Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


8 σχόλια

Τι συνεδρίαση ήταν αυτή... Απρόβλεπτη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Αφορούσε το Νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα και οδήγησε σε μία σκληρή πολιτική αντιπαράθεση τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.
Τα μέτρα υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και καταψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ντόρα Μπακογιάννη τα ψήφισε και ετέθη εκτός ΝΔ. Εκτός ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν και τρεις βουλευτές (Δημαράς, Οικονόμου, Σακοράφα) που ψήφισαν παρών.

Με την συνεχή συζήτηση για τα μέτρα, ξεχάσαμε και τον αρχηγό της Τρόικας, το ΔΝΤ. «Θα σώσει την Ελλάδα», λένε κάποιοι.
Ξέρετε τι λέει η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ; Προβλέπει αντίστοιχες κοινωνικές αναταραχές με αυτές που σημειώθηκαν στην χώρα της το 2001.

Όπως δήλωσε «Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημα με αυτές που εφαρμόστηκαν στην Αργεντινή το 2001. Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα.»
Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή, προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Και η Πρόεδρος της Αργεντινής, διαθέτει εμπειρία. Γνώρισε όπως και ολόκληρη η χώρα της, το σοκ και την άβυσσο, από την παρουσία του ΔΝΤ. Και λέει ξεκάθαρα «Μακριά γιατί θα μετανιώσετε.»

Γεγονός είναι ότι η κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου του λαού, το στέγνωμα της μεσαίας τάξης, οδηγούν την Ελλάδα στο αδιέξοδο.
Θα μου πείτε εδώ που φτάσαμε, υπήρχε άλλη λύση;

Προσωπικά φοβάμαι τα τελεσίγραφα. Τα θεωρώ επικίνδυνα γιατί συνήθως χρησιμοποιούνται για να πλήξουν τον λαό. Φτάσαμε στον πάτο, άρα αν μας προτείνουν να πνιγούμε, θα πρέπει να το κάνουμε;

Δυστυχώς, με τα φοροεισπρακτικά μέτρα, χάνεις το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης. Μείωση μισθών και ταυτόχρονη αύξηση των φόρων θα παραλύσει την αγορά.
Φυσικό επακόλουθο η συνέχιση την ύφεσης, η αύξηση της ανεργίας, το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων... Με αυτόν τον τρόπο δεν πετυχαίνουμε. Αντίθετα κάνουμε βήματα προς τα πίσω και οδηγούμαστε στο περιθώριο.

Και πώς θα πολεμήσουμε ως κοινωνία την πείνα, την ακρίβεια, την ανασφάλεια, την ανεργία; Πάντως όχι με τις γνώριμες συνταγές του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκεί όμως που δεν παίζεται το πολιτικό σύστημα, είναι στον τρόπο λειτουργίας κομμάτων... Είδατε οργάνωση;
«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» ο Παπανδρέου διέγραψε τους τρεις και ο Σαμαράς την Ντόρα.
Μπορεί τα κόμματά μας να έχουν παρακμάσει, να είναι σε χάσμα με τις ανησυχίες της κοινωνίας, όμως παραμένουν αρχηγικά.
Μπαμ, μπαμ... Διαφωνείς, φεύγεις... Τελεία και παύλα.

Τώρα αν ο Οικονόμου έλεγε προεκλογικά στην Αττική ότι οι Έλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια και τώρα πρέπει να τους πει ότι δεν πρέπει να τρώνε, αυτό είναι μικρή λεπτομέρεια.
Γιατί πάνω απ' όλα είναι η κομματική πειθαρχία. Δηλαδή αποφασίζουμε και διατάζουμε. Και όποιος δεν συμφωνεί, διαγράφεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Εκτός ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου. Όλοι το περίμεναν, απλά δεν γνώριζαν τον χρόνο.
Τελικά η ίδια ψήφισε ναι στα μέτρα και διεγράφη. Το γνώριζε άλλωστε...

Είδατε τον Καραμανλή; Όλοι τον αναζητούν, αλλά δεν μπορούν να τον εντοπίσουν.
Τον έψαχναν και στην βουλή, όπου δέχονταν πολύ σκληρές επιθέσεις για τα «έργα και ημέρες» της κυβέρνησής του.

Τελικά σε κάποια στιγμή μπήκε στην βουλή, ψήφισε όχι στα οικονομικά μέτρα και έφυγε.
Να ρωτήσω κάτι... Αυτό το κρυφτούλι μπορεί να συνεχιστεί; Δυστυχώς ο τέως Πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι «αόρατος». Αόρατος ήταν και σαν Πρωθυπουργός, αόρατος είναι και σαν «τέως».
Όμως πρέπει να μιλήσει. Είναι υποχρέωσή του απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Και ας σταματήσουν οι μονόλογοι ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να δικαστούν και να τιμωρηθούν. Φτάνουν τα λόγια. Χορτάσαμε. Έργα θέλουμε για να σας πιστέψουμε.

Ουφ ! Πραγματοποιήθηκε και το πολυαναμενόμενο γεγονός της άνοιξης. Αναφερόμαστε στον γάμο του Χρήστου Αηδόνη με την Βιβή Δημητροπούλου. Και αποτελεί γεγονός γιατί δεν έχουμε και συχνά γάμους βουλευτών. Εγώ προσωπικά στην Δράμα, έζησα αυτόν του Μαργαρίτη Τζίμα με την Μελίνα (μας) και αυτόν του περασμένου Σαββάτου.
Σεμνή τελετή, με λίγο κόσμο, κάτι που οφείλεται -μάλλον στον τρόπο με τον οποίο διάλεξε το ζευγάρι να προσκαλέσει- με ανακοινώσεις στις εφημερίδες, δεν αποστάλθηκαν ιδιαίτερες προσκλήσεις- και μια λιτή δεξίωση όπως απαιτεί η οικονομική συγκυρία.
Εμείς εδώ από την «ΨPress» ευχόμαστε στο ζευγάρι να είναι ευτυχισμένο και αγαπημένο. Στον βουλευτή δε, ευχόμαστε «καλά μυαλά».

Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν πως ο ξένος κόσμος ήταν περισσότερος από τους δραμινούς. Κάτι που μπορεί να είναι και αλήθεια. Γεγονός επίσης είναι πως το ζευγάρι τίμησε με την παρουσία του πλήθος βουλευτών κυρίως της βορείου Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Χαρακίδης αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα μας. Στην πρόταση που του έγινε από συνεργάτιδά μας, ο Κυριάκος, ευγενικά μεν, υποστήριξε πως είναι υποκριτικό από την εφημερίδα να του ζητά τις απόψεις του !
Όπως καταλαβαίνετε ο κ. Χαρακίδης προτιμά να δίνει συνεντεύξεις μόνο σε έντυπα τα οποία υποστηρίζουν την προσπάθεια του και αποδέχονται τις απόψεις του. Βέβαια αυτό είναι δικαίωμά του και κατά την άποψή μας μαρτυρά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την ελευθερία του τύπου.
Η Παράταξη «Πόλη+Ζωή» εδώ και αρκετούς μήνες έπαψε να αποστέλλει ενημερωτικά e-mail στην εφημερίδα μας.
Εμείς ωστόσο φροντίζουμε να τα βρίσκουμε και να τα δημοσιεύουμε ! Το ερώτημα που γεννάται είναι με ποιο σκοπό γίνεται αυτό... πιστεύουν πως το «καψόνι» το οποίο δεχόμαστε θα γίνει αιτία να αλλάξουμε άποψη για την παράταξη;

Κύριε Χαρακίδη, η πολιτική πρέπει να είναι μία αγνή προσπάθεια συνένωσης απόψεων. Η πολιτική πρέπει να είναι μέρος μιας ηθικής προσπάθειας ώστε οι κοινωνίες ενωμένες να λύνουν προβλήματα. Η πολιτική, αν είναι πολιτική και δεν είναι προσπάθεια συγκέντρωσης εξουσίας, απαιτεί μεγαλοψυχία προς στην αντίθετη άποψη !

Με την στάση σας κ. Χαρακίδη αποδεικνύετε για μία ακόμη φορά, αυτό που πιστεύουμε για το πρόσωπό σας... ότι απλά δεν είστε πολιτικός και δεν πρόκειται ποτέ να γίνετε !

 


Σχόλια (8)

ΤΕΟ - Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 στις 04:04
Καλά μυαλά στον βουλευτή… Ο Αηδόνης κοιτά μόνο το συμφέρον του. Ο εργάτης αυτός του κομματικού σωλήνα που ήρθε ως σωτήρας κάνει πολιτική της πλάκας και του συμφέροντός του. Πλακάκια τα έκανε με τον Ευμοιρίδη, διέσπασε το ΠΑΣΟΚ και μεσουρανεί… αλλά η αχλάδα πίσω έχει την ουρά.

Γιάννης Σ.. - Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 στις 04:01
Η πολιτική πρέπει να ενώνει απόψεις; Τι είναι αυτά που γράφετε βρε παιδιά ! Η πολιτική είναι σύγκρουση συμφερόντων και τίποτα παραπάνω. Ο Κυριάκος Χαρακίδης θέλει τον δήμο της Δράμας, εάν σε αυτό είχε συμπαραστάτη την εφημερίδα, θα ήταν η καλύτερη εφημερίδα της Δράμας. Η κόντρα σας δεν ξέρω τι ακριβώς αφορά πάντως φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά πως συγκρούονται τα συμφέροντά σας. Βρείτε τα γιατί είναι άδικο να μένει ο δήμος στα χέρια αυτών που τον διοικούν τώρα !

νίκος γ - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 13:35
τον κάνετε και μαθήματα πολιτικής τον υπερδανεισμένο μα ο άνθρωπος δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία δεν το βλέπετε

παναγιώτης - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 13:24
ο καραμανλής τζούνιορ είναι με διαφορά ο πιο άχρηστος πρωθυπουργός της ελλάδας ενώ ο πιο επικυνδινος είναι ο γιώργος παπανδρέου έχει φιλότιμο προσπαθεί αλλά πάσχει από το συνδρομο του ποδηλάτου...βγήκε η αλυσίδα και προσπάθησε να τρην φτιάξει βάζοντας το χέρι του εν κινήσει παραλίγο να σκοτωθεί ο μπούλης και ο λούλης

ΓΙΑΝΝΗΣ - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 01:19
ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΠΗΚΕ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΕΛΕΓΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣς - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 01:10
ΚΑΛΆ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΊΑ ΧΑΠΙΑ ΠΕΡΝΕΤΕ?Ο Α ΝΘΡΩΠΟς ΕΧΕΙ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΝΑΣΗΣ

Μ.Ν - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 01:07
μήπως ο γάμος δεν είχε κόσμο γιατί γαμπρός και κουμπάροι ψήφισαν τα μέτρα? φαντάζεστε κάποιον να μου πέρνει απο το παντελόνι τα λεφτά και εγώ να τον λέω να ζήσετε και να ευτυχήσετε

μάριος - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 01:05
αυτό που είπε η πρόεδρος της αργεντινής είναι η ουσία τα μέτρα θα τελειώσουν άσχημα να είναι σίγουροι οι εμπνευστές τους

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ