Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Οι Υλοτόμοι του Νομού Δράμας μετά από την υπογραφή της νέας ΚΥΑ της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη, που παρατείνει για τρία ακόμη χρόνια τις υλοτομικές δραστηριότητές τους, με ανακοίνωση τους ευχαρίστησαν δημόσια τον Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χρήστο Αηδόνη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αφότου εκδόθηκε η καταστροφική γι΄ αυτούς ΚΥΑ του κ. Σουφλιά, παραμονή των εκλογών της 4ης Οκτώβρη 2009, αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά τους και δεσμεύτηκε προσωπικά για πολιτική επίλυση του προβλήματος που ταλάνισε 600 και πλέον οικογένειες του Νομού.
Να σημειωθεί πάντως ότι στο πλευρό των υλοτόμων βρέθηκε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Κεφαλίδου η οποία και είχε πραγματοποιήσει σειρά επαφών με την Υπουργό για την ορθή εφαρμογή της ΚΥΑ και πριν από λίγες μέρες είχε δώσει στη δημοσιότητα και τη σχετική απάντηση του Υπουργείου.

Από την 1η Απριλίου ισχύει η υποχρέωση των πρατηριούχων σε έκδοση αποδείξεων για υγρά καύσιμα, βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών. Μα σημειωθεί ωστόσο ότι αν δεν ζητήσει ο πελάτης απόδειξη, τότε κανένας πρατηριούχος δεν κόβει αποδείξεις, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η φοροδιαφυγή. Όσο για τις αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι πολίτες για τη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων το 2011, μάλλον δεν το έχουν λάβει και πολύ σοβαρά. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι μέχρι τότε θα αλλάξει και πάλι ο νόμος άρα γιατί θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία αυτή. Ας μη ξεχνάμε εξάλλου ότι είμαστε Έλληνες και «αταξία» είναι στο αίμα μας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας από το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Δράμας με θέμα «βιοτεχνία ή βιομηχανία; μια «σύγκρουση» 150 ετών»
Όπως σε κάθε εκδήλωση έτσι και σε αυτήν το ΤΟ.ΣΥ.Ν. πέρασε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για να αναδείξει βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες που κάποτε συντηρούσαν μεγάλο εργατικό δυναμικό της Δράμας και τώρα το μόνο που έχει απομείνει είναι τα ερείπιά τους να μας θυμίζουν κάποιες ξεχασμένες εποχές που όλοι μιλούσαν για την παραγωγικότητα του νομού μας. Επίσης αναδείχθηκαν βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες, από τις ελάχιστες που απέμειναν, και αποτελούν έως και σήμερα κινητήριο μοχλό για την οικονομία της Δράμας.

Πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ στο νεοσύστατο Μοτοσυκλετιστικό Σύλλογο Προσοτσάνης,
Το 7μελές συμβούλιο που εκλέχτηκε είναι οι: Αβραάμ Εμμανουήλ, Πατενταλής Γεράσιμος, Ανθίτσας Ιωάννης, Λάμπρου Σωτήριος, Τσιρτσιμάλης Στέφανος, Σκορδάς Ιωάννης, Μάρτζιου Αναστασία. Το νέο Δ.Σ. θα συσταθεί σε σώμα τις ημέρες αυτές για την ανάδειξη των αξιωμάτων.
Από τα 192 μέλη τους προσήλθαν στην κάλπη το 94 ένας πολύ ικανοποιητικός αριθμός.

Βέβαιη θεωρείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής στο ευρωκοινοβούλιο για τους όρους διαχείρισης της νέας γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, καθώς έχει ήδη υπερκαλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών ευρωβουλευτών.
Η σχετική πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει από τους Πράσινους στις 9 Μαρτίου με πρόταση 11 ευρωβουλευτών από όλο το πολιτικό φάσμα.
Στις πλάτες των Ευρωπαίων και Ελλήνων πολιτών κηρύχθηκε ένας λανθασμένος συναγερμός πανδημίας, που κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ σε όλη την Ε.Ε. και έκανε τους πολίτες πειραματόζωα, με εμβόλια που κανονικά προορίζονταν μόνο για πειραματικές εφαρμογές. Έχουμε όλοι δικαίωμα να μάθουμε τι δεν πήγε σωστά και να ζητήσουμε ευθύνες.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη έκθεση ψηφιδωτού διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας/ τομέας Πολιτιστικών Θεμάτων.
Η έκθεση θα φιλοξενείται στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» (πηγές Αγίας Βαρβάρας) έως και τις 24 Απριλίου. Θέμα της έκθεσης: «Η τέχνη του ψηφιδωτού» και σ΄ αυτήν συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί: Βάσως Μπασούκου - Παπαγεωργίου, Σοφίας Γκουδεσίδου, Χρήστου Παπαδόπουλου.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης από τις 8.30π.μ. έως τη 1μ.μ. και από τις 7μ.μ. έως τις 9μ.μ.

Η Νεολαία της ΟΝΝΕΔ απέκτησε το νέο της πρόεδρο. Σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία προσήλθαν στις κάλπες πανελλαδικά 43.221 νέοι ηλικίας 18-32 ετών αναδεικνύοντας σε ποσοστό 55.91% νέος πρόεδρο τους τον Ανδρέα Παπαμιμίκο έναντι 44.05% του Κώστα Χατζή ο οποίος κατέθεσε την έντσαη τους για τον τρόπο
διεξαγωγής της διαδικασίας και το αποτέλεσμα σε συγκεκριμένα, καθοριστικά εκλογικά τμήματα.
Σε τοπικό επίπεδο προσήλθαν στις κάλπες 1053 νέοι η οποίοι έδωσαν προβάδισμα στον Παπαμιμίκο με 615 ψήφους έναντι 420 του Χατζή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ