Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Στάθης Αυγερινόπουλος

7 σχόλια

-Η κυβέρνηση προωθεί το σχέδιο «Καλλικράτης». Είστε υπέρ ή κατά των συνενώσεων και της κατάργησης των Νομαρχιών;
-Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ των οργάνων της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ-ΕΝΑΕ) και της Πολιτείας για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τις συνενώσεις ΟΤΑ και την καθιέρωση της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης θέλουν ισχυρούς Δήμους. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη νέων ισχυρών δομών.
Το σχέδιο «Καλλικράτης» που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση πρέπει να λύσει πολλά προβλήματα, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2011 να προχωρήσουμε με ξεκάθαρες αρμοδιότητες, χωρίς αλληλοεπικαλύψεις, με πόρους θεσμοθετημένους. Πολλοί μέσα στην ΕΝΑΕ και στην ΚΕΔΚΕ αμφιβάλλουν αν ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός. Με την άποψη αυτή συντάσσομαι κι εγώ.

-Πόσους Δήμους προβλέπετε ότι θα έχουμε στον Ν. Δράμας;
-Το μοντέλο ανάπτυξης που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του Νομού Δράμας (μορφολογία-απόσταση) είναι τριών μεγάλων Δήμων. Ένας κεντρικός ισχυρός Δήμος και δύο ορεινοί με υποχρεωτικές διαδημοτικές διαδικασίες σε θέματα πολεοδομίας, σχεδιασμού κλπ.
Εύχομαι κι ελπίζω πιέσεις για τη δημιουργία πέντε Δήμων να μην ευοδωθούν.

-Έχετε καθημερινή επαφή με τον Νομάρχη κ. Ευμοιρίδη. Σας έχει εκμυστηρευθεί για το τι θα κάνει τελικά;
-Πρωταρχικό, καθημερινό μέλημα του Νομάρχη Δράμα είναι η επίλυση ζητημάτων που αφορούν τη Δράμα και τους πολίτες της. Αυτό τον απασχολεί και γι' αυτό αγωνίζεται. Οι όποιες σκέψεις και αποφάσεις θα γίνουν γνωστές από τον ίδιο, στο χρόνο που αρμόζει.

-Η απόφαση του Νομάρχη θα καθορίσει και τα δικά σας πολιτικά σχέδια;
-Έχω μία στενή συνεργασία με τον Κώστα Ευμοιρίδη εδώ και χρόνια. Μοιραζόμαστε κοινές σκέψεις για την πορεία του τόπου μας. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό οι δικές του αποφάσεις να βαρύνουν και τη δική μου.

-Έχετε μεγάλη διαδρομή στα κοινά στην Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού. Θα σας ενδιέφερε η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή ο νέος θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας;
-Συμμετέχω αρκετά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Περιμένω την κατάληξη του σχεδίου «Καλλικράτης» στους τομείς δομών, αρμοδιοτήτων κλπ και τα νέα σχήματα που θα διαμορφωθούν, ώστε να απαντήσω θετικά στο ερώτημά σας.

-Και η ΝΔ σε διαδικασίες μετά την οδυνηρή ήττα στις 4-10-09. Θα είστε υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές;
-Βρίσκομαι στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας από τα μαθητικά μου χρόνια. Πάντα διατηρώ τον τιμητικότερο τίτλο, του μέλους της. Είναι αρκετός.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Μέσα από την κρίση που βιώνει η χώρα πρέπει να αναδειχθούν νέοι τρόποι, ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης με παραγωγικότερο και αποτελεσματικότερο δημόσιο τομέα, σύμμαχο και αρωγό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που πρέπει, απελευθερωμένη από τις αγκυλώσεις του χθες, να σχεδιάσουν μαζί το αύριο.

 


Σχόλια (7)

ΤΕΟ - Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 στις 01:26
εντάξει βρε παιδιά τί καόκό κάνει ο άνθρωπος; Μια θέση στον ήλιο ψάχνει να βρει... όλοι που ασχολούνται με την πολιτική αυτό δεν κάνουν ! Θα πληρώνουμε έναν ακόμη ... τί έγινε πια...

Γιώργος Κ. - Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 στις 01:24
Καλά τα λες ρε Στάθη. Αλλά πλέον ποιος σε πιστεύει... Άκου εκεί θα δεις το Καλλικράτη για να αποφασίσεις, ποιον κοροϊδεύεις ρε φίλε !!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τρίτη 6 Απριλίου 2010 στις 01:44
ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΟΛΕ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΕΣΕ? ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Ή ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. ΛΕΙΠΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΑ. ΕΚΕΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

DRAMINH - Κυριακή 4 Απριλίου 2010 στις 01:20
MAS FAGANE KATI MEGALOPARAGONTES SAN ESENA THS REMBHS

ανώνυμος - Σάββατο 3 Απριλίου 2010 στις 02:12
εδώ ο κόσμος πεινάει και εμείς ασχολούμαστε με τον καλλικράτη

Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ - Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 στις 11:19
ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ. ΑΛΛΟ ΚΑΗΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ.

νακος - Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 στις 07:48
διαφωνω με τους 3 δημους πρεπει να παμε σε 5 δημους

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ