Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Αποφασισμένοι να παίξουν στα «ζάρια» τις υποψηφιότητες στο Δήμο της Δράμας, εμφανίζονται οι πολιτικοί ταγοί του τόπου.
Τα σύγχρονα «ζάρια» δεν είναι άλλα από τα γκάλοπ, που τα τελευταία χρόνια εισέβαλαν προβοκατόρικα στη ζωή μας, για να δώσουν τη σκυτάλη στη νέα πολιτική μόδα, που θέλει την εκλογή του επικεφαλής από τη βάση. Λες κι αυτή η βάση έχει καλύτερη γνώση και κριτική ικανότητα!

Αυτό βέβαια δεν συνάδει με τις αρχές της Δημοκρατίας, αλλά για πια Δημοκρατία άραγε μιλάμε; Την χειραγωγούμενη, την εξαρτώμενη ή την αναρχίζουσα;
Από τη βάση λοιπόν, έστω και μέσω γκάλοπ, θέλουν κάποιοι να εκλεγεί ο επικεφαλής του συνδυασμού από το χώρο της ΝΔ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Εκ του ασφαλούς λοιπόν. «Αν προηγηθώ, θα κατέβω υποψήφιος, αν όχι δεν θα κατέβω» σκέφτονται κάποιοι που επιθυμούν αυτή τη διαδικασία πριν την έκθεση τους.

Αν και όπως λέει και ο λαός: «κοντός ψαλμός αλληλούια» έχουν απομείνει μόνο πέντε μήνες μέχρι την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών και στο διάστημα αυτό πολλά μπορούν να συμβιούν κι άλλα τόσα να ανατραπούν. Έτσι, καλό θα ήταν αυτό το γαϊτανάκι των παπαγάλων, των παραπλανητών της κοινής γνώμης, να σταματήσει.

Ο λαός έχει πολλά περισσότερα να σκεφτεί και να επιλύσει, από τα όποια «προβλήματα» έχουν οι φιλόδοξοι και σταλμένοι από το Θεό πολιτικοί, που έκαναν τάμα ίσα με το μπόι τους, την υπεράσπιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.

Στη Δημοκρατία υπάρχει χώρος για όλους. Εδώ για 5΄δημοσιότητας κάποιοι θα έκαναν τα πιο απίστευτα και απίθανα πράγματα, πόσο μάλλον για 5 χρόνια εξουσίας...
Η Δημοκρατία επίσης στηρίζει και ενθαρρύνει τη δημιουργία ρόλων για όλους. Συχνά- πυκνά λέει ο λαός: «Τι ρόλο παίζει;» Όλα λοιπόν είναι θέμα ρόλων. Το ζητούμενο είναι όχι μόνο ποιος θα είναι ο ρόλος αυτός, αλλά ποια αναγκαιότητα τον υπαγορεύει. Ρόλοι υπάρχουν και στο θέατρο του παραλόγου. Στο μονόπρακτο ενός ανδρός αρχή, που αναπαράγεται και δυναμιτίζεται από τις άνευ ουσίας και αντικειμένου ερωτήσεις:
-Θα είστε υποψήφιος;
-Πότε θα το ανακοινώσετε;
-Τι θα κάνετε αν δεν σας δοθεί το χρίσμα;

Γιατί θέλετε να είστε υποψήφιος, δεν ρωτά κανείς, και δεν ρωτά γιατί γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να λάβει την απάντηση που προσδοκά. Γιατί και οι ερωτήσεις υπηρετούν ρόλους και σκοπιμότητες...
Ας δούμε λίγο πιο πέρα, ας απελευθερώσουμε τους φόβους μας, κι ας αφήσουμε την αγάπη, τη σοφία, τη δημιουργικότητα να μεγαλουργήσουν μακριά από ρόλους και ρολίσκους.
Είμαστε φτιαγμένοι για τα μεγάλα και αρκούμαστε με τα μικρά και τα λίγα. Είναι καιρός να αλλάξουμε, όχι μόνο γιατί το απαιτούν οι καιροί, αλλά πρωτίστως γιατί η μέχρι τούδε πρακτική δεν μας οδήγησε πουθενά...

Μετ΄ εμποδίων ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακή η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Δράμας αλλά και των μελών των Τοπικών οργανώσεων. Στη πόλη της Δράμας στήθηκαν δύο κάλπες, στο Δημοτικό Ωδείο, όπου προσήλθαν οι ψηφοφόροι του κόμματος προκειμένου να εκλέξουν τα νέα όργανα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. Η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων διατυπώθηκαν ενστάσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι διευκρινίστηκαν κι άλλοι πως όχι.

Έτσι έχουμε στη Δράμα το εξής παράδοξο. Κάποιοι να εκτιμούν ότι έχουμε πρόεδρο στη ΝΟΔΕ κι άλλοι ότι δεν έχουμε και άρα θα πρέπει να πάμε σε δεύτερο γύρο.
Δημοσιογραφικά αδυνατώ να σας δώσω ορθό ρεπορτάζ. Καθώς ο καθένας έχει διαφορετική εκτίμηση επί του θέματος και πιστέψτε με, αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό ούτε από μένα ούτε από τον κόσμο.

Σε κάθε εκλογική διαδικασία υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις. Πως είναι δυνατόν αυτοί που έχουν την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας να μη γνωρίζουν τη δουλειά τους;
Μα φυσικά δεν φταίνε αυτοί, φταίνε τα καταστατικά και οι νόμοι που έχουν διπλή ανάγνωση και δεν μπορούν μορφωμένοι κατά τ΄ άλλα άνθρωποι να τα διαβάσουν και να τα ερμηνεύσουν.
Επί της ουσίας απλά να σας παραθέσουμε τα αποτελέσματα, αν φυσικά κι αυτά δεν ανατραπούν στο τέλος της διαδικασίας...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ