Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Ολοκληρώθηκε το 10ήμερο καθαριότητας, που φέτος ήταν αφιερωμένο στην προσπάθεια καθαρισμού των βαμμένων τοίχων, επιφανειών και μνημείων.
Ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται, αν και κάποιοι πολίτες αυτής της πόλης, μάλλον δεν την επιθυμούν καθαρή, καθώς την ίδια μέρα που καθαρίζεται ένας χώρος ή ένα μνημείο, την ίδια μέρα το λερώνουν και το μουτζουρώνουν!
Η ενέργεια τους αυτή μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Όμως, η μόνη λύση, τη δεδομένη στιγμή, είναι η αστυνόμευση του χώρου, η σύλληψη τους και η παραδειγματική τιμωρία τους. Αφού με την πρόληψη, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, δεν γίνεται τίποτα, τότε δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση από την τιμωρία. Αν τιμωρηθούν κάποιοι και διαπομπευτούν δημόσια, τότε μόνο θα συνετιστούν όλοι αυτοί που κατά την άποψη τους, είναι μαγκιά αυτό που κάνουν...

Με μια όμορφη τελετή τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας τίμησε τρία μέλη του, που αποχώρησαν μετά από μια προσφορά μισού αιώνα στο σύλλογο, απονέμοντας τους τον τίτλο του επίτιμου μέλους.
Επίσης το ΔΣ του Συλλόγου προχώρησε και στην ονοματοδοσία καταφυγίων δίδοντας το όνομα Θέμης Καναράς, στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου, το όνομα Πρόδρομος Βαξεβάνης στο καταφύγιο «Κουρί» και το όνομα Ιωάννης Σιλλός στη νέα πτέρυγα του Χιονοδρομικού Καταφυγίου.
Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκαν επίσης, για την αθλητική τους προσφορά, παλιοί αθλητές όπως: ο Γεώργιος Αβραμάκης 42ος στον κόσμο, στους εφήβους το 1999, ο Σταύρος Χριστοφορίδης με συμμετοχή σε δύο Ολυμπιάδες, ο Στάθης Κουρκενίδης 19ος στον κόσμο, στους εφήβους το 2008 και ο ΄Αγγελος Γιάγκου με συμμετοχή σε μία Ολυμπιάδα.
Μια παρόμοια εκδήλωση προγραμματίζει ο Σύλλογος για το 2012 έτος το οποίο θα γιορτάσουμε τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του (20 Μαρτίου 1932)

Υποτονικά κινήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ της Δράμας
Από τους περίπου 700 εγγεγραμμένους φοιτητές στα τρία τμήματα των ΤΕΙ της Δράμας συμμετείχαν στις εκλογές μόνο 201 φοιτητές, ψηφίζοντας ως εξής:
ΠΑΣΠ 149 ψήφοι, εκλέγονται 7 φοιτητές στο ΔΣ και 2 στην ΕΣΕΕ
ΔΑΠ 33 ψήφοι εκλέγεται ένας φοιτητής στο ΔΣ και ένας στην ΕΣΕΕ
Πανσπουδαστική 13 ψήφοι και εκλέγει ένα φοιτητή στο ΔΣ
Αριστερή Ενότητα 3 ψήφοι
Βρέθηκαν επίσης 2 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο

Εξίσου μικρή ήταν και η συμμετοχή των απεργών της 20 Μαΐου 2010, στις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, η μία στο ΕΥΚ Δράμας και η άλλη από το ΠΑΜΕ στην πλατεία της πόλης. Αν και η χώρα παρέλυσε από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα των συνδικάτων για απεργία ενόψει της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου στη βουλή, ωστόσο συνειδητά ή μη απέχουν χρόνια τώρα από οποιαδήποτε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ή πορεία. Να υποθέσουμε ότι δεν εκφράζονται πλέον απ΄ αυτή τη μορφή κινητοποίησης ή ότι δεν εκφράζονται από τους συνδικαλιστές τους; Να υποθέσουμε ότι θεωρούν δεδομένη την κατάσταση και απαξιώνουν τη συμμετοχή τους ή ότι απλά τις όποιες απεργίες της βλέπουν ως αργίες και ημέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης.
Να υποθέσουμε ότι ακόμη δεν κατάλαβαν τι γίνεται σ΄ αυτήν τη χώρα ή ότι αδιαφορούν γιατί εκτιμούν πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει τη ρότα τους;

Ωστόσο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με ανακοίνωση της χαιρετίζει τα εκατομμύρια των απεργών που με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία, έστειλαν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα απόρριψης και καταδίκης των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
Χαιρετίζει τους 10δες χιλιάδες εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες που σε 10δες πόλεις της χώρας διαδήλωσαν μαζικά, συντεταγμένα και περιφρουρημένα με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ.
Υ.Γ. η αναφορά δεν είναι φυσικά για τη συμμετοχή σε τοπικό επίπεδο, αλλά αθροιστικά σε πανελλαδικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε στις 25 Μαρτίου 2010 για δεύτερη φορά το βραβείο υγείας της ΕΕ για δημοσιογράφους του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου.
Το βραβείο αποτελεί μέρος της εκστρατείας «Η Ευρώπη για τους ασθενείς» που τέθηκε σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο του 2008. Αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και την ανταμοιβή της υψηλής ποιότητας δημοσιογραφίας για την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και δικαιωμάτων των ασθενών. Το φετινό βραβείο αποτελεί συνέχεια του πρώτου βραβείου υγείας για δημοσιογράφους, στο οποίο συμμετείχαν 460 δημοσιογραφικά άρθρα απ' όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δημοσιογράφοι καλούνται να υποβάλουν άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε έντυπες ή ηλεκτρονικές εκδόσεις στο διάστημα από 16 Ιουνίου 2009 έως 1 Ιουλίου 2010, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό έντυπο εγγραφής. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουλίου 2010.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ