Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


4 σχόλια

Επιστολή με την οποία ζητείται ο αυστηρός έλεγχος του «πόθεν έσχες» όλων όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια, απέστειλαν στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής, 48 βουλευτές της πλειοψηφίας.
Όπως αναφέρουν «Όπου και για όποιους διαπιστωθεί απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεσή τους και να αποδίδονται στο κράτος.»

Συμφωνώ απόλυτα με τους βουλευτές. Να σταματήσουν τα βαρύγδουπα λόγια και οι υπερβολές, περί κάθαρσης και διαφάνειας.
Το πολιτικό σύστημα νοσεί. Στην συνείδηση των πολιτών έχει απαξιωθεί. Μικρό το ποσοστό πολιτών εμπιστεύεται τα κόμματα και τους πολιτικούς. Σε αυτήν την κατάσταση απαιτείται αλλαγή πορείας. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

Και κάτι ακόμη... Για την σημερινή πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνουμε, είναι τεράστιες οι ευθύνες του πολιτικού προσωπικού... Δεν φτάσαμε στον πάτο με αυτόματο πιλότο. Κάποιοι μας οδήγησαν εκεί.

Τεράστια σε μέγεθος η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Δυστυχώς όμως είχαμε επεισόδια με τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Τα πρωτοφανή επεισόδια έκαναν τον γύρο του κόσμου με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να εκδώσουν ταξιδιωτικές οδηγίες.

Είχαν προηγηθεί η κατάληψη της Ακρόπολης, ο αποκλεισμός λιμανιών, τα εμπόδια να κατέβουν οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια.
Δυστυχώς βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Και σε τόσο άσχημες περιόδους, θα είναι καταστροφικό αν πληγεί ο τουρισμός. Είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.
Φανταστείτε πόσο τραγικές θα είναι οι συνέπειες αν μειωθούν οι επισκέπτες της χώρας μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Γι' αυτό να σταματήσουν οι υπερβολές.
Το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι ιερό. Όμως η επιβίωση της χώρας είναι το πρώτο ζητούμενο.
Η κατάληψη της Ακρόπολης και διάφορα άλλα απαράδεκτα, δολοφονούν την Ελλάδα.
Και οι υπεύθυνοι της δολοφονίας, καλό είναι να τιμωρηθούν. Φτάνει πια με την ατιμωρησία και την αυθαιρεσία.

Τελικά οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν οριστικά την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας 11 δις ευρώ προς την Ελλάδα για περίοδο τριών χρόνων και δήλωσαν έτοιμοι να ενισχύσουν την δημοσιονομική πειθαρχία.
Κάλιο αργά παρά ποτέ, από τους εταίρους μας, που άργησαν χαρακτηριστικά να πάρουν αποφάσεις.

Κινήθηκαν πολύ αργά και φτάσαμε σε ένα παγκόσμιο ντόμινο με απρόβλεπτες προεκτάσεις.
Ήδη βλέπουμε να ανεβαίνουν τα spread δανεισμού της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ενώ είναι άγνωστο τι θα συμβεί στην συνέχεια.

Της Ευρωπαϊκής βοήθειας προηγήθηκε η δραματική συνεδρίαση της βουλής. Τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα προκάλεσαν κλυδωνισμούς στα δύο μεγάλα κόμματα και οδήγησαν στην διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και από μέλος του κόμματος.
Επίσης εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν οι Σοφία Σακοράφα, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς. Επίδειξη δύναμης από τους αρχηγούς των κομμάτων που διέγραψαν τους 4.

Παρ' όλα αυτά όλοι συμφωνούν ότι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ραγδαίες.
Η κυβέρνηση μαζί με τον ΛΑΟΣ και την κα. Μπακογιάννη, πέρασε τον νόμο με τον οποίο επιβάλλεται σκληρή λιτότητα για τουλάχιστον μια τριετία.
Εξασφάλισε τον απαιτούμενο χρόνο για να μην δηλώσει στάση πληρωμών σε λίγες μέρες.

Όμως η ημέρα αυτή είναι ιστορική για τον τόπο...
Μέσα από αυτόν τον νόμο αλλάζουν τα πάντα στην χώρα. Τα εισοδήματα των πολιτών θα μειωθούν δραματικά, θα υπάρξουν αιματηρές θυσίες.
Αλλάζει όμως και η νοοτροπία. Η εποχή του λαϊκισμού, της αδιαφάνειας, της υποκρισίας και της διαπλοκής επιβάλλεται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αλλιώς θα εξαφανιστεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Τα μέτρα είναι πολύ σκληρά. Και δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα στο μέλλον. Ανησυχούν και δεν βλέπουν καμία προοπτική.
Ο εμπορικός κόσμος παραμιλά. Βλέπει τον τζίρο να μειώνεται δραματικά και χιλιάδες μικρομεσαίοι, κυριολεκτικά ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί.
Μια βόλτα στην αγορά αρκεί για να κατανοήσουμε πόσο δύσκολες είναι οι εποχές που ζούμε.

Η παρατεταμένη ύφεση θα φέρει δυστυχία. Θα αυξήσει την ανεργία και την φτώχεια.
Ο τόπος χρειάζεται αυτήν την ώρα, μέτρα και πολιτικές που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη. Αλλιώς θα έχουμε ευημερία των αριθμών και δυστυχία του λαού.
Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Και κάτι ακόμη... Η καταστροφολογία δεν οδηγεί πουθενά. Κάνει μόνο κακό.
Επί δεκαετίες ακούμε ότι η χώρα μας είναι υπερχρεωμένη, ότι έχει τεράστια ελλείμματα. Λύση είναι να γεμίσουν τα ταμεία. Και γεμίζουν με εργασία, παραγωγικές επενδύσεις και σωστή διαχείριση.
Λύση δεν είναι τα δάνεια της τελευταίας στιγμής, η αδιαφάνεια και η προσφυγή στους διεθνείς τοκογλύφους.

Ρευστότητα χαρακτηρίζει το πολιτικό σκηνικό την επόμενη ημέρα της υπερψήφισης του μηχανισμού στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Στο ΠΑΣΟΚ το κλίμα είναι βαρύ μετά τις διαγραφές των τριών βουλευτών, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ζητούν καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης, αφού υπάρχουν τομείς που δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό.
Την ίδια ώρα η διαγραφή Μπακογιάννη αλλάζει τα δεδομένα στην ΝΔ. Η ίδια δεν αποκλείει στον μέλλον την δημιουργία νέου κόμματος.
Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή. Οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Και οι φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό των κομμάτων εξουσίας είναι πολύ μεγαλύτερες απ' όσο νομίζαμε.

Όμως οι εξελίξεις στο εσωτερικό των κομμάτων μπορούν να περιμένουν.
Αλλωστε οι εποχές που ζούμε είναι δραματικές. Προέχει η επιβίωση του τόπου... Δεν συμφωνείτε;

 


Σχόλια (4)

γιώργος - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 13:30
τα κόμματα εξουσίας και οι ουρές τους έχουν πεθάνει

ανώνυμος - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 01:01
Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει δεν θα μάθουμε ποτέ που πήγαν τα λεφτά

ΑΝΤΏΝΗς - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 01:00
δηλαδη μάκη τι έπρεπε να κάνει ο σαμαράς να δέχεται τις προσβολές της κυρίας και να μην κάνει τίποτε?η ντόρα δεν αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και έψαχνε ευκαιρία και όταν της δόθηκε έφυγε κουνώντας το μαντήλι ξ΄ερεις πόσοι νεοδημοκράτες χάΡΗΚΑΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ

μάκης - Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 στις 13:04
εδώ ο κόσμος χάθηκε και τα κόμματα εφαρμόζουν την κομματική πειθαρχία είναι εκτός τοπου και χρόνου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ