Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Χρήστος Βασιλειάδης

1 σχόλιο

Πρόεδρος ΕΥΚ Δράμας - Νομαρχιακός Σύμβουλος

-Πώς είδατε τις διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό που ανακοίνωσε ο Υπουργός κ. Λοβέρδος;
-Το πρώτο που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι το Ασφαλιστικό ήθελε κάποιες αλλαγές.
Παρ' όλα αυτά βλέπουμε ότι με το σχέδιο που ανακοίνωσε χάνουν οι εργαζόμενοι, φορτώνονται επιπλέον χρόνια εργασίας για να εξασφαλίσουν μια σύνταξη όπου θα παίρνουν «ψίχουλα» παρά το ότι έχουν πληρώσει συνδρομές για περισσότερες συντάξεις.
Για τα προβλήματα των ταμείων δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Φταίνε όλοι οι άλλοι που οδήγησαν τα ταμεία σε αυτά τα μαύρα χάλια.

-Ο Υπουργός πάντως λέει ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές δεν θα μπορούν να δοθούν συντάξεις...
-Αυτό δεν το πιστεύουμε. Το έχουμε ακούσει πολλές φορές και παλιότερα. Είναι κινδυνολογία για να περάσουν τα μέτρα που θέλουν και είμαστε αντίθετοι.
Δεν μπορεί κάποιος που σε ένα χρόνο έπαιρνε σύνταξη να φορτωθεί επιπλέον 10 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί. Αυτό είναι απαράδεκτο.

-Δύσκολη η συγκυρία. Έχουμε σκληρά οικονομικά μέτρα που οδηγούν στην ύφεση ενώ πολλοί φοβούνται και έκρηξη της ανεργίας. Το Εργατικό Κίνημα έχει θέσεις ή απλά αρνείται;
-Το Εργατικό Κίνημα έχει θέσεις. Λέμε ναι στην ανάπτυξη για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Μέσα από την ανάπτυξη θα καταπολεμηθεί η ανεργία και θα υπάρξουν ισχυρά ταμεία. Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει με αλλαγή νοοτροπίας, με κίνητρα, με δίκαιο φορολογικό σύστημα με ένα κράτος υποστηρικτή του πολίτη και όχι δυνάστη.

-Είστε ικανοποιημένος από την συμμετοχή των εργαζομένων στις τελευταίες κινητοποιήσεις;
-Φυσικά όχι. Με αυτά τα προβλήματα που περνά η Εργατική Τάξη, θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη συμμετοχή. Ζητάμε διατήρηση των κεκτημένων μας.

-Τα επεισόδια στην Αθήνα με τους τρεις νεκρούς, αμαύρωσαν τις κινητοποιήσεις;
-Στην Αθήνα διοργανώθηκε μια τεράστια σε όγκο και παλμό συγκέντρωση των εργαζομένων που χρόνια είχαμε να δούμε. Ήταν πραγματική λαοθάλασσα. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τα πολύ σκληρά μέτρα που τον οδηγούν στην φτώχεια και σε αδιέξοδο. Η ΓΣΕΕ πρώτη κατήγγειλε αυτά τα επεισόδια όπως και εγώ προσωπικά διότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία σχέση με το λυπηρό αυτό γεγονός. Καταγγέλλουμε αυτούς που το έπραξαν και ζητούμε από την δικαιοσύνη να βρει τους ενόχους και να τιμωρηθούν.

-Με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ποιες είναι οι σχέσεις σας;
-Προσωπικά δεν έχω να χωρίσω τίποτα. Ωστόσο είναι μια γενική θέση που την εφαρμόζουν πανελλαδικά και κάνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις. Είναι ότι χειρότερο για την Εργατική Τάξη.

 


Σχόλια (1)

ΝΙΚΟΣ Π - Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 01:12
ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΑΓΝΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ