Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Σταύρος Παπαδόπουλος

πρ. Βουλευτής Δράμας ΝΔ

17 σχόλια

Να μειωθούν οι μισθοί των τριών εξουσιών (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική) κατά 50%... Πρώτοι να δώσουν το παράδειγμα ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον πρώην Βουλευτή Δράμας της ΝΔ κ. Σταύρο Παπαδόπουλο.
Παραδέχεται ότι υπάρχουν διαχρονικά ευθύνες για όλες τις κυβερνήσεις από το 1981 έως σήμερα, για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα και επιρρίπτει ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση που ανέβασε το έλλειμμα με δημιουργική λογιστική αλλά και με ατυχείς δηλώσεις που έδωσαν την ευκαιρία στους διεθνείς κερδοσκόπους να εφορμήσουν εναντίον της χώρας μας.
Χαρακτηρίζει τα μέτρα που εφαρμόζονται πολύ σκληρά και προτείνει οι μισθοί των τριών εξουσιών (δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική) να μειωθούν κατά 50% για να κατανοήσει το πρόβλημα ο λαός και να συνδράμει για την λύση του.
Αναφέρεται επίσης στην συνάντηση που είχε με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στο τί συζήτησαν.
Τέλος, για την ανάκαμψη της ΝΔ προτείνει καθημερινή επαφή με την κοινωνία και αποκλεισμό από την παράταξη όσων έβλαψαν τον τόπο.
Όσο για τις συνενώσεις τάσσεται υπέρ, με προϋποθέσεις, την θεσμοθέτηση των πόρων και τον έλεγχο της δικαιοσύνης για υποθέσεις κακοδιαχείρισης.

-Η κυβέρνηση καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στην ΝΔ για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα. Τι απαντάτε;
-Όντως υπάρχουν ευθύνες αλλά διαχρονικά για όλες τις κυβερνήσεις από το 1981 έως σήμερα. Η μεγάλη όμως καταστροφή έγινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ γιατί το 1981 παρέλαβε ένα δημόσιο χρέος στο 22% του ΑΕΠ και τέλος του 1989 παρέδωσε ένα χρέος αυξημένο στο 100% του ΑΕΠ.
Από εκεί και πέρα, όλες οι κυβερνήσεις παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έγινε το 1990-93, ευθύνονται για την τεράστια αύξηση του δημόσιου χρέους και εν συνεχεία του ελλείμματος. Το 2004 η ΝΔ παρέλαβε ένα έλλειμμα της τάξεως του 7,8%, κατάφερε να το μειώσει στο 3,3% μέχρι το 2007 αλλά στην συνέχεια ξέφυγε από τον έλεγχο της κυβέρνησης και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008 και το 2009 είχε φτάσει στα επίπεδα του 7,5%-8,5%.

-Μα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για έλλειμμα 12,7%...
-Το ΠΑΣΟΚ για να επιρρίψει αποκλειστικά και μόνο τις ευθύνες της κακής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα στην ΝΔ, με δημιουργική λογιστική ανέβασε το έλλειμμα στο 12,5% προσθέτοντας στις δαπάνες ορισμένα ποσά που μπορούσε να τα αποφύγει παράλληλα οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, ότι η χώρα μοιάζει με τον Τιτανικό και ότι κινδυνεύουμε να αποτελέσουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, έδωσαν την ευκαιρία στους διεθνείς κερδοσκόπους να εφορμήσουν ωσάν τους γύπες στην ελληνική οικονομία και να «ξεσκίσουν» τις σάρκες του ελληνικού λαού.

-Το χρέος αυξάνει καθημερινά ενώ τα μέτρα είναι πολύ σκληρά και έχουν παραλύσει την αγορά. Υπάρχει διέξοδος;
-Πράγματι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά και έχουν απομιζήσει και την τελευταία οικονομική ικμάδα των απλών πολιτών που προσέφεραν και προσφέρουν στην πραγματική οικονομία, γιατί επιστρέφουν όλα τα εισοδήματά τους στην αγορά βοηθώντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη.
Για να βγούμε από την ύφεση η οποία υπάρχει αφενός μεν λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αφετέρου δε λόγων των πράξεων, παραλήψεων και ολιγωρίας της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει κατά την άποψή μου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μαζί με την κυβέρνησή του να δώσει το καλό παράδειγμα.

Δεν μπορεί να ζητάς θυσίες μόνο από τον λαό. Πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των τριών εξουσιών (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική) σ' αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατά 50%. Πρώτοι φυσικά πρέπει να δώσουν το παράδειγμα ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί, σαν εκτελεστική εξουσία.
Έτσι και οι απλοί πολίτες που έχουν συντάξεις και μισθούς από 300-1000 ευρώ θα κατανοήσουν το πρόβλημα και θα συνδράμουν για την λύση του. Φυσικά με τις μειώσεις μισθών και την αύξηση των φόρων δεν λύνεις το πρόβλημα. Απλά οδηγείς την χώρα στην ύφεση και επέκεινα στον φαύλο κύκλο της οικονομίας. Για να βγούμε από την ύφεση χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα. Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ και στα καύσιμα οδηγούν σε αντίθετη κατεύθυνση.

-Έχω την πληροφορία ότι συναντήσατε τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Τι συζητήσατε;
-Πράγματι συνάντησα τον πρώην Πρωθυπουργό στο γραφείο του στην βουλή. Συζητήσαμε ορισμένα από τα προβλήματα που οδήγησαν στην καταστροφική ήττα της ΝΔ και για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Του είπα με ειλικρίνεια ότι αν το 2008 στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε αποπέμψει ορισμένους από εκείνους που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους δημιούργησαν προβλήματα στην παράταξη και προχωρούσε σε εκλογές, θα κέρδιζε με διαφορά 10%.
Η καταστροφή ήρθε μετά την ΔΕΘ. Εκτιμώ τον Καραμανλή τον οποία στήριξα από τους πρώτους, εκείνο το χρονικό διάστημα που διεκδικούσε την Προεδρία της ΝΔ, και δεν μετανιώνω που τον στήριξα.

-Ήττα για την ΝΔ και στον Ν. Δράμας. Θα έπρεπε να αναζητηθούν τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος;
-Βεβαίως πρέπει να γίνεται πάντοτε μια αυτοκριτική από τον κομματικό μηχανισμό, ο οποίος θα πρέπει να αρθεί στο ύψος του όταν γίνονται εκλογές, να φροντίζουν μόνο για την νίκη της παράταξης και να μην τρέχουν πίσω από τους υποψήφιους βουλευτές εις βάρος των υπολοίπων.
Έτσι δεν εξυπηρετείς τους στόχους της παράταξης που είναι αποκλειστικά και μόνο η νίκη, αλλά εξυπηρετείς εκμεταλλευόμενος την θέση σου, ορισμένα πρόσωπα, προσωπικές στρατηγικές, οικονομικά και πολιτικά οφέλη.

-Εκλογή νέου αρχηγού από την βάση του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς λέει συχνά ότι «το ποτάμι πίσω δεν γυρνά». Μπορεί να τρέξει προς τα μπρος η παράταξη και να ανακάμψει, μετά το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου;
-Εάν όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ξεκινήσουμε τον αγώνα για την ανάκαμψη της παράταξης επικοινωνώντας καθημερινά με τον ελληνικό λαό στον οποίο πρέπει να λέμε πάντοτε την αλήθεια, μπορεί να έρθει η νίκη στις επόμενες εκλογές. Εξάλλου ο αρχηγός του κόμματος κ. Σαμαράς έδωσε δείγματα σωστής πολιτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του ελληνικού λαού με τις προτάσεις που κατέθεσε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι για να βγούμε από την οικονομική ύφεση θα πρέπει να ενισχύσουμε την πραγματική οικονομία, να δημιουργήσουμε κλίμα ανάπτυξης γιατί χωρίς ανάπτυξη, χωρίς αύξηση του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), χωρίς την αύξηση της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν μπορούμε να βγούμε από την οικονομική κρίση.
Για να γίνουν όλα αυτά, το είπα πολλές φορές, θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά, θα πρέπει να βοηθήσουμε την πραγματική οικονομία διτά δηλαδή πιέζοντας τους τραπεζίτες να δώσουν τα δάνεια στους μικρομεσαίους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που μαζί με τους γεωργοκτηνοτρόφους της χώρας είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και να ενισχύσουμε τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους μαζί με τους ανέργους που είναι οι κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη συμπαράστασης και θα επιστρέψουν αμέσως τα χρήματα που θα λάβουν στην πραγματική οικονομία. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει και η ψυχολογία των πολιτών. Για δημιουργία ανάπτυξης.

-Να επιστρέψουμε στα Νεοδημοκρατικά. Κινδυνεύει η ενότητα της παράταξης;
-Δεν υπάρχει πρόβλημα για την ΝΔ. Για άλλη μια φορά θα το πω. Η ΝΔ με τον νέο αρχηγό που εξελέγη από την βάση με μεγάλη πλειοψηφία, σαν μια γροθιά ενωμένη και αποφασισμένη με σωστή άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής θα κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές οποτεδήποτε και αν γίνουν. Και χαίρομαι γιατί ο αρχηγός μας δήλωσε ότι στην ΝΔ δεν έχουν θέση εκείνοι που έβλαψαν με οποιοδήποτε τρόπο την παράταξη και την χώρα.

-Προ των πυλών οι συνενώσεις και το σχέδιο «Καλλικράτη». Είστε υπέρ ή κατά της διοικητικής μεταρρύθμισης;
-Με προϋποθέσεις είμαι υπέρ. Αλλά θα πρέπει να αποφασίσουν τα θεσμοθετημένα όργανα και ι τοπικές κοινωνίες για τον τρόπου που θέλουν να αυτοδιοικηθούν και όχι οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση. Εξάλλου θα πρέπει να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι με τους οποίους θα ενισχυθούν η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, από πάγιες θεσμοθετημένες πηγές και όχι γενικά και αόριστα. Έτσι οι Δήμαρχοι δεν θα τρέχουν στα γραφεία των Υπουργών να εκλιπαρούν για χρηματοδοτήσεις.
Με τον «Καλλικράτη» δίνονται πολλές νέες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ. Φανταστείτε τι θα γίνει αν δεν υπάρξουν οι ανάλογοι πόροι. Πως θα λειτουργούν τα σχολεία, η πρωτοβάθμια περίθαλψη και όλα όσα σκέπτονται να δώσουν στους δήμους; Γι' αυτό θα το επαναλάβω ότι πρέπει να υπάρξουν ανάλογοι θεσμοθετημένοι πόροι.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και σε μια ακόμη παράμετρο που αφορά την αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ορισμένες ατασθαλίες σε δήμους, που κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να γίνουν ποτέ, αν οι δήμαρχοι ήθελαν να μην χάσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία όπως έγινε με τις κεντρικές κυβερνήσεις και τους πολιτικούς.
Επειδή το είπα πολλές φορές και θα το επαναλάβω δεν χαρίζομαι σε κανέναν όποιος και να είναι όσο ψηλά και αν είναι, απ' όπου και αν προέρχεται, εφόσον έβαλε «χέρι» στην τσέπη του ελληνικού λαού μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Η δικαιοσύνη θα πρέπει να αρθεί στο ύψος της και να κάνει ελέγχους σε όλους τους ΟΤΑ για τα διάφορα έργα που εκτελέστηκαν -και παρά την νομότυπη κάλυψη ανάθεσή τους με δημοπρασίες- οι δαπάνες για την κατασκευή των έργων είναι δυσανάλογες και υποκρύπτουν πολλές φορές τεράστια κέρδη. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα έργα που γίνονται από την κεντρική κυβέρνηση.

-Είστε ένας πολιτικός που πάντα στις δημόσιες τοποθετήσεις αναφέρεστε ιδιαίτερα στα προβλήματα που απασχολούν τους γεωργοκτηνοτρόφους της χώρας. Σήμερα τα προβλήματα έχουν οξυνθεί. Τι κατά την άποψή σας πρέπει να γίνει;
-Όπως είναι γνωστό, και το διακηρύσσουν μετά από μένα και πολλοί άλλοι, οι γεωργοκτηνοτρόφοι της χώρας είναι μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους και εργαζόμενους η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Αυτή λοιπόν την ραχοκοκαλιά δεν πρέπει να την τσακίζουμε καθημερινά αλλά θα πρέπει να ενσκύψουμε στα προβλήματά τους και να δώσουμε λύση σε αυτά. Υπάρχουν θεσμοθετημένες επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για τις τάξεις των γεωργοκτηνοτρόφων και την ενίσχυση του εισοδήματός τους, που ενώ η ΝΔ τα έδινε μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μέχρι σήμερα δεν τα κατέβαλε σε όλους τους δικαιούχους με αποτέλεσμα και το Χριστουγεννιάτικο και το Πασχαλινό τραπέζι να είναι αδειανό.

Οι τιμές των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια του παραγωγού τα τελευταία χρόνια αντί να αυξηθούν μειώθηκαν (εκτός από την φετινή χρονιά για τα κτηνοτροφικά προϊόντα). Απεναντίας οι συντελεστές παραγωγής των αγροτικών προϊόντων που είναι τα καύσιμα, τα εργαλεία και τα φυτοφάρμακα υπεραυξήθηκαν με αποτέλεσμα να μειωθεί το αγροτικό εισόδημα.
Για να πάμε μπροστά και να τους βοηθήσουμε θα πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί καθοδήγησης των γεωργοκτηνοτρόφων για τα προϊόντα που πρέπει να καλλιεργούν και να μην αφήνονται παντελώς αβοήθητοι. Οι γεωτεχνικοί μαζί με το Κεντρικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καθοδηγούν τους ανθρώπους προς την κατεύθυνση αυτή. Θα πρέπει να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας. Δεν είναι δυνατόν οι αγρότες να πωλούν 13 με 15 κιλά σιτάρι για να αγοράσουν 1 κιλό ψωμί.

Καταπολεμώντας την αισχροκέρδεια ενισχύουμε το εισόδημα των αγροτών καθώς και το εισόδημα του καταναλωτή, όταν η ψαλίδα ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και στις τιμές στα χέρια του καταναλωτή συγκλίνει στα φυσιολογικά επίπεδα.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δραμινό λαό για την αγάπη που μου δείχνει και με κρατάει όρθιο στις επάλξεις ερχόμενος δε σε καθημερινή βάση σε επικοινωνία με τον Δραμινό λαό αφουγκράζομαι τα προβλήματά τους και τους προβληματισμούς τους και προσπαθώ να δώσω λύση σε αυτά.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλο τον Δραμινό λαό χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και προκοπή και μέσα από την ψυχή μου το Χριστός Ανέστη να είναι και Ανάσταση για όλους μας.

 


Σχόλια (17)

ΑΛΕΚΟΣ - Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στις 09:29
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΤΕΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΤΡΕΧΕΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΚΑ..ΚΟΛΑ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΑΓΓΙΞΕΙ

ΠΑΛΙΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ - Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στις 01:50
ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΥΡΟ. ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕΛΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΑΓΑΤΕ

ΠΑΡΗΣ - Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 στις 09:34
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Ο ΜΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ - Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 στις 09:03
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΡΙΟΙ ΕΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ?

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ - Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 στις 08:57
ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΙΚΗ ΑΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΟ?

TEO - Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 στις 04:25
Φίλε Χατζηγιώργο, ο Ευμοιρίδης ασκεί εξουσία 12 χρόνια ως Νομάρχης. Αλίμονο εάν δεν έκανε ορισμένα έργα. Όμως πιστεύω πως οι πολιτικοί κρίνονται από τις παραλήψεις τους. Ο Ευμοιρίδης έχει πάρα μα πάρα πολλές. Δυστυχώς στη Δράμα μένουμε ικανοποιημένοι με την μετριότητα.

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ Π - Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 στις 02:16
ΤΕΟ ΚΑΙ ΔΡΑΜΙΝΕ ΚΑΙ ΓΩ ΔΡΑΜΙΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΣΟ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΓΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΕΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΡΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

TEO - Κυριακή 11 Απριλίου 2010 στις 22:34
Εάν βολεύονται γιατί να μην τον προσκυνούν… και να ΄σαι σίγουρος τώρα που θα αποχωρήσει λόγω υγείας …θα βρουν άλλους να υπηρετούν !

ΔΡΑΜΙΝΟΣ - Κυριακή 11 Απριλίου 2010 στις 13:03
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ,,ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ,, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ??ΑΚΟΜΗ??ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ...ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ,,ΥΜΝΟΥΣ,,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΡΑΜΑΡΧΗ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

Ι.Σ. - Σάββατο 10 Απριλίου 2010 στις 03:21
ΣΤΗ ΝΔ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΦΥΓΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ?ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ?Η ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΕΣΥ?ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΠΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΛΙΑ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Η ΝΔ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΑΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ?ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΟΥΚΑΣ Η ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΔΡΑΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ Π. - Σάββατο 10 Απριλίου 2010 στις 01:18
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο κος νακος ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ

νάκος - Σάββατο 10 Απριλίου 2010 στις 00:01
έχω την α'ισθηση ότι θα πρέπει να σταματήσετε αυτή την μορφή διαλόγου καποιοι δυστυχώς είναι εκτός τόπου και χρόνου

Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ - Παρασκευή 9 Απριλίου 2010 στις 03:39
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΥΡΟ, ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΒΛΑΨΕΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ. ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ!!!!!!

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ Π - Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 στις 12:48
ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΧΙ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΥΡΙΕ ΤΕΟ Η ΝΔ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΝΔ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΔ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΑΥΤΟΣ?ΓΕΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΡΝΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ?ΟΥΤΕ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΛΑΣΠΗ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙΤΕ?Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΝΔ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΤΑΝ Η ΝΔ ΕΧΑΝΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΡΑΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡ - Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 στις 04:31
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΑΝ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Η ΝΔ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΕΟ Η ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΤΕΟ - Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 στις 03:49
Σταύρε, ο Ευμοιρίδης που σε έθαψε στηρίζοντας άλλους φταίει και για την ήττα στο νομό Δράμας της ΝΔ. Μαθαίνω όμως πως τελευταία ξημεροβραδιάζεσαι στο γραφείο του τι τρέχει;

ΑΜΩΝΥΜΟΣ - Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 στις 03:45
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ