Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Τάσος Αρναουτόπουλος

Υποψ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Δράμας

7 σχόλια

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη φιλοξενούμε τον υποψήφιο Πρόεδρο ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Τάσο Αρναουτόπουλο.
Κρίνει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολο δρόμο μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια ενός ηθικού που κινήθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ.
Τάσσεται υπέρ της εκλογής των οργάνων του κόμματος από την βάση και χαρακτηρίζει αναμενόμενη την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία όπως ανέφερε «Με τις πράξεις της δείχνει πως μπροστά στις προσωπικές της φιλοδοξίες, δεν μετρά η απόφαση των πολλών να ηγείται σήμερα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.»
Τέλος, υπογραμμίζει ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος και καλεί τους νεοδημοκράτες να συμμετέχουν μαζικά στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΝΟΔΕ Δράμας.

-Ποιοι παράγοντες σας ώθησαν να πάρετε την απόφαση και να διεκδικήσετε την Προεδρία της ΝΟΔΕ Δράμας;
-Η κατάσταση η οποία επικρατεί τα τελευταία χρόνια, σε ότι έχει σχέση με τα κόμματα και την κοινωνία. Χρόνια τώρα διαμορφώνεται μια τάση.
Αυτή, στην κατεύθυνση της απαξίωσης της ιδεολογίας με αφορμή τις έως και πάρα πολύ λάθος συμπεριφορές, συγκεκριμένων όμως προσώπων του πολιτικού κόσμου, και όχι εξ αιτίας αυτών που πρεσβεύουν οι αξίες των κομμάτων και στην περίπτωση μας, του κόμματος της Ν.Δ. με τις οποίες έχω μεγαλώσει.

Η εικόνα που επικρατεί σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ. οι οποίες πριν πολλά χρόνια παρακίνησαν μεγάλο αριθμό νεολαίων τότε του νομού μας, ενηλίκων σήμερα, να αγωνισθούν και να παλέψουν να τις κάνουν πράξη.
Πολλοί από εμάς, ίσως χάσαμε τον δρόμο αλλά και πολλοί, νοιώθουμε προδομένοι, όχι από τη ΝΔ αλλά από τα πρόσωπα, που χρόνια τώρα υπό τον μανδύα της Ν.Δ. ίσως, εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις προς ιδίον όφελος.
Θεωρώ, πως ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε τις λάθος δράσεις όπως όμως και πως τίποτα δεν αλλάζει κατά πως θέλουμε, εάν δεν μπούμε ο κάθε ένας, στον στίβο των διεκδικήσεων των αλλαγών, αλλά και θέτοντας τον εαυτό μας, στη διάθεση αυτών, που θέλουν κάποιους μπροστάρηδες.

Εγώ το τολμώ για δεύτερη φορά.... να θέτω εαυτόν σε αυτή τη διαδικασία πιστεύοντας πως ήρθε η ώρα η δική μας σειρά να δώσει το δικό της στίγμα και μέσα από την δοκιμασία να αποδείξει ότι και θέλει αλλά και μπορεί !

-Καθυστέρησαν κατά την άποψή σας, οι εσωκομματικές διαδικασίες;
-Όχι. Η ΝΔ περπατά σε ένα δύσκολο δρόμο μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια ενός ηθικού, που κινήθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ με μεγάλη ταχύτητα. Χρειάζεται χρόνος προκειμένου να στηρίξει τον κόσμο της, ο οποίος την είδε να
«χτυπιέται» από τα δικά της υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και ο ίδιος, εντελώς αυθόρμητα, νοιώθοντας πουλημένος, χωρίς να σταθεί απέναντί της λειτούργησε με τέτοιον τρόπο, που την έστειλε στην αντιπολίτευση με τέτοια διαφορά.

Απείχε από τις εκλογές αλλά συμμετείχε δυναμικά, πρωτόγνωρα θα έλεγα, μόλις του δόθηκε η ευκαιρία , στο κάλεσμα για τις εσωκομματικές διαδικασίες για εκλογή προέδρου στο κόμμα. Πάντοτε ξέρουμε οι πιο πολλοί από εμάς, πως χρειάζεται χρόνος στην επούλωση των τραυμάτων, άρα πόσο περισσότερο, για την επούλωση τέτοιων πληγών.

-Είστε υπέρ της εκλογής των οργάνων του κόμματος από την βάση;
-Δεν υπάρχει πιο δημοκρατική διαδικασία από αυτήν. Πάντοτε στην συμμετοχική διαδικασία, μπορούν να διαμορφωθούν καταστάσεις, που όπως έδειξε και η πρόσφατη εκλογή του προέδρου μας, του Αντώνη του Σαμαρά, εκπλήσσουν όσοι πιο πολλοί συμμετέχουν και καταθέτουν την επιλογή τους τόσο λιγότερο μπορούν συγκεκριμένοι κύκλοι εντός των κομμάτων στην συγκεκριμένη περίπτωση να επιβάλλουν τα θέλω τους.
Είναι έως και ανέφικτο, να επιτευχθεί να εκλεγεί «φυτευτά» ο επικεφαλής. Άρα, εκλέγεται αυτός, που θέλουν οι πολλοί και όχι αυτός, που βολεύει στους λίγους.

-Σας προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις όπου η Ν.Δ. φαίνεται να έχει μείωση των ποσοστών της αν και είναι στην αντιπολίτευση;
-Βλέπετε να ανεβαίνουν τα ποσοστά των άλλων κομμάτων;
Η προπαγάνδα η οποία έχει κατακλύσει την πολιτική καθημερινότητα αλλά και η αδυναμία της ηττημένης ΝΔ να υπερασπιστεί το δικό της έργο, κάτι στο οποίο από πάντοτε τονίζω υστερούσε το κόμμα μας, την έχουν καταστήσει ευάλωτη στην επιθετικότητα της κυβέρνησης η οποία σε κάθε ευκαιρία ρίχνει κάθε δική της λάθος κίνηση στο πρόσφατο παρελθόν.

Η ΝΔ παραδέχθηκε τα τραγικά λάθη της αλλά όχι το πιο τραγικό... την ατολμία της να κάνει επιθετική πολιτική, όχι τώρα αλλά από πάντοτε. Γι αυτό άλλωστε, βλέπετε προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις να έχει ο ανύπαρκτος Κανένας, που επιβάλλεται ώστε να αποκαρδιωθεί και ο κάθε ένας από εμάς, που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική με βάση και από την βάση ενός κόμματος.

Τα κόμματα υπήρχαν και υπάρχουν. Προς όφελος των πολιτών αλλά κύρια στο χέρι μας, είναι να τα κάνουμε ζωντανούς οργανισμούς οι οποίοι και θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του μέλλοντος και δεν θα αναλώνονται στην προσπάθεια επικράτησης μικροπολιτικών προσωπικών επιλογών. Τα κόμματα οφείλουν να πάλλονται αλλά τον τόνο, οφείλουμε εμείς με την συμμετοχή μας να τον δίνουμε. Και η συμμετοχή, δεν είναι οι απαντήσεις μας σε ερωτήσεις δημοσκοπήσεων αλλά η πράξη με έλεγχο και όχι απλά κριτική από... έξω.

-Πως κρίνετε την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ;
-Δεν ήρθε και ως κεραυνός εν αιθρία. Μάλλον αναμενόμενη ήταν... απλά δεν είχε ημερομηνία η οποία όμως μπήκε. Από την πρώτη στιγμή η κ. Μπακογιάννη έκανε προσπάθειες προκειμένου να μην τηρηθεί η προεκλογική συμφωνία των υποψηφίων προέδρων, όπως και επεδίωκε την έξοδό της από τη Ν.Δ. να την χρεωθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι πράξεις μας όμως δείχνουν στην τελική, πόσο ισχύουν οι λεκτικές αναφορές μας περί σεβασμού της απόφασης του λαού. Με τις πράξεις της όμως η κ. Μπακογιάννη δείχνει πως μπροστά στις προσωπικές της φιλοδοξίες, δεν μετρά η απόφαση των πολλών να ηγείται σήμερα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Η σοβαρότητα άλλωστε ενός πολιτικού προσώπου κατά την άποψή μου, αποδεικνύεται με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται μια ήττα!!!

-Πιστεύετε πως είναι η απαρχή εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό;
-Μήπως έτσι θέλουν κάποιοι να την παρουσιάσουν. Αν ήταν να γίνει απαρχή εξελίξεων, θα γινόταν με την εκλογή της στη θέση του Προέδρου του κόμματος.
Άλλωστε πιστεύω πως οι πολιτικές εξελίξεις δεν προκύπτουν από την διαγραφή ενός στελέχους από ένα κόμμα αλλά από την κοινωνία και τις διεργασίες εντός της.

Μήπως δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε πρόσωπα και όχι σε αυτήν καθ΄ αυτή την κοινωνία;
Μήπως εκτιμούμε πολύ παραπάνω από ότι τελικά έχουν ως αξία, κάποιοι που είτε βόλεψε, είτε κατόρθωσαν με διάφορους τρόπους να επιβάλουν εαυτούς στην πολιτική σκηνή;
Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με άτομα σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο νομού!!!
Οι πιο πολλοί δε, πιστεύω σήμερα, έχουμε μπει στη διαδικασία του είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις.... σίγουρα πρέπει να ψάχνεις!!!

-Κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος;
-Δεν νομίζω να υπάρχει κίνδυνος για την ενότητα του κόμματος από την διαγραφή Μπακογιάννη. Η ενότητα κινδυνεύει από άλλα πράγματα μέσα σε ένα κόμμα της εμβέλειας της Ν.Δ. και πιστεύω, πως το αρραγές μας μέτωπο, θα επιβεβαιωθεί τελεσίδικα στις εργασίες του συνεδρίου μας.

-Ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες αν εκλεγείτε πρόεδρος στη ΝΟΔΕ;
-Να ξαναζωντανέψω στη συνείδηση του κάθε δραμινού, πως αξίζει να συμμετέχει γιατί πολύ απλά θα ακούγεται , θα μετρά η φωνή του , αφού πιστεύω πως τα κόμματα, μπορούν μόνο με συλλογική συμμετοχή των μελών τους να προσφέρουν, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε όχι, έργο στον τόπο.

Η κομματική οργάνωση είναι αυτή που μπορεί να εντοπίσει τις ελλείψεις, να ακούσει τον κόσμο και έτσι να βρει τα κενά, που δημιουργούνται μεταξύ της βάσης και της εξουσίας.
Η κομματική οργάνωση είναι αυτή, που χωρίς να λογαριάζει πολιτικό κόστος πρέπει να ελέγχει την εξουσία και φυσικά να μπορεί να τολμά να ακούει και να κρίνεται.
Και κρίνεται όταν μόνο εκτίθεται άρα όταν ανοίγεται και εγώ, θέλω μια ανοιχτή οργάνωση, ένα ανοιχτό σε όλους κόμμα, για να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, μέσα και από παραγωγικές διαλόγου διαφωνίες μας, κοινό αγώνα να αλλάξουμε ρότα στις τύχες μας. Όχι τις προσωπικές, αλλά του συνόλου με αποτέλεσμα και το καλύτερο του καθενός μας.

-Ποιό μήνυμα θέλετε να στείλετε εν όψει της εσωκομματικής διαδικασίας;
-Αυτό της συμμετοχής. Μην αφήνετε τους άλλους να αποφασίζουν για εσάς. Ας τολμήσει ο κάθε ένας μας να αποφασίσει πως θέλει το κόμμα του και ποιοι πιστεύει πως θα το κατορθώσουν!

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Το πόσο σημαντικό είναι ο κάθε ένας από εμάς, να αποφασίσει να συμμετέχει ενεργά στα τεκταινόμενα στον τόπο του. Μόνο έτσι, το αύριο θα είναι μια άλλη μέρα και όχι μια από τα... ίδια.


Σχόλια (7)

σταύρος - Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 στις 09:38
με αυτά που γίνονται στην νδ τοπικά ένας χαίρεται ο παλιός που είναι αλλιώς και λόγω χορηγών επέλεξε την διάσπαση τρίβει τα χ΄ερια του και προετοιμάζει την ρίξη ....με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως

νίκος - Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 στις 09:34
τελικά έβγαλαν πρόεδρο στην νδ ή θα παίξουν κορώνα γράμματα

ΠΑΡΗΣ - Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στις 04:02
ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕ ,ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΝΟΟΥΝ?ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

ΟΝΝΕΔ - Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στις 10:56
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΝΔ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΔΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙς ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ

ΚΩΣΤΑΣ Λ.. - Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στις 10:52
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΙΣΗΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ [ΑΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ

γιάννης - Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 στις 14:25
ΚΑΛΑ Ο ΤΑΣΟΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΝΟΔΕ?

Ν.ΑΝ. - Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 στις 14:24
η νδ εχει εκλογές και κανένας δεν ενδιαφέρεται και με τα καμώματα οσων διάλεξαν την διάσπαση το κόμμα θα διαλύσει

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ