Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


11 σχόλια

Μαραθώνιοι συσκέψεων, συναντήσεων, επαφών για το επόμενο δάνειο.
Ο Πρωθυπουργός, «ιπτάμενος κυριολεκτικά», έχει γυρίσει όλον τον κόσμο με στόχο να επιβάλλει κανόνες στην δανειοδότηση της χώρας.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Μόνο πολιτική στήριξη δίνουν και αυτή με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Πάντως ο Παπανδρέου κέρδισε τις εντυπώσεις όλο αυτό το διάστημα. Δυναμικός, στυλάτος, ξεκάθαρος και ιδιαίτερα κινητικός έδωσε την μάχη.

Θα συμφωνήσω με τον Επίτιμο, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Χαρακτήρισε τον Γιώργο πεισματάρη και επίμονο. Δεν θεωρεί τίποτε ως δεδομένο. Παλεύει για να ανατρέψει τις αρνητικές εξελίξεις.
Αλλωστε στην πολιτική όλα μπορούν να αλλάξουν αν είσαι έμπειρος στις διαπραγματεύσεις.

Εγώ θα το γράψω και ας με παρεξηγήσουν κάποιοι... Ο Γιώργος μ' αρέσει... Είναι κοσμοπολίτης, ευγενής και έχει ιδιαίτερη πολιτική κουλτούρα.
Μπορεί να μην είναι ρήτορας και να μην είναι χαρισματικός ηγέτης όπως ο πατέρας του και ο παππούς του, όμως εμπνέει εμπιστοσύνη.

Αλλωστε χορτάσαμε από τους χαρισματικούς ηγέτες. Αυτοί έφτασαν την Ελλάδα σ' αυτό το χάλι. Δεν θέλουμε «μάγους» και «Θεούς». Θέλουμε ηγέτες που να εμπνέουν σιγουριά και να είναι ειλικρινείς.

Καλά τα ευχολόγια και η προσμονή του οικονομικού θαύματος όμως δεν πείθουν κανέναν. Τα κανάλια κάνουν καλά την δουλειά τους. Αναδεικνύουν την κρίση και την προσπάθεια που γίνεται για την σωτηρία της οικονομίας.

Όμως με την πραγματική οικονομία τι γίνεται; Θα μας εξηγήσει κάποιος σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η αγορά και ποια μέτρα μπορούν να την ανατρέψουν;
Γιατί αν συνεχίσουμε να έχουμε ύφεση και να μειώνονται οι μισθοί τότε δεδομένο είναι ότι θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και θα έχουμε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.
Καλή η οικονομία και οι αριθμοί όμως το βασικό ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τον λαό.

Το ύφος και το στιλ των πολιτικών-λογιστών δεν μου αρέσει. Δεν δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Την ώρα που σε όλον τον κόσμο μειώνονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων και περικόπτονται οι κοινωνικές παροχές, στις ΗΠΑ ο Μπάρακ Ομπάμα υπέγραψε την μεταρρύθμιση για την Υγεία που ο ίδιος είχε τοποθετήσει ως πρώτη προτεραιότητα στην εσωτερική του πολιτική.
«Υπογράφω αυτόν τον Νόμο εκ μέρους της μητέρας μου, που βρισκόταν σε διαμάχη με τις Ασφαλιστικές Εταιρίες ακόμα και όταν πάλευε με τον καρκίνο, στις τελευταίες μέρες της ζωής της», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Να και μαι είδηση που μας χαροποίησε... Να που υπάρχουν δυνατότητες άσκησης κοινωνικής πολιτικής ακόμη και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Αυτή είναι η διαφορά του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΜΠΑΜΑ (με κεφαλαία γιατί το αξίζει) και των λογιστών πολιτικών που όλη την μέρα ασχολούνται με νούμερα.

Μόνο θετικά μπορείς να σχολιάσεις την ομόφωνη απόφαση για τις οδικές υποδομές του νομού μας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Μεγάλη η συζήτηση. Ακούγαμε για διευρωπαϊκούς άξονες, για εθνικές οδούς, για περιφερειακούς, για διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα.
Δεν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει και κάποιος ειδικός για να μας ενημερώσει;

Καλές οι «πασπαρτού» και οι «επί παντός επιστητού» τοποθετήσεις, όμως αυτό που χρειάζεται είναι η άποψη των ειδικών.
Υπάρχουν συγκοινωνιολόγοι που θα προχωρούσαν σε ολοκληρωμένη παρουσίαση των δικτύων. Γιατί τώρα έμενα με την απορία. Ο Ε61 αντικαταστάθηκε. Ο Ε22 δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ο 22. Και φυσικά δεν είναι διευρωπαϊκός άξονας.
Φέρτε έναν γνώστη του θέματος για να μην χανόμαστε στις οδικές αρτηρίες.

Αίσθηση προκάλεσε η πρότασή μας για την υποψηφιότητα του Παύλου Παπαδόπουλου στο δήμο της Δράμας. Πολλοί ενθουσιάστηκαν, άλλοι ανησύχησαν. Είναι βέβαιο επίσης πως κάτι άρχισε να κινείται. Οι υποστηρικτές του Χαρακίδη ετοιμάζουν τα βέλη τους. Οι Τερζικοί τηρούν «σιγή ιχθύος». Οι Βουλευτές ζυγίζουν οφέλη και ζημίες από μία τέτοια κάθοδο. Επιτέλους κάτι κινείται ! Γιατί χωρίς κίνηση θα έχουμε τα ίδια με το 2006, δηλαδή δύο παρατάξης που θα τρώγονται και σε φόντο τον Θωμά Μαργαρίτη να τρίβει τα χέρια του.

 


Σχόλια (11)

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΡ - Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 στις 10:42
ΟΧΙ ΝΑΚΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΦΤΑΝΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

νάκος - Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 στις 04:28
γεια σου ρε γιάννη ικανέ... να στηρίξουμε στον δήμο κανένα κατεστραμένο που να χρωστάει σε όλο τον κόσμο?έχου7με λαμόγια που ειδικεύονται στην αρπαγή επιχειρ'ησεων,σπιτιών....θέλεις ονόματα?

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΡ. - Δευτέρα 5 Απριλίου 2010 στις 13:33
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΠΗΡΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΕΡΓΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΙΘΝΕΤΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΑΡΟ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ?ΠΟΙΟΣ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ?ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ

Γιάννης Κ. - Κυριακή 4 Απριλίου 2010 στις 17:12
Ο Μαργαρίτης Θωμάς. ο δήμαρχος, μπορεί να είναι τυχερός όμως τώρα στις εκλογές που έρχονται... θα έχει απένατι του το όχι μόνο το πασοκ που λογικά θα κατεβάσει έναν υποψηφιο αλλά και τον ευμοιρίδη, τον Νταιλάκη, τον αθανασιαδη. Να ψάξει που θα κρυφτεί ...φτάνει πια με τον άνίκανο

παντελος - Σάββατο 3 Απριλίου 2010 στις 02:22
να σχολιάζουμε ψύχραιμα χωρίς χαρακτηρισμούς είναι ωραίο να ανταλάσουμε απόψεις

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 στις 15:38
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΣΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ - Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 στις 11:42
ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΣ ΤΡΟΥΠΩΣΩ ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΡΟΥΠΩΝΕΙ

Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ - Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 στις 11:12
ΠΑΥΛΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

antonis - Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 στις 10:25
kala re anonime ellhnika emathes?

νασος - Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 στις 07:46
αυτον τον μητσοτακη μην τον αναφερετε ο ανθρωπος ειναι απεριγραπτοσ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 στις 00:55
ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΚΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ..ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΑΛΛΑ Η ΔΡΑΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ