Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Πολύς συνωστισμός αναμένεται στα γραφεία της ΝΟΔΕ Δράμας έως και τις 19 Μαΐου καταλυτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ
Μέχρι στιγμής επίσημα έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες τους οι κ.κ. Τ. Αρναουτόπουλος και Ηλίας Παρασχιάκος. Μάλιστα ο πρώτο έκανε και την πρώτη διερευνητική του συνάντηση στο Δημοτικό Ωδείο, στην οποία παραβρέθηκαν ο κ. Τζίμας και ο κ. Κυριαζίδης. Εκτιμούμε ότι θα παραβρεθούν και στις συγκεντρώσεις και των υπολοίπων υποψηφίων, εάν και εφόσον πραγματοποιήσουν.

Ο κ. Αρναουτόπουλος ο οποίος και δοκιμάζει για δεύτερη φορά την τύχη του, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Αυτό που θέλω να γίνει κατανοητό και από τους συνυποψήφιους μου- όποιοι κι αν είναι αυτοί- είναι ότι εδώ και στο εξής, μέσα σ΄ αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, αλλά και τη δυσπιστία που υπάρχει απέναντι στους πολιτικούς, ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ δεν μπορεί να δουλεύει με «αυτόματο» πιλότο. Χρειάζεται δουλειά, να ενημερώσει και να πείσει τον κόσμο, ώστε να τον ξανακερδίσει. Αυτό θα επιδιώξουμε οι συνεργάτες μου κι εγώ, δίνοντας τον αέρα ανανέωσης και κατά συνέπεια τον αέρα νίκης που χρειάζεται η ΝΔ αυτή την εποχή.»

Από την πλευρά του ο κ. Παρασχιάκος δήλωσε: «Κανείς φυσικά δεν μπορεί να είναι περήφανος από την μέχρι σήμερα λειτουργία των οργάνων. Ο απλός νεοδημοκράτης, από τον οποίο πρέπει να αντλούμε δύναμη και το σπουδαιότερο να δίνουμε αναφορά και λογαριασμό, αισθανόταν παραμερισμένος και παραμελημένος και αυτό είναι η αιτία της αποχής του από τις περασμένες εθνικές εκλογές.»
Αλήθεια, τι άλλαξε και ξαφνικά όλοι μας υπόσχονται μια διαφορετική ΝΟΔΕ και μάλιστα στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, «κάναμε λάθη και ο λαός μας τιμώρησε...»;
Απορώ με την ερμηνεία των πολιτικών ανδρών... Δηλαδή γι΄ αυτούς τιμωρία είναι η απομάκρυνση από το «μέλι» και όχι η φυλακή; Προσωπικά αυτό καταλαβαίνω ως κοινός και απαίδευτος νους... Εσείς που ξέρετε περισσότερα, ποια άποψη έχετε;

Την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 στα Κύργια -Δράμας, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 45χρονος ημεδαπός, κάτοικος περιφέρειας Δράμας, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, ύστερα από συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από την Ο.Π.Κ.Ε. Καβάλας, ότι προαναφερόμενος 45χρονος κατέχει ναρκωτικές ουσίες, τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και ανωτέρω τόπο και χρόνο, εξερχόμενος από την οικία του, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο. Σε κατοίκων έρευνα οι Αστυνομικοί βρήκαν ποσότητες ναρκωτικών, αλλά και αρχαία νομίσματα τα οποία και εστάλησαν στην ΙΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να προσδιορισθεί η χρηματική τους αξία.


Με μια ξεχωριστή τελετή άνοιξε τις πύλες της στις 7 Μαΐου η Θ΄ Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών. Το Αθλητικό Κέντρο Πρώτης γέμισε χρώματα και μουσικές συμπαρασύροντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τους εκατοντάδες επισκέπτες του, στους δικούς του ρυθμούς. Νέοι μαθητές γυμνασίου, από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από 35 χώρες του εξωτερικού έστειλαν το μήνυμα της μαθητιάδας, που είναι μήνυμα εγγενούς άμιλλας, φιλίας και αθλητικού ιδεώδους.
Με κεντρικό σύνθημα «Θ΄ Μαθητιάδα, η συνάντηση των πολιτισμών» η φετινή εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στους νέους να μοιραστούν τις κοινές ανησυχίες τους για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα, μέσα από βιωματικές δράσεις.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο του Δημοτικού Κήπου λειτούργησε περίπτερο προβολής της Μαθητιάδος το οποίο και επισκέφθηκαν ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής της Μαθητιάδας κ. Γιώργος Γάλλος και η νομαρχιακή σύμβουλος Σερρών και εθελόντρια κ. Φούλα Δαραβίγκα.
Με αφορμή την επίσκεψη αυτή ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης ανέφερε «Είναι γνωστό σε όλους ότι στην γειτονική σε μας και αγαπητή σε όλους τους δραμινούς Πρώτη - Σερρών, γίνεται ένας μεγάλος θεσμός, η Μαθητιάδα.
Είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας. Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι γίνεται στην ευρύτερη περιοχή. Γι΄ αυτό ξεκινήσαμε μια πολύ ουσιαστική συνεργασία με τους εκπροσώπους της Μαθητιάδας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία, οι επισκέπτες της Μαθητιάδας να επισκεφτούν την πόλη μας και όλοι οι δραμινοί να γνωρίσουν από κοντά τον πολύ επιτυχημένο θεσμό».

Πολύ καλή δουλειά κάνει η Α/θμια Εκπαίδευση του Ν. Δράμας στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών στις εικαστικές κατασκευές και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια. ΄Αλλη μια έκθεση των παιδιών φιλοξενείται έως τις 14 Μαΐου στην έκθεση Μελίνα ενώ καθημερινά, σχολεία του νομού την επισκέπτονται και περνούν δημιουργικά το χρόνο τους, φτιάχνοντας διάφορες κατασκευές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ