Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Ενώ φίλοι αναγνώστες η κατάσταση στο ΕΣΥ παραμένει στάσιμη, παρά τις όποιες προσπάθειες, οι ερωτήσεις συνεχίζονται στη βουλή και μάλιστα από μια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, την κ Αμανατίδου Ευαγγελία, η οποία ασχολείται ομολογουμένως πολύ θερμά με τα Δραμινά θέματα.
Οι δύο πρόσφατες ερωτήσεις της, αφορούσαν τις ελλείψεις και τα διοικητικά προβλήματα του Νοσοκομείου της Δράμας, αλλά και το χρονίζον πρόβλημα λειτουργίας του Φαρμακείου του.

Για διορισμούς διοικητών όλο ακούμε, στη Δράμα όμως ακόμη δεν έσκασε μύτη ο νέος... Σίγουρο πάντως θεωρείτε ότι, τη θέση του κ. Αν. Μπόγλου θα καταλάβει ένας επίσης Καβαλιώτης ο κ. Μ. Χρυσομάλλης ο οποίος έδωσε δείγματα γραφής στην ΔΕΝΑΚ
Όσο για τη θέση του Φαρμακοποιού, αυτή είναι γραφτό της να καλύπτεται, ες αεί, από αποσπασθέντες και προσωρινούς, και ενίοτε... να ξηλώνει και διοικητές...

Ας αλλάξουμε θέμα και ας περάσουμε λίγο προς τα αθλητικά.
Μάθαμε ότι το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας ήρθε σε συμφωνία με τον νέο μεγαλομέτοχο της Δόξας κ. Σάμιο, για παραχώρηση μέρους της κτιριακής υποδομής του, προκειμένου η ομάδα να το χρησιμοποιήσει ως γραφεία, φυσικά διαμορφώνοντας και αναλόγως το χώρο, μιας και το Λύκειο στερείτε μιας τέτοιας οικονομικής δυνατότητας.
Έξυπνη η κίνηση της διοίκησης του Λυκείου, ωστόσο, αρκετά μετέωρη, μιας και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος σ΄ αυτήν την ομάδα, για τη διάρκεια παραμονής των εκάστοτε μεγαλομετόχων της !
Το πρωτάθλημα σε λίγο τελειώνει και αμέσως μετά θα προκύψουν νέα δεδομένα !
Πέραν τούτου, άγιες μέρες που διανύουμε, το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας αναδεικνύοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, τη Μ. Τρίτη επισκέφθηκε το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Δράμας, που παρεμπιπτόντως τα ινία του αναμένεται να αναλάβει η κ. Σμαρώ Διαμαντή.

Εν μέσω κρίσης και πνευματικών αναζητήσεων, έως παραλογικών αισθήσεων και παραισθήσεων, διεξήχθη για άλλη μια χρονιά στην πόλη μας ο Αριστοτέλειος Μαραθώνιος. Ποιος είναι ο Αριστοτέλειος; Μα φυσικά αυτός που τον χρηματοδοτεί και επομένως τον αφιέρωσε και στο όνομα του. Πάντως, φέτος η διοργάνωση είχε και επετειακό χαρακτήρα Τιμήθηκαν τα 2.500 χρόνια από το πρώτο Μαραθώνιο της Αθήνας και τιμήθηκαν με χλαμύδες, πανοπλίες και δόρατα.
Δεν μπορείς να πεις, η δημοκρατία αγκαλιάζει την κάθε είδους διαφορετικότητα, πολιτισμική ή πνευματική...

Και ας περάσουμε σε ένα άλλο θέμα, τον εθελοντισμό, που κι αυτός εμπεριέχει τη δική του δόση διαστροφής.
Είναι σαν τη συγνώμη, που όπως λέει ο λαός, από τότε που ανακαλύφθηκε, χάθηκε η ανθρωπιά. Έτσι και ο εθελοντισμός, από τότε που ανακαλύφθηκε, βολεύτηκε το κράτος.
Πραγματοποιήθηκε λοιπόν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας, η πρώτη συνάντηση των 13 εθελοντών που είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στην Ομάδα Διάσωσης που έχει σκοπό να δημιουργήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργανωτική και διοικητική δομή της Ομάδας Διάσωσης, έγινε παρουσίαση των μελών και αναπτύχθηκαν θέματα γενικά περί Πολιτικής Προστασίας.
Επισημαίνεται ότι όσοι επιπλέον επιθυμούν να μπουν στο κλαμπ μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας (Γρ. 313)

Μετά τις μπάρες στο χώρο στάθμευσης της Νομαρχίας, μπάρες μπήκαν και στην αλάνα του ΚΤΕΛ Δράμας. Όποιοι μπορούν και ο νόμος του το επιτρέπει, διασφαλίζουν την προσωπική τους άνεση και εμμέσως προτρέπουν τους πολίτες να καταβάλουν τον οβολό τους στα δεκάδες μικρά πάρκιν που δημιουργήθηκαν στην πόλη. Μόνο που σ΄ αυτά, πρέπει να προσφέρεις τον οβολόν σου, αν βεβαίως έχεις τη δυνατότητα. Διαφορετικά, να χρησιμοποιείτε το «πεζό Νο 2», δηλαδή τα πόδια σας. Εξάλλου τι είναι η Δράμα, τι είναι ο κάβουράς της, μια χούφτα γης είμαστε και το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία !

Μ. Πέμπτη σήμερα, φίλοι αναγνώστες της στήλης, και θα ήθελα να σας ευχηθώ να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, τις ΄Αγιες τούτες μέρες.
Να στείλετε τις καρτούλες σας, με τις ευχές σας, να βγάλετε την φουφού στην αυλή, να φωνάξετε και τους γειτόνους, να πιείτε όλοι στην υγεία σας και στην υγεία τους, γιατί μας περιμένουν δύσκολοι καιροί. Απολαύστε σήμερα αυτό που μπορείτε και μην επιζητάτε αυτό που χάσατε, γιατί σε λίγους μήνες δεν θα έχετε ούτε αυτό, και θα το αποζητάτε... Για το λόγο αυτό, απολαύστε το σήμερα όσο καλύτερα μπορείτε... Μην πανικοβάλλεστε, η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη. Εκεί που περιμένεις τα χειρότερα, σου έρχονται ακόμη χειρότερα, ενίοτε και καλύτερα.
Έχει ο Θεός λένε οι πιστοί και οι άλλοι απαντούν: Ο Θεός έχει εμείς δεν έχουμε...
Αν έχει ο Θεός θα έχουμε και εμείς. Ζητήστε και θα σας δώσει...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ