγες τους Νομαρχιακούς Συμβούλους αισθανόσουν ότι ζεις σε άλλον τόπο.
Και τι δεν είπαν. Για διευρωπαϊκούς άξονες, για εθνικές οδούς, για κάθετους άξονες, για περιφερειακούς...
«Ασκήσεις επί χάρτου χωρίς ουσία»...
Γιατί όποιος έχει διασχίσει τον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης, αισθάνεσαι πολίτης β' κατηγορίας. Δρόμος στενός, σκοτεινός με υποδομές της προπολεμικής περιόδου, με μια γέφυρα που έχει αποτελέσει θέμα μέχρι και σε επιθεώρηση... Αυτή είναι η πραγματικότητα που την βιώσαμε όλοι μας επί πολλές δεκαετίες.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκίνησε η κατασκευή του κομματιού από την Μεσολακιά μέχρι την Αμφίπολη. Ευχή όλων μας είναι να προχωρήσει και η μελέτη από την Δράμα μέχρι την Μεσολακιά.
Θα είναι τεράστιο λάθος αν τεθεί στις καλένδες ο συγκεκριμένος δρόμος και τρέχουμε για τον 22 ή τον Ε61.

Πρέπει να διεκδικήσουμε την βελτίωση των υποδομών και των οδικών δικτύων. Όμως να θέσουμε και προτεραιότητες. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Δεν μπορείς να παίρνεις ότι διεκδικείς. Γι' αυτό χρειάζεται προγραμματισμός και προτεραιότητες.

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε στο Δημοτικό Ωδείο, στο θρησκευτικό ορατόριο που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μουσικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας με την Βυζαντινή Δημοτική Χορωδία «Οι Δομέστικοι της Δράμας.»
Εξαιρετική για άλλη μια φορά η Μελίνα Μποτέλη που ερμήνευσε θρησκευτικά κείμενα στα πλαίσια των Μουσικών Παραλλαγών 2010.
Θαυμάσιοι και οι Γρηγόρης και Πέτρος Παπαεμμανουήλ που δίνουν σε κάθε εκδήλωση τον καλύτερο εαυτό τους.

Καταπληκτικές και οι περιφερειακές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους παρουσίασαν σημαντικά ντοκιμαντέρ γνωστών δημιουργών.
Μεταξύ αυτών και το «Γάζα Ερχόμαστε» του πολυβραβευμένου δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου.
Από τον κ. Γιάννη Πετρά, κάτοικο Δράμας, συνταξιούχο ΟΤΕ, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:
«Εύγε, μπράβο, Θεία ευλογία αξίζουν στον πατέρα Αγγελο και τους συν αυτώ, γιατί η Δράμα απέκτησε ακόμη μια «Ονειρούπολη», μια θρησκευτική Ονειρούπολη, τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και του περιβάλλοντα χώρο με την αναπαράσταση του Ευαγγελισμού και Σταυρό Γολγοθά του Κοσμά του Αιτωλού.
Τα σχόλια δικά σας, επικοδομητικά ελπίζω για τέτοιες προσπάθειες. Όταν το μεράκι, η βούληση και η εργατικότητα πάνε πακέτο, ακόμη και σήμερα γίνονται θαύματα...»

Πράγματι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν και μεταμόρφωσαν τον περιβάλλοντα χώρο της Ευαγγελίστριας.
Ενθαρρυντικό επίσης είναι ότι και στην λειτουργία που πραγματοποιήθηκε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καθώς και στην δοξολογία που ακολούθησε για την εθνική επέτειο συμμετείχε πλήθος πιστών.

Μάγεψε η Ξανθίππη Καραθανάση στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε η «Μέριμνα Ποντίων Κυριών» στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο. Κυριολεκτικά συγκλόνισε όσους την παρακολούθησαν.
Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία ερμηνεύτρια δημοτικών, έντεχνων και λαϊκών τραγουδιών, που έχει βραβευθεί πολλές φορές σε διεθνείς εκδηλώσεις παραδοσιακού τραγουδιού.

Αξίζει να συγχαρούμε την«Μέριμνα Ποντίων Κυριών» για το επίπεδο των εκδηλώσεων που διοργανώνει. Σε μια εποχή που το ελαφρύ, το αγοραίο και το φτηνιάρικο κυριαρχούν, τέτοιες μουσικές βραδιές αναδεικνύουν την ποιότητα και τον πολιτισμό.

Καλές οι μπύρες και τα σουβλάκια, όμως υπάρχει και ένας άλλος τρόπος διασκέδασης. Και είναι ευκαιρία να τον αναδείξουμε.
Εξαιρετική και η Πέλα Νικολαΐδου στο ποντιακά τραγούδια. Είναι έμφυτο ταλέντο και θα πάει μπροστά.
Καλή συνέχεια και ανάλογες δραστηριότητες από την «Μέριμνα Ποντίων Κυριών».

 


Σχόλια (3)

μάκης - Σάββατο 3 Απριλίου 2010 στις 02:20
πέρασα απο τον ναό της ευαγγελίστριας και έμεινα αναυδος απιο την εμφάνιση του περιβάλοντα χώρου είναι καταπληκτικά μπράβο στον ιερέα και στην μητρόπολη για την ωραία πρωτοβουλία

ελένη - Σάββατο 3 Απριλίου 2010 στις 02:16
σπουδαίος σύλλογος η μέριμνα ποντίων κυριών με τεράστια δράση μπράβο στην χρύσα παπαδοπούλου και στις αξιες συνεργάτιδές της

ανωνυμος - Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 στις 07:50
οχι αλλα οδικα δικτυα βοηθεια φτανει το δουλεμα ρε παιδια

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ