Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Ανακύκλωση
Ξεκίνησε η ανακύκλωση χαρτιού στον Διευρυμένο Δήμο Δράμας. Είναι μια σημαντική σίγουρα στιγμή για τον τόπο μας.
50 μπλε κάδοι τοποθετήθηκαν στα Σχολεία της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων και σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Καλό είναι τώρα που ξεκίνησε η ανακύκλωση να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτήν την διαδικασία. Να καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια δεν είναι άχρηστα υλικά, άλλα χρήσιμες πρώτες ύλες, τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε.
Επίσης ο Δήμος προχωρά στην συλλογή ογκωδών αντικειμένων (λευκές οικιακές συσκευές, κουζίνες, ψυγεία, υπολογιστές, παλιά έπιπλα κλπ) τα οποία στην συνέχεια περισυλλέγονται σε μεγάλα κοντέινερ της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης έτσι ώστε να ανακυκλωθούν.
Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές περιέχουν πολλά υλικά που είναι τοξικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η ταφή η ή καύση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αφού ελευθερώνει στο περιβάλλον (έδαφος, ατμόσφαιρα και νερό) πολλές από τις ουσίες (μόλυβδο, νικέλιο, ψευδάργυρο, υδράργυρο κλπ) δίνοντάς τους την δυνατότητα να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα.
Είναι πολύ μεγάλη η σημασία της ανακύκλωσης. Για να πετύχει το εγχείρημα είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων και φυσικά χρειάζεται ενημέρωση. Αν ο πολίτης καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να τοποθετήσει στον ειδικό κάδο τα ανακυκλώσιμα υλικά τότε είναι δεδομένο ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Και μην ξεχνάμε ποτέ ότι η ανακύκλωση προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής και καθαρότερο περιβάλλον.

Η εγκληματικότητα
Κανένας δεν περίμενε τέτοια αποτελέσματα... Αναφέρομαι στην δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"...
Σύμφωνα με αυτήν η κοινωνία ζητά σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Μέτρα που στο παρελθόν έμοιαζαν αδιανόητα για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης.
Το 78% των Ελλήνων ζητά πιο σκληρά μέτρα για την εγκληματικότητα, το 62% συμφωνεί για την επιπλέον ποινή σε όσους παρανομούν με κουκούλα, το 76% θέλει να παρεμβαίνει η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια και το 73% είναι υπέρ της απέλασης των λαθρομεταναστών. Η κοινωνία αισθάνεται ανασφαλής και ζητά λήψη μέτρων χωρίς καθυστερήσεις.
Καλές οι φιλοσοφικές αναζητήσεις και τα μεγάλα λόγια, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και όσοι την περιφρονούν, κάνουν μεγάλο λάθος.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ