Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Αργυρή Παπαδοπούλου - Κλειώ Μπαξεβάνη

3 σχόλια

Αθλήτριες Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας

Είναι γνωστές σε όλους οι επιτυχίες του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας. Η παράδοση συνεχίζεται.
Δύο αθλήτριες του, η Κλειώ Μπαξεβάνη (φωτό δεξιά) και η Αργυρή Παπαδοπούλου(φωτό αριστερά) δόξασαν την Δράμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που διεξήχθη στην Κέρκυρα από 7-9 Μαΐου 2010.
Συγκεκριμένα η Κλειώ Μπαξεβάνη στα 16 της χρόνια συμμετείχε στον τελικό των 200 μ. ύπτιο. Κατέλαβε την 2η θέση με χρόνο 2'17''94'''. Με τον χρόνο αυτό εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Φινλανδία.
Η 15χρονη Αργυρή Παπαδοπούλου συμμετείχε στα 50, 100 και 200 μ. πρόσθιο και κατέλαβε την 6η θέση στα 200 μ. και την 8η στα 50 μ. και 100 μ. πρόσθιο.
Με τις δύο ελπίδες του Δραμινού αθλητισμού είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

-Πότε ξεκινήσατε τον Αθλητισμό;

-Αρ. Παπ.: Πριν 10 χρόνια το 2000 σε ηλικία 5 ετών οι γονείς μου με πήγαν για πρώτη φορά στο κολυμβητήριο. Εκεί έκανα τις πρώτες βουτιές μου, έμαθα τα μυστικά του αθλήματος και σιγά-σιγά άρχισα να συμμετέχω σε αγώνες.

-Κλ. Μπαξ.: Σε ηλικία 5 ετών το 1999. βρέθηκα για πρώτη φορά στο κολυμβητήριο με προτροπή κάποιων φίλων του πατέρα μου, που έτυχε να είναι στο συμβούλιο.
Από κει και πέρα συνέχισα γιατί μου άρεσε πάρα πολύ και με μεγάλη προσπάθεια έφτασα σε αυτό το σημείο.

-Ποιους θέλετε να ευχαριστήσετε για τις μέχρι τώρα επιτυχίες σας;

-Αρ. Παπ.: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Χάρη Ταχταλή και φυσικά την οικογένειά μου.

-Κλ. Μπαξ.: Τον προπονητή μου κ. Χάρη Ταχταλή ο οποίος με στήριξε καθ' όλη την πορεία μου και με ενθάρρυνε, τους γονείς μου που στάθηκαν δίπλα μου σε όποια επιλογή και αν είχα και στα παιδιά από το κολυμβητήριο που είναι δίπλα μου σε κάθε δύσκολη στιγμή.

-Υπήρξε πίεση από την οικογένειά σας για πρωταθλητισμό;

-Αρ. Παπ.: Με παρότρυναν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό γιατί είναι καλό για την υγεία μου και διαμορφώνει σωστούς χαρακτήρες. Δεν με πίεσαν για να κάνω πρωταθλητισμό, με άφησαν να κάνω αυτό που ήθελα.

-Κλ. Μπαξ.: Όχι, πάντα ήταν υπέρ του να αθλούμαι. Ο πρωταθλητισμός ήταν καθαρά επιλογή δική μου. Αυτοί ήθελαν απλώς εγώ να περνάω δημιουργικά τον χρόνο μου.

-Τι σημαίνει για σας ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας;

-Αρ. Παπ.: Είναι η ομάδα μου με τα χρώματα της οποίας έφερα αυτές τις επιτυχίες. Η διοίκηση προσπαθεί αν και υπάρχουν δυσκολίες. Όμως προσπαθούμε και τα καταφέρνουμε.

-Κλ. Μπαξ.: Ένας όμιλος που προσπαθεί με αυτά που του δίνονται. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αξιόλογους προπονητές σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στην αγωνιστική ομάδα και ένα άξιο συμβούλιο που προσπαθεί να κερδίσει ότι καλύτερο για μας.

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σας;

-Αρ. Παπ.: Να πάρω τρία χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών στην Αθήνα, να συμμετέχω στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, Νεανίδων που θα γίνει στην Φινλανδία και το 2011 να συμμετέχω και πάλι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, Νεανίδων.

-Κλ. Μπαξ.: Ο μεγάλος μου στόχος ήταν να πιάσω το Πανευρωπαϊκό όριο στα 200 μ. ύπτιο και το πέτυχα. Από δω και πέρα στόχοι μου είναι μια καλή εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό της Φινλανδίας και μια εξίσου καλή εμφάνιση στο Πανελλήνιο των κατηγοριών.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στα νέα παιδιά που ασχολούνται με την κολύμβηση;

-Αρ. Παπ.: Να προσπαθούν, να μην το βάζουν κάτω και θα πετύχουν γιατί όποιος προσπαθεί δικαιώνεται.

-Κλ. Μπαξ.: Αν σκοπεύουν να ασχοληθούν μόνο με τον αθλητισμό, απλά να διασκεδάζουν την κάθε στιγμή και τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον Πρωταθλητισμό να αγαπούν αυτό που κάνουν γιατί θα χρειαστεί να περάσουν πολλές ώρες προπόνησης στο νερό.
Θα πρέπει να είναι πειθαρχημένοι, να είναι προετοιμασμένοι για να κάνουν θυσίες, να έχουν επιμονή και υπομονή έτσι ώστε να πετύχουν όποιο στόχο και αν βάλουν.

 


Σχόλια (3)

Κ.ΠΟΛ. - Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στις 15:40
μπράβο σας για τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες

τζενη - Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 στις 11:51
επιτέλους κάτι ευχάριστο για την Δράμα μας. Μπράβο και σε ανώτερα κορίτσια

αντώνης - Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 στις 21:15
θερμά συγχαρητήρια στα 2 κορίτσια για τις επιτυχίες τους

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ