Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Κώστας Χατζής

Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

12 σχόλια

Στις 18 Απριλίου οι φιλελεύθεροι νέοι του τόπου καλούνται να επιλέξουν το πώς θέλουν να διαμορφωθεί η πολιτική νεολαία που εκφράζει τις αρχές και τις ιδέες τους

-Για ποιους λόγους διεκδικείτε την προεδρία της ΟΝΝΕΔ;
-Πήραμε την απόφαση με μια πολύ μεγάλη ομάδα από όλη την Ελλάδα και λέω πήραμε και όχι πήρα, γιατί ήταν μία απόφαση που την συναποφασίσαμε και τιμητικά προέκριναν τη δική μου την υποψηφιότητα οι συμμαχητές μου για να διεκδικήσουμε την ηγεσία της οργάνωσης. Θέλουμε να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Να κρατήσουμε τα θετικά της προηγούμενης διοίκησης και να διορθώσουμε οποιαδήποτε παράλειψη, οποιοδήποτε λάθος.

-Αναφέρεστε συχνά στην φυσιογνωμία και την Ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ. Ποια κατά την άποψή σας πρέπει να είναι αυτά τα χαρακτηριστικά;
-Πιστεύω στο τρίπτυχο ήθος, ιδεολογία και μαχητικότητα.
Ήθος γιατί πρέπει εμείς οι νέοι να το διδάξουμε, ξανά πρώτοι στην κοινωνία, και το προσωπικό και το πολιτικό ήθος και να δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική για τα πιστεύω τους και τα ιδανικά τους και όχι για να χτίσουνε προσωπικές διαδρομές επιβίωσης, πλουτισμού ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο.
Ιδεολογία γιατί πιστεύω ότι πλέον έχει ευτελιστεί η καραμέλα της επικοινωνίας και πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε στην ιδεολογία, γιατί χωρίς ιδεολογία, στην οποία θα πατήσεις, θα κάνεις το στέρεο βήμα, δεν μπορείς να προχωρήσεις στο μέλλον. Πιστεύω στον κοινωνικό φιλελευθερισμό των ίσων ευκαιριών για όλους και της αξιοκρατίας.
Μαχητικότητα γιατί αρμόζει στη φύση της νιότης μας, αρμόζει όμως και στην οργάνωση μας και προς την κοινωνία, να πάμε δυναμικά να εκφράσουμε τις ιδέες και τις απόψεις μας και να πείσουμε τον κόσμο. Και όπου δεν υπάρχουν διαμορφωμένες απόψεις να τις διαμορφώσουμε μαζί με τον κόσμο.

-Τι σηματοδοτεί η εκλογή πρόεδρου ΟΝΝΕΔ από την βάση;
-Είναι βέβαιο πως η εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση αποτελεί μια πρόκληση για όλους τους ΟΝΝΕΔιτες. Ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων σε αυτή τη διαδικασία. Για το λόγο αυτό και έχω προτείνει να υπάρξουν κάλπες σε κάθε δήμο έτσι ώστε να γίνει ένα πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία και στη νέα γενιά. Βέβαια, δεν πρέπει να σταματήσουμε σε αυτό. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε την κάθε νέα και τον κάθε νέο και εφόσον το επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο και παραγωγική συμμετοχή. Στόχος είναι η αναγέννηση της παράταξης με σύγχρονους όρους.

-Ποιες θα είναι οι πρώτες ενέργειές σας αν εκλεγείτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ;
-Η εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τα μέλη της αναμένεται να φέρει στην Οργάνωσή μας μεγάλο αριθμό νέων μελών. Το πρώτο που θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές είναι να ενσωματώσουμε όλα αυτά τα νέα μέλη με ομαλό τρόπο στην ΟΝΝΕΔ. Να τους κάνουμε να νοιώσουν ευπρόσδεκτοι, να τους εντάξουμε στις δομές μας. Γιατί, τελικά, αυτός είναι και ο απώτερος στόχος της εκλογής από τα μέλη: να ενισχυθεί η ΟΝΝΕΔ αριθμητικά, οργανωτικά και πολιτικά. Όλα τα άλλα έπονται.

-Ποια πρέπει να είναι η σχέση της νεολαίας με το κόμμα της ΝΔ;
-Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να ξαναγίνει η αιχμή του δόρατος για τη Νέα Δημοκρατία με στόχο η παράταξή μας να υιοθετήσει θέσεις της ΟΝΝΕΔ. Είναι αναγκαίο να έχουμε παρεμβατικό ρόλο στη ΝΔ με πρωτοποριακές προτάσεις. Δεν επιθυμούμε μια ΟΝΝΕΔ χειροκροτητών, υποστηρικτών του κόμματος, αλλά τη θέλουμε ως μια αυτόνομη ριζοσπαστική πολιτική δύναμη με δικές της ιδέες. Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που να ενισχύει τον Αντώνη Σαμαρά για την ύπαρξη της ΝΔ ως ένα κόμμα λαϊκό, σύγχρονο και ευρωπαϊκό που θα επιβάλλει την πολιτική και ιδεολογική του κυριαρχία στον τόπο.

-Οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς. Έχουν άδικο;
-Οι νέοι απογοητεύτηκαν από ορισμένους πολιτικούς που οι ενέργειές τους χαρακτηρίστηκαν από ηθική απαξίωση και ο λόγος τους από ιδεολογική ασάφεια. Καταλαβαίνουν ότι είναι αδιέξοδη η απαξίωση της πολιτικής, ότι μόνη συνέπειά της είναι να αποφασίζουν τρίτοι για το δικό τους μέλλον. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια νέα προσέγγιση της πολιτικής, που να τους εκφράζει ηθικά και αισθητικά και να τους καλύπτει ιδεολογικά. Και αυτό επιδιώκουμε μέσα από την ΟΝΝΕΔ. Να εκφράσουμε τη γενιά μας φέρνοντας στο προσκήνιο το αίτημα για «λευκό ηθικό μητρώο». Και να κάνουμε τον κάθε ΟΝΝΕΔίτη να γνωρίζει για τι ακριβώς αγωνίζεται, τι ακριβώς διεκδικεί.

-Το πολιτικό σύστημα διέρχεται μια πρωτοφανή κρίση. Τι πρέπει να γίνει ώστε να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία;
-Παρόλο που σε μια δύσκολη κοινωνικά εποχή η εμπιστοσύνη στην πολιτική κλονίζεται, εντούτοις υπάρχουν νέοι που επιμένουν να ελπίζουν και ονειρεύονται. Νέοι που επιθυμούν να αποκαταστήσουν την χαμένη αξιοπιστία και να επαναφέρουν την πολιτική στο προσκήνιο. Για να γίνει εφικτό αυτό πρέπει να δείξουμε μηδενική ανοχή στη διαφθορά -η ηθική μας ακεραιότητα αποτελεί προϋπόθεση και όχι ζητούμενο- και να δώσουμε μια νέα πνοή στη νέα γενιά και την ελληνική κοινωνία θέτοντας απαντήσεις στα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη. Πρέπει να βάλουμε τις ανάγκες των νέων στην πρώτη γραμμή και τις κοινωνικές επιταγές στην επιφάνεια.

-Θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Σαμαρικό;
-Αυτό που ισχύει είναι ότι υπήρξα συνεργάτης του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού και ότι είχα την τιμή να είμαι ένας από τους 50 Νεοδημοκράτες που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ν.Δ.. Και για τα δύο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος. Στην ΟΝΝΕΔ υπάρχουν μόνο νέοι της Νέας Δημοκρατίας με πρόεδρό τους τον Αντώνη Σαμαρά. Τα «-ικός» τελείωσαν και όποιος δεν το κατάλαβε θα βρεθεί σύντομα προ εκπλήξεων. Πλέον υπάρχουν αποκλειστικά Νεοδημοκράτες.

-Τι είναι η πολιτική για εσάς;
-Η πολιτική είναι ένα πεδίο ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινωνία. Είναι ένας χώρος ιδεολογικής αντιπαράθεσης με κατεύθυνση την ρεαλιστική εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό καλούμαστε και εμείς να εκφραστούμε σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας όπως το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, οι εργασιακές σχέσεις, η μετανάστευση, τα ναρκωτικά, ο αθλητισμός και άλλα.

-Στο χώρο της ΟΝΝΕΔ αναπτύσσονται φιλίες ή λυκοφιλίες;
-Την απάντηση με το πιο πειστικό τρόπο μπορούν να τη δώσουν όλοι όσοι πέρασαν από την ΟΝΝΕΔ σε πιο παλιές περιόδους: αυτοί την αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα ως εμπειρία ζωής, ως κάτι ξεχωριστό μέσα στα πιο όμορφα χρόνια της ζωής τους. Ως ένα πεδίο ρομαντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς, ως ένα χώρο έντονης δράσης, ως το μέρος στο οποίο σφυρηλατήθηκαν οι πιο γερές φιλίες.

-Αισθάνεστε επαγγελματίας πολιτικός;
-Σε καμία περίπτωση δεν βλέπω την πολιτική ως επάγγελμα. Πιστεύω βαθύτατα πως η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρώπους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και διάθεσης για προσφορά στα κοινά. Ειδικότερα, χρειάζεται νέους ανθρώπους με οράματα, ελπίδα και θέληση να έρθουν σε ρήξη με το κατεστημένο και να διαμορφώσουν προτάσεις που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας. Η κοινωνία επιζητεί ανθρώπους άφθαρτους και έντιμους για να αποτελέσουν πρότυπο.

-Ποιον πολιτικό θαυμάζετε;
-Από τα παιδικά μου χρόνια, τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Πρώτον, γιατί έκανε πράξη το ότι στην πολιτική δεν πρέπει να μπαίνεις για παίρνεις, αλλά για να δίνεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι για να υποστηρίξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκποίησε προσωπική του περιουσία. Και δεύτερον, γιατί απέδειξε ότι η πολιτική δεν είναι ασυμβίβαστη με το ήθος, με την πλατιά μόρφωση, με την πνευματική καλλιέργεια και ότι ο πολιτικός απαιτείται να έχει γνώση της ιστορίας του τόπου του.

-Κλείνοντας, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι ακόμη;
-Ναι θα ήθελα να επισημάνω πως στις 18 Απριλίου οι φιλελεύθεροι νέοι του τόπου καλούνται να επιλέξουν το πώς θέλουν να διαμορφωθεί η πολιτική νεολαία που εκφράζει τις αρχές και τις ιδέες τους. Καλούνται να επιλέξουν για το ποια ΟΝΝΕΔ θέλουν. Από την πλευρά μου, τους καλώ να θέσουν ως κριτήριο το τρίπτυχο «ήθος, ιδεολογία, μαχητικότητα», να συστρατευθούν ώστε να δημιουργήσουν μια ΟΝΝΕΔ με αυτά τα χαρακτηριστικά.
Είμαι βέβαιος ότι η συμμετοχή θα δώσει νέα ώθηση στην παράταξή μας, ώστε να την εδραιώσει στην πρωτοπορία μεταξύ των πολιτικών νεολαιών του τόπου. Είμαι βέβαιος ότι με την ψήφο τους οι νέοι της παράταξής μας θα συντρίψουν μηχανισμούς και συστήματα και θα επιλέξουν το καλύτερο για την ΟΝΝΕΔ, ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να επικεντρώσουμε στην προσπάθεια να ξαναφέρουμε τη γενιά μας στο προσκήνιο της πολιτικής.

 


Σχόλια (12)

Ι.Σ. - Τρίτη 20 Απριλίου 2010 στις 13:06
ΠΟΙΑ ΟΝΝΕΔ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΦΥΤΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΝΝΕΔ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΨΑΧΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ...

ΠΑΤΡΟΚΛΟς - Τρίτη 20 Απριλίου 2010 στις 07:57
ΖΗΤΩ Η ΟΝΝΕΔ ΑΕ ΘΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΔΙΕΛΥΣΕ

ΟΝΝΕΔΙΤΗς - Τρίτη 20 Απριλίου 2010 στις 07:55
ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙς ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟς ΚΑΙ ΠΟΙΟς Ο ΧΑΤΖΗς ΚΑΝΕΝΑς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΘΑ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΤΟΠΟΥΛΑς ΚΑΙ Ο ΣΥΝΘΕΤΗς

αντώνης - Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 στις 01:33
με παπαμιμίκο η οννεδ βλέπειμπροστά καλή επιτυχία

Α.ΚΑΛ. - Κυριακή 18 Απριλίου 2010 στις 15:30
με τον παπαμιμίκο πρόεδρο βλέπω την οννεδ να σβήνει

γιαΝΝΗς - Σάββατο 17 Απριλίου 2010 στις 22:51
κώστα χατζή καλή επιτυχία και απο την δευτέρα στο τιμόνι της ΟΝΝΕΔ

Ι.Σ΅τ. - Σάββατο 17 Απριλίου 2010 στις 22:48
ρε δραμινέ το ότι η ελλάδα εγινε αποικία του ΔΝΤ... φταίει η νδ. Βλέπω τα παπαγαλακια στην τηλεόραση προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι σωτηρία ,δεν ντρέπονται καθόλου. ξεπούλησαν την ελλάδα και αντί να πάνε να κρυφτούν,θεωρούν θρίαμβο οτι γίναμε μοζαμβίκη .ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ΅Σ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΔΡΑΜΙΝΟΣ - Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 στις 14:29
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ ΜΕ ΣΠΑΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ...ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΑ...ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΗΔΙΑΖΩ...ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ...ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ...

Ι.Σ. - Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 στις 13:11
Ο κ ΧΑΤΖΗΣ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ?ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ?ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΗΤΑΝ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

νώντας - Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 στις 11:31
είναι πολύ θετικό που ένας νέος μιλάει για ιδεολογία σε καιρούς που όλα γκρεμίζονται

παναγιώτης - Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 στις 11:30
γνώρισα από κοντά τον χατζή είναι εξαιρετικός καλή επιτυχία

παλιός ονεδίτης - Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 στις 03:38
μου άρεσε η απάντησή σου για τον αείμνηστο Αβέρωφ τον μεγάλο λόγιο και ευπατρίδη πολιτικό παρέδωσε το κόμμα καθαρό και χωρίς έλλειμα και οι επόμενοι το βούλιαξαν στα χρέη

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ