Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Λευτέρης Καλλινικίδης

Επιχειρηματίας - Υποψ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Ν. Δράμας

15 σχόλια

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη φιλοξενούμε τον υποψήφιο Πρόεδρο ΝΟΔΕ ΝΔ Ν. Δράμας κ. Λευτέρη Καλλινικίδη.
Κρίνει ότι οι καιροί επιβάλλουν συσπείρωση της βάσης της ΝΔ και συμμετοχή στα κομματικά δρώμενα.
Δηλώνει αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα βρει γρήγορα την πορεία της αρκεί να αξιοποιήσει νέα πρόσωπα και να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία.
Τέλος, εκφράζει την βεβαιότητά του ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος και καλεί όλον τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στην εκλογική διαδικασία.

-Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα για την Προεδρία της ΝΟΔΕ;

-Η ερασιτεχνική διαχείριση της οικονομικής κατάστασης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επέβαλε την ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε της συσπείρωσης των φίλων της ΝΔ γύρω από το πρόσωπο του Οικονομολόγου Αρχηγού και Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να απελευθερωθούμε από τις βαριές υποθήκες της σημερινής διαχείρισης.
Έτσι αποφάσισα, μαζί με φίλους και συνεργάτες σε τοπικό επίπεδο να αναδείξουμε το κόμμα μας έτσι όπως μεταμορφώνεται πλέον, έτσι όπως απαιτούν σήμερα οι καιροί.

-Εκλογή Προέδρου ΝΟΔΕ από την βάση του κόμματος. Πόσο σας δυσκολεύει αυτή η διαδικασία;

-Αντίθετα από κάθε δυσκολία θα έλεγα πως ο δρόμος προς την εκλογή είναι εύκολος, ευχάριστος και αγωνιστικός με την έννοια της δυναμικής που αποκτά από την συμμετοχή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος.
Πρακτικά αυτό σημαίνει συμμετοχή, άρα το ανενεργό μέχρι σήμερα μέλος της ΝΔ αποκτά δύναμη και φωνή και σε τοπικό κομματικό επίπεδο.

-Έχουν περάσει 6 μήνες από την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ και τώρα ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής οργάνων. Μήπως έχετε αργήσει ως κόμμα;

-Προσωπική μου άποψη εκφράζω, ναι, έχουμε αργήσει αλλά σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό έπρεπε να τηρηθούν οι διαδικασίες ώστε να υπάρξουν ανοικτές διαδικασίες και έτσι θα έλεγα, ότι το κακό είναι πολύ μικρότερο από το καλό γιατί απώτερος στόχος ήταν η συμμετοχή των απλών μελών και η καθυστέρηση φέρνει αυτό το αποτέλεσμα.

-Η εκλογή γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία και για την ΝΔ, αφού οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές. Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν ώστε η ΝΔ να μην επωφελείται από την φθορά του ΠΑΣΟΚ και να έχει μείωση των ποσοστών της;

-Ο τρόπος άσκησης της πολιτικής από την μεταπολίτευση και μετά οδήγησε την χώρα σε μια βαθιά κρίση, όχι μόνο οικονομική αλλά και στην απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.
Νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, το κόμμα πιο κοντά και μέσα στον κόσμο άρα συμμετοχή και συνυπευθυνότητα. Αυτό αποτελεί μονόδρομο για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα και να έχουμε δυνατότητα ανάκαμψης.
Ο πρόεδρός μας με μια γενναία του κίνηση ζήτησε πριν από λίγες ημέρες συγνώμη από την νεολαία για τα λάθη της γενιάς του. Η σύγχρονη πολιτική σκέψη θέλει πάνω απ' όλα παραδοχή των λαθών, αυτοκριτική και διόρθωση των λανθασμένων επιλογών. Εκεί θα κριθούμε και αισιοδοξώ ότι η ΝΔ θα βρει πολύ γρήγορα την πορεία της προς την εξουσία.

-Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτός ΝΔ... Βλέπετε να προχωρά στην δημιουργία νέου κόμματος;

-Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ένα στέλεχος με πολιτική σκέψη και απόψεις που κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή και να διαφωνεί. Προσωπικά πιστεύω ότι τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον δεν θα κάνει καμία ενέργεια δημιουργίας πόλου ή νέου σχήματος.
Αλλωστε οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν εννοούν την δημιουργία νέων σχημάτων. Όπως και να έχει εμείς παραμένουμε στο κόμμα και στο πλευρό του προέδρου μας.

-Κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος;

-Σε καμία περίπτωση και τοπικά στόχο έχει η δική μου υποψηφιότητα, την ενότητα όλων των τάσεων, που τυχόν υπάρχουν. Περιθώρια διάσπασης, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, δεν υπάρχουν. Προσωπικά δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν. Διαφορετικές απόψεις μπορεί να έχουμε αλλά αυτές θα εκφράζονται και θα επιλύονται μέσα στα όργανα τηρώντας πιστά τον βασικό κανόνα της δημοκρατίας, ότι ακολουθούμε όλοι την πλειοψηφία. Πιστεύω στην ενότητα του κόμματος και γι' αυτό θα αγωνιστώ και τώρα και στο μέλλον.
Τέλος, καλώ μαζικά όλων τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες στις 30 Μαΐου και όσους επιθυμούν να εμπλακούν ενεργά με το κόμμα στην Δράμα να το πράξουν, ειδικά νέοι άνθρωποι με ιδέες διότι οι αλλαγές που έρχονται στο κόμμα απαιτούν ανθρώπους οργανωτικούς, σύγχρονους με ιδέες και οράματα.

 


Σχόλια (15)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ - Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 στις 23:58
Ο Λευτέρης Καλλινικίδης είναι Δραμινός και με μεγάλη προσφορά που λίγοι γνωρίζουν. Η παρουσία του εδώ είναι εμφανής, κάποιοι ίσως να κάνουν πως δεν το βλέπουν και ναι όντως έχει επιχειρήσεις και στη θεσσαλονίκη και στο Βόλο και σε άλλες πόλεις, πειράζει? Η προσωπική του σχέση με τον αρχηγό υφίσταται απο το 1990, πειράζει? Θα απολογείται και για αυτό? Και τί να κάνουμε που από τους τρεις είναι ο μόνος Δοξαίος? Και αυτό πειράζει? Λευτέρη δυνατά μαζί σου αρκεί να τα λές όπως έχουν πάντα, μην αλλάξεις και εσύ μετά...

ΑΡΗΣ - Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 στις 23:53
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ <<ΤΡΟΦΙΜΟΙ>> ΤΟΥ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ.ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΙ ΤΟ 2000. ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΛΑΜΠΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

γιάννης αν. - Δευτέρα 24 Μαΐου 2010 στις 02:24
να σταματήσουν οι υποψήφιοι να δηλώνουν κολητοί του σαμαρά και οτι έχουν τις ευλογίες του

αναστασία - Κυριακή 23 Μαΐου 2010 στις 01:29
να διορίσει νομαρχιακές ο σαμαράς γιατί αν εκλέξει την σκύλα ή την χάρυβδη βλέπω το μαγαζί να κατεβάζει στόρια και να κλείνει

νίκη - Κυριακή 23 Μαΐου 2010 στις 01:24
που κατ'αντησε η νδ καραμανλής ο μεγάλος υπεύθυνος του διασυρμού έγινε πλέον ένα κόμμα του περιθώριου

νώντας - Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στις 15:43
ο μόνος που μένει στην δράμα είναι ο παρασιάκος αυτά είναι αστεία πράγματα δεν μπορεί να διεκδικούν την νοδε και να μένουν στην θεσσαλονίκη αυτά θα τα π΄αρει ο λαζόπουλος και θα μας γελιοποιήσει

΄μία ονεδίτισσα - Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στις 15:36
λευτέρη άλλη δουλειά απο το να πολιτεύεσαι έχεις...τηνν μία με την δόξα πριν με την ΠΟΛΑΝ μετά με το πασοκ στον δήμο ....η ΝΔ δεν ειναι ούτε άνοιξη ούτε πανηγύρι στο χωριό

μπάμπης - Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στις 15:32
to κόμμα της νδ διέλυσε την άλλη φορά θα πάθει πανωλεθρία οι υποψήφιοι έχουν ενημερώσει τον σαμαρά αν έχουν εκρεμότητες ?θα είναι κρίμα να εκλεγεί κάποιοσς και να βγεί <ο λαγός >από το καπέλο....

Ο Ξαφνιασμένος - Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στις 10:47
Μπα πως και μας θυμήθηκες

Γιάννης Κ. - Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στις 10:46
Βρε κάλως τον... πως και μας θυμήθηκες βρε παλικάρι με τις θεάρεστες εργασίες;

ΤΆΚΗς - Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στις 09:28
έκαναν την νδ παιδική χαρά θα την διαλύσουν κάποιοι έχουν καταλάσβει που φτάΝΟΥΝ ΤΑ ΠΌΔΙΑ ΤΟΥς ΚΑΙ ΤΙ ΈΧΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΎΣΟΥΝ ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΎΝ?

πρώην νεοδημοκράτης - Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στις 00:18
η νδ στις επόμενες εκλογές θα παλεύει για το 20%και σε 10 χρ'ονια δεν θα υπάρχει

ιωάννα - Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στις 00:16
ο σαμαράς έκανε την ΝΔ πολιτική άνοιξη μα είναι δυνατον να διεκδικείς την ροεδρία της νοδε όταν γράφτηκες στο κόμμα πριν 6 μήνες?

Εκδότης της "Ψ" - Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 στις 14:15
Αγαπητέ Αλεξανδρίδη πάντα βγάζουμε όλους. Μην βιάζεσαι !

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Γ - Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 στις 13:16
ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2 ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΤΑΣΟΣ Ο ΑΡΝΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΞΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ