Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Αυτό και αν είναι δραστηριότητα... Ποια οικονομική και ποιες δυσκολίες του επιχειρηματικού κόσμου.
Βρέθηκε η λύση: Επιχειρηματικές αποστολές... Ή πιο επιστημονικά "Ενίσχυση της εξωστρέφειας των Δραμινών επιχειρήσεων και προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού". Σωστό... Η μόνη λύση είναι το εξωτερικό εμπόριο.

Μόνο που όταν λέμε "εξωτερικό" θέλουμε και μια διάσταση εξωτική. Καλά τα Βαλκάνια και οι γείτονες, όμως εξωτερικό εμπόριο είναι από Οδησσό και πέρα.
Μέχρι Βουκουρέστι, Αρμενία, Τουρκία, Μολδαβία, Βουλγαρία δεν θεωρούνται εξωτερικό. Και φυσικά κάτι χώρες τύπου Σρι Λάνκα, Βιετνάμ, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Νεπάλ, θεωρούνται "όραμα", "επιχειρηματικό άλμα".

Ο φίλος μου ο Γιάννης μου λέει... "Ποιο άλμα, θα το χαρακτήριζα όραμα. Κανονικά όποιος επενδύει στην Κεϊλάνη ή ψάχνει επιχειρηματικό σχέδιο στην Βιρμανία, στην Ταϊλάνδη, στην Καμπότζη ή στο Βιετνάμ πρέπει να παίρνει Νόμπελ Οικονομίας. Ή καλύτερα Όσκαρ επιστημονικής φαντασίας.

Σκεφτείτε να γυρίζονταν ταινία το επιχειρηματικό σχέδιο Δραμινοί ψάχνουν επενδύσεις στην Καμπότζη και μετά Καμποτζιανοί επιχειρηματίες έρχονται στην Δράμα και αναπτύσσουν τα σχέδιά τους.
Σκεφτείτε... Τι εισιτήρια θα κόψει μια ταινία με τίτλο "Επιχειρηματική Αποστολή στην Ασία". Θα πάρει Όσκαρ... Το πιστεύω.

Ας επιστρέψουμε στην πεζή πραγματικότητα που περιλαμβάνει επιχειρηματική αποστολή των ανθρώπων της αγοράς της Δράμας στην Ποτγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Αφού ταξιδέψαμε μέχρι την Σρι Λάνκα (με τις σπάνιες πεταλούδες) γυρίζουμε στα Βαλκάνια και στην Δράμα.
Όπου η διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει τον χρόνο να καταθέτει προτάσεις για την έξοδο των επιχειρήσεων από την οικονομική κρίση. Μόνο που θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές.

Πάμε τώρα στην Αθήνα...
Όπου ο Σουφλιάς προτείνει καταργήσεις υπουργείων, δημιουργία νέων και κρίνει και ποιοι είναι άξιοι για να τα αναλάβουν.
Ένας παλιός Νεοδημοκράτης μου είπε ότι αν ζούσε και ήταν Πρωθυπουργός ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, πριν τελειώσει την συνέντευξή του ο Σουφλιάς θα είχε αποπεμφθεί.
Γιατί ο Εθνάρχης ήταν σκληρός παίχτης και είχε υπουργούς τεράστια ονόματα. Αβέρωφ, Ράλλης, Παπαληγούρας, Μπίτσιος, Τσάτσος, Μάρτης, Στράτος, Λάσκαρης κλπ.
Όλοι αυτοί όταν τον έβλεπαν πάθαιναν κάτι... Πάντως δεν τολμούσαν να τον προκαλέσουν. Γιατί ήξεραν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Θα τους έστελνε αδιάβαστους.

Στον Δήμο Δράμας κάποιοι το έχουν παρακάνει. Εμφανίζονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για διάφορες αποφάσεις. Δηλώνουν έκπληκτοι και κάθετα αντίθετοι.
Παρ' όλα αυτά σε διάφορες δημοτικές επιχειρήσεις, οι εκπρόσωποί της υπερψηφίζουν τις θέσεις της δημοτικής αρχής. Όμως στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, σφυρίζουν αδιάφορα και καταψηφίζουν. Δεν είναι τρόπος άσκησης ουσιαστικής αντιπολίτευσης αυτός που επέλεξαν.
Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ θέσεων και απόψεων είναι απαραίτητη. Ο λαϊκισμός, οι κωλοτούμπες και το κρυφτούλι δεν λειτουργούν θετικά για την τοπική κοινωνία. Και φυσικά όλοι κρίνονται.
Η έλλειψη σοβαρότητας βλάπτει σοβαρά το πολιτικό μας σύστημα. Και οι πολίτες ευτυχώς έχουν και γνώση και κρίση.

Τι μισθοί είναι αυτοί που βλέπουμε σε διάφορα δημοσιεύματα... Για μισθούς σκάνδαλο στον ΟΠΑΠ όπου οδηγοί αμείβονται με 13.200 ευρώ τον μήνα ενώ καθαρίστριες του οργανισμού εισπράττουν 5.200 ευρώ μηνιάτικο!!!
Και όπως μαθαίνουμε οι τεράστιες αποδοχές στους αριστοκράτες του ΟΠΑΠ προκύπτουν από ένα περίεργο μαθηματικό σύστημα, το οποίο υπολογίζει μαζί με τις υπερωρίες και τα μπόνους.
Έχουμε όμως και τους χρυσούς παρουσιαστές της ΝΕΤ στην πρωινή ζώνη που αμείβονται με 350.000 ευρώ το χρόνο έκαστος...

Την ώρα που όλοι κάνουν λόγο για οικονομική κρίση, τέτοιες ειδήσεις προκαλούν... Οι δύο παρουσιαστές για την ουσία της υπόθεσης, την εξωφρενική αμοιβή τους, δεν έβγαλαν τσιμουδιά.
Και τι να πουν. Αφού βρήκαν κορόιδα που τους δίνουν αυτά τα λεφτά χωρίς να έχουν υψηλή τηλεθέαση, δεν χρειάζεται να πουν τίποτα. Απλά απολαμβάνουν την υψηλή αμοιβή τους.

Καν αν ήταν στον ιδιωτικό τομέα κανένας δεν θα έλεγε τίποτε... Ιδιώτης είναι το αφεντικό του καναλιού, πληρώνει όσο θέλει και φυσικά έχει απαιτήσεις. Θέλει υψηλή ακροαματικότητα.
Όταν όμως η Κρατική Τηλεόραση δίνει αυτά τα λεφτά, που είναι των Ελλήνων φορολογουμένων και δεν δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις ή δεν κάνει περικοπές αυτήν την περίοδο, τέτοια δημοσιεύματα προκαλούν.
Κόψτε το πάγιο για την Κρατική Τηλεόραση που το πληρώνουμε όλοι μας, και πληρώστε τους παρουσιαστές σας όσο θέλετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ