Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή, τη Δευτέρα 26 Απριλίου ο βουλευτής Δράμας και πρώην Υπουργός κ. Μ. Τζίμας πρότεινε όπως η κυβέρνηση δώσει στις λαϊκές τάξεις ομόλογα, σε αντιστάθμισμα των περικοπών που επιβάλλονται στους μισθούς και συντάξεις τους. Ομόλογα που θα έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν σε πέντε χρόνια γεγονός που δεν θα τους επιφέρει ζημία και παράλληλα θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση της οικονομίας της χώρας που διέρχεται ένα πολύ δύσκολο μεταβατικό στάδιο.
Φυσικά ο Υπουργός Οικονομίας έκανε πως δεν άκουσε... Ωστόσο μετά από μέρες συζητά το ενδεχόμενο να δώσει στους εξερχόμενους από το δημόσιο, μεταχρονολογημένα ομόλογα, σε αντιστάθμισμα της εφάπαξ αποζημιώσεως τους, που αδυνατεί να καταβάλει...

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο απέστειλε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης στην οποία του ανακοινώνει ότι θέλοντας να συμβάλει στην καταπολέμηση της οικονομικής κρίσεως που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας επιστρέφει το αυτοκίνητο το οποίο του έχει παραχωρήσει η Βουλή για τις μετακινήσεις του. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η Βουλή μου έχει παραχωρήσει το υπ΄ αρ. ΙΚΕ 2834 αυτοκίνητο μάρκας LEXUS GS 450 LUXURY PLUS το οποίο επιθυμώ να επιστρέψω, συμβάλλοντας έτσι στο ελάχιστο στην καταπολέμηση της οικονομικής κρίσεως που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.»
Αλήθεια θα «επιστρέψει» και το οδηγό του;

Περιφερειακή σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ παρουσία της Γενικής Γραμματέας κ. Θεοδώρας Κόκλα.
Σε δηλώσεις της, η Γ.Γ. έδωσε έμφαση στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των εμπλεκόμενων φορέων, κύρια της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης καθώς και των υπηρεσιών της Περιφέρειας που σχετίζονται με το αντικείμενο της πρόληψης των πυρκαγιών.

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών θέλησε να εξηγήσει πως «η πλήρης εξάλειψη των δασικών πυρκαγιών στα μεσογειακά οικοσυστήματα είναι αδύνατη, γιατί μερικές φορές οι πυρκαγιές λειτουργούν θετικά και πιο συγκεκριμένα στα πευκοδάση. Εμείς, από την πλευρά μας, βοηθάμε στο κομμάτι του να μην έχουμε μεγάλες επιπτώσεις μέσα από τις πυρκαγιές στα συγκεκριμένα οικοσυστήματα, σε ανθρώπινες ζωές, καθώς και στις περιουσίες των πολιτών».
Μια δημόσια παραδοχή ότι οι πυρκαγιές στα δάση λειτουργούν θετικά, πρώτη φορά την ακούσαμε. Γι' αυτό οι καταπατητές γης βάζουν φωτιές στα δάση... για να προστατεύσουν το οικοσύστημα. Το αυτό φυσικά ισχύει και για του κτηνοτρόφους... για να αναζωογονήσουν το χορτάρι.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2010 και ώρα 18:00, στην αίθουσα «Α.Παπανδρέου» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας η δεύτερη συνάντηση των εθελοντών που συμμετέχουν στην Ομάδα Διάσωσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας. Ο αριθμός των εθελοντών έχει ανέλθει πλέον στους 33.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση και γνωριμία όλων των μελών και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ονοματοδοσία, την οργάνωση και τη σύσταση σε σώμα της Ομάδας Διάσωσης.

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα είναι πανέτοιμο το αναπαλαιωμένο κτίριο της Οικολογικής Κίνησης Δράμας που αναμένεται να γίνει «κυψέλη πολιτισμού, δραστηριοτήτων και αναπαραγωγής ιδεών» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης κ. Σταύρος Νταγλής στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη. Η ανακαίνιση του παλιού κτιρίου ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια με την οικονομική αρωγή των Δραμινών πολιτών. Σ΄ αυτό πέρα από την Οικολογική Κίνηση θα βρουν στέγη κι άλλοι Δραμινοί Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής δράσης.

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, ο Δήμος Παρανεστίου επανήλθε στο αίτημα κατασκευής του φράγματος Τεμένους, με διάβημα προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομίας, καθώς επίσης τη ΔΕΗ ΑΕ, και τη Γεν. Γραμματέα της περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» από την κ. Μπιρμπίλη για την έκδοση άδειας παραγωγής από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το έργο θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΗ «ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ», θα χαρακτηριστεί ως «Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο» προκειμένου να τύχει των πλεονεκτημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάτι που συνεπάγεται ένταξη κατά προτεραιότητα στο δίκτυο σταθερής τιμής πώλησης της ενέργειας και λήψη επιδότησης για την υλοποίηση του.
Το ενδεχόμενο αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς η κατασκευή του έργου αυτού πέραν όλων των άλλων θα διαρκέσει 4 χρόνια, θα απασχοληθούν πολλοί εργάτες και θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

Σε συμβολική δίωρη κατάληψη της Νομαρχίας προχώρησαν την περασμένοι Πέμπτη οι φοιτητές του ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου διεκδικώντας αίθουσες και εργαστήρια για την κάλυψη των αναγκών φοίτησης τους.
Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα που παρέδωσαν στον εκπρόσωπο του Νομάρχη, οι φοιτητές, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι υπήρχε υπόσχεση για αναπαλαίωση δύο ακόμη ορόφων του κτιρίου που στεγάζεται το ΤΕΙ προκειμένου να δημιουργηθεί βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, κυλικείο, αίθουσες σχεδιασμού, διδασκαλίας, εργαστήρια πληροφορικής και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την βελτίωση της εκπαίδευσης τους. Ακόμη αναφέρουν ότι ο Νομάρχης Δράμας αθέτησε το λόγο του και ότι τα 320 χιλ που δόθηκαν από το υπουργείο για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών δαπανήθηκαν αλλού, γεγονός που εκτίμησαν ότι αποτελεί απαξίωση της προσφοράς του ΤΕΙ στην τοπική κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι στο Νομαρχιακό συμβούλιο της περασμένη Δευτέρας είχε τεθεί το θέμα προς συζήτηση και ο κ. Νομάρχης ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να δοθούν και οι δύο όροφοι, καθώς στον έναν θα στεγαστεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία, όσο για τα χρήματα δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του Λυκείου Πετρούσης όπου και θα στεγαζόταν το άλλο τμήμα του ΤΕΙ που πήρε η Δράμα, αν και τελικά για λειτουργικούς λόγους δεν χρησιμοποιείται για το σκοπό που έγινε. Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν γινόταν διαφορετικά καθώς αν δεν υπήρχε η υποδομή, δεν θα είχε δοθεί το άλλο τμήμα στη Δράμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ