Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


2 σχόλια

Το ΔΝΤ
Τον Ιούλιο του 1944 οι εκπρόσωποι σαράντα τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν στο Bre-tton Woods του New Hampshi-re, όπου υπέγραψαν τα άρθρα συμφωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Από την ίδια διάσκεψη καθιερώθηκε και ένας δεύτερος θεσμός, η παγκόσμια τράπεζα, της οποίας σκοπός ήταν να βοηθήσει την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων από τον πόλεμο οικονομιών και στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των πρώην αποικιών.
Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες το ΔΝΤ μας απασχολεί ιδιαίτερα. Όλοι μας ανησυχούμε έντονα για την εμπλοκή του Διεθνούς Οργανισμού στα εσωτερικά μας προβλήματα.

Ο μεγάλος φόβος είναι η συνταγή του ΔΝΤ που προβλέπει μείωση μισθών, αύξηση φόρων, μείωση θέσεων εργασίας. Η συνταγή αυτή εφαρμόστηκε σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και του Τρίτου Κόσμου.
Οδήγησε χώρες σε παρατεταμένη ύφεση, ξεχαρβάλωσε κάθε ίχνος κοινωνικής συνοχής, διέλυσε τον κοινωνικό ιστό. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η Ελλάδα βρέθηκε το τελευταίο διάστημα από τον παράδεισο των δανεικών στην κόλαση των δανειστών. Η χώρα δεν μπορεί να δανείζεται με υψηλά επιτόκια. Θέλει φθηνό χρήμα.
Το ΔΝΤ δίνει δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια. Όμως καθορίζει κανόνες πολύ αυστηρούς που έχουν περιθωριοποιήσει μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Το βλέπουμε στην Ρουμανία, στην Ουγγαρία αλλά και σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Όπου μπορεί να ευημερούν οι αριθμοί αλλά δυστυχούν οι λαοί.
Και ψάχνουν την πόρτα εξόδου από το ΔΝΤ. Μόνο που δεν μπορούν να την βρουν. Γιατί εύκολα μπαίνεις στο ΔΝΤ αλλά πολύ δύσκολα βρίσκεις την έξοδο... Αυτά και θα επανέλθουμε.

Το Εφετείο
Το έχουν παρακάνει οι φορείς από τον γειτονικό νομό της Καβάλας.
Σε μια περίοδο που κυρίαρχο θέμα είναι η οικονομική κρίση και ο «Καλλικράτης», επαναφέρουν το αίτημα τους για λειτουργία Εφετείου με έδρα την Καβάλα.
Δικαίωμά τους θα μου πείτε...

Παρ' όλα αυτά λειτουργούν με μια αλαζονεία πρωτόγνωρη. Αποφεύγουν την συζήτηση και την συνεννόηση.
Έτσι άραγε θα συνεχίσουμε και μετά την κατάργηση των Νομαρχιών;
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αυτόν τον τρόπο θα διεκδικούν;
Γιατί αν συνεχίσουν έτσι, θα έχουμε «πολεμικές» συρράξεις.

 


Σχόλια (2)

γιάννης - Τρίτη 27 Απριλίου 2010 στις 09:49
ποια ελλάδα ρε γιώργο?πέθανε....

ΓΙΩΡΓΟΣ - Κυριακή 25 Απριλίου 2010 στις 00:54
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ