Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Χαρίλαος Ψαρράς

2 σχόλια

Έμπορος-Υποψ. Πρόεδρος Τοπ. Οργ. ΝΔ Δήμου Δράμας

-Για ποιους λόγους διεκδικείτε την προεδρία της Κεντρικής Τοπικής Οργάνωσης Δράμας της ΝΔ;
-Είμαι ένας απλός ψηφοφόρος της ΝΔ και παρακολουθώ τις εξελίξεις εδώ και πολλά χρόνια. Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των χιλιάδων απλών ψηφοφόρων της ΝΔ στην Δράμα, ξεπερνώντας τις όποιες καχυποψίες, γιατί θέλω μια οργάνωση ζωντανή που να παίζει τον ρόλο της στο πολιτικό προσκήνιο του τόπου.
Συζήτησα με φίλους που έχουν και αυτοί την όρεξη να προσφέρουν και μου υποσχέθηκαν να με στηρίξουν. Όλοι μαζί οργανωμένοι για ένα κόμμα κοντά στον απλό ψηφοφόρο, όπου θα κυριαρχούν η αξιοκρατία, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στον πολίτη.

-Αισιοδοξείτε για μαζική συμμετοχή των μελών του κόμματος;
-Κατ' αρχάς αν δεν αισιοδοξούσα δεν θα ήμουν υποψήφιος. Η οργανωμένη βάση της ΝΔ έχει αγωνία για την παράταξη, την θέλει δυνατή, ενωμένη με πρωταγωνιστικό ρόλο. Η νέα ΝΔ δεν ανήκει ούτε στον Αντώνη, ούτε στην Ντόρα, ούτε στον Πανίκα. Ανήκει στον κόσμο της. Και τώρα που είναι ανοικτή σε όλους και όλα μπορεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

-Καθυστέρησαν κατά την άποψή σας οι εσωκομματικές διαδικασίες;
-Η ΝΔ υπέστη δύο απανωτές οδυνηρές ήττες. Αμέσως μετά είχαμε την εκλογή του νέου αρχηγού. Το τελευταίο 6μηνο συζητήθηκαν τα αίτια της ήττας αλλά και οι προτάσεις για την ΝΔ του μέλλοντος. Πιστεύω ότι δεν αργήσαμε. Ο ρυθμός ήταν ικανοποιητικός. Μπορούσαν φυσικά όλα να γίνουν πιο σύντομα.

-Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μείωση των ποσοστών της ΝΔ, αν και είναι στην αντιπολίτευση. Σας προβληματίζει;
-Η ΝΔ βρίσκεται σε στάδιο ανασυγκρότησης. Προχωρά δηλαδή σε διαδικασίες οργάνωσης θέλοντας να ξαναπαίξει τον ρόλο της. Από την άλλη έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ που άλλα έλεγε και άλλα κάνει. Έχουμε δηλαδή ένα «κακό ΠΑΣΟΚ» από το παρελθόν που από την μία ρίχνει λάσπη στην ΝΔ ότι φταίει για όλα και από την άλλη στήνει ένα καινούργιο πράσινο κράτος. Σ' αυτό έχει την βοήθεια των δημοσκόπων, των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης της Αθήνας και των μεγαλοδημοσιογράφων.

Την ίδια ώρα η χώρα μπαίνει στο ΔΝΤ και ήμαστε υπό επιτήρηση. Ακούμε για υφαλοκρηπίδα, για ξένους που κερδοσκοπούν, για μια χώρα που καθημερινά χάνει κομμάτι από την εθνική της κυριαρχία.
Όμως όταν αφαιρείς χρήματα από την τσέπη του πολίτη, όταν η αγορά καταρρέει, όταν η ανεργία φουντώνει δεν σε σώζουν οι δημοσκόποι. Απλά προκαλούν κινήσεις πολύ ανησυχητικές. Το άδειο ψυγείο, η άδεια τσέπη οδηγούν στα άκρα και οι δημοσκόποι δεν μπορούν να κοιμίζουν τον κόσμο που ανησυχεί.

-Κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ;
-Νομίζω ότι σ' ένα κόμμα εξουσία η ενότητα δεν κινδυνεύει ιδίως όταν η βάση αποφασίζει ακόμη και για τον πρόεδρο του κόμματος. Τώρα αν κάποιοι πικράθηκαν από το αποτέλεσμα και έφυγαν ή και κάποιοι φύγουν στο μέλλον, η ενότητα δεν κινδυνεύει γιατί το κόμμα δεν ανήκει σε οικογένειες αλλά στους χιλιάδες απλούς ψηφοφόρους του.

-Ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες αν εκλεγείτε πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Δράμας της ΝΔ;
-Η πρώτη μου ενέργεια φυσικά θα είναι να συγκροτηθούμε σε σώμα. Θέλω να λειτουργήσουμε ως μια οργανωμένη τοπική όπου όλοι θα έχουν ρόλο και αρμοδιότητες, θα φέρνουν ιδέες και προτάσεις, θα γίνεται συζήτηση και θα αποφασίζουμε τι θα πράξουμε και πως θα το διεκδικήσουμε.
Θα είμαστε ανοικτοί σε όλη την κοινωνία. Απεχθάνομαι τις κλειστές πόρτες, τα κλειστά κλαμπ, τις αποφάσεις στο σκοτάδι. Θα είναι μια οργάνωση κοντά στην ΟΝΝΕΔ, κοντά σε όλους τους νέους γιατί οι νέοι είναι το μέλλον και ενδιαφέρονται περισσότερο γι' αυτό.

Θα στηρίζουμε τις τοπικές διεκδικήσεις και θέλουμε αρωγούς τους εκλεγμένους είτε βουλευτές, είτε δημάρχους, είτε περιφερειακούς συμβούλους, είτε στελέχη με μεγάλη θέση στο κόμμα. Και φυσικά θα απολογούμαστε στον κόσμο μας για όλα.

-Ποιο το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στα οργανωμένα μέλη του κόμματος;
-Η εκλογή του προέδρου του κόμματος έδωσε το μήνυμα στα υψηλά στελέχη. Εγώ θέλω να μιλήσω στον απλό πολίτη. Είναι στο χέρι του να διώξει με την ψήφο του τα όποια βάρη και βαρίδια από τις πλάτες του κόμματος για να έχουμε μια νέα ΝΔ που θα επικρατεί η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός και η αξιοκρατία και θα ακούγεται πάντα η αλήθεια.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Αυτή μου την υποψηφιότητα την σκέφτηκα μόνος μου, την συζήτησα με τους φίλους μου και χωρίς να πάρω ή να δεχθώ τηλεφωνήματα, ούτε από τον πρόεδρό μας, ούτε από κανένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο.
Καλώ τα μέλη του κόμματος να έρθουν και να ψηφίσουν. Είναι μια κορυφαία διαδικασία. Η μεγάλη συμμετοχή δυναμώνει την παράταξη και την δίνει ένα καλό όπλο στα χέρια της να πρωταγωνιστήσει.

 


Σχόλια (2)

ΕΝΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ - Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στις 10:49
ΤΊΜΙΟς ΚΑΙ ΣΕΜΝΌς Ο ΧΑΡΊΛΑΟς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

νάκος - Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 στις 14:26
καλή επιτυχία χαρίλαε είσαι αγωνιστης

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ