Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


7 σχόλια

Βλέπεις τον κόσμο να κυκλοφορεί στον δρόμο και απογοητεύεσαι... Όλοι με κατεβασμένα τα κεφάλια, σκυθρωποί, κανένας δεν χαμογελά.
Είναι τα οικονομικά μέτρα;
Είναι η έλλειψη προοπτικής;
Είναι άραγε αιτία η πορεία της οικονομίας και η αγωνία για το αύριο;

Είναι είναι βέβαιο. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι. Και όταν βλέπουν τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Μαντέλη, να παραδέχεται ότι πήρε «χορηγία» από την Siemens τότε κυριολεκτικά βγαίνουν από τα ρούχα τους.
Και φυσικά στην περίπτωση του πρώην υπουργού και στενού συνεργάτη του κ. Σημίτη, η αποδοχή ότι τα πήρε δεν τον οδηγεί στην φυλακή.
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ο νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών που τον προστατεύει.

Τον είδες όμως άνεση... Πόσο χαλαρός ήταν. Και με ψηλά το κεφάλι.
Αυτό και αν είναι κατάντια του πολιτικού συστήματος. Να ξυπνήσουν και να δουν την πραγματικότητα. Και να σταματήσουν να μας δουλεύουν.

Την ίδια ώρα σε τοπικό επίπεδο λύσσαξαν οι της Νομαρχίας. Από αργά το πρωί που πάνε στο γραφείο μέχρι το βράδυ, βρήκαν αντικείμενο απασχόλησης τον Δήμο Δράμας και την κάθοδό τους στα Δημοτικά.

Μάλιστα ο ένας που είναι από τους βασικούς εμπνευστές του διχασμού και της διάσπασης, το δήλωσε σε φίλους του.
Εγώ, έχω υποχρέωση στον Νομάρχη γιατί με περιέθαλψε. Και η απάντηση που έλαβε ήταν καταλυτική. Τι είσαι, χήρα ή ορφανό για να σε περιθάλψουν;

Για να καταλάβετε, οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλο καημό. Και λειτουργούν ως «λαγοί».
Ξέρετε ποιος είναι ο ρόλος των λαγών; Παρακολουθήστε έναν αγώνα στίβου και θα καταλάβετε. Οι «λαγοί» είναι οι αθλητές που τρέχουν, εν γνώσει τους ότι δεν θα κερδίσουν. Απλά δίνουν ώθηση σε όποιον θέλουν να κερδίσει τον αγώνα.
Συνήθως οι αθλητές αυτοί αμείβονται από τις εταιρίες, χορηγούς του αγώνα.

΄Αχαρος ο ρόλος τους. Να κατεβαίνεις στον αγώνα για να στηρίξεις τον άλλο. Ευτυχώς όμως τους πληρώνουν.
Και έχουν την δυνατότητα να επιβιώσουν. Αυτό και αν είναι κατάντια. Να αγωνίζεσαι για να χάσεις.

«Τι υπονοείς» μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης. Ξέρεις τίποτε και δεν μας το λες;
Και του απαντώ με τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού «Κάντε υπομονή».

Έβλεπα τηλεοπτικά τον Νομάρχη Δράμας κ. Ευμοιρίδη να απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την επικαιρότητα και για διάφορες εκκρεμότητες.
Με μια ταχύτητα που θα την ζήλευε ο Μπόλτ, ο Νομάρχης βρέθηκε από τα αμμοχάλικα, στις μεταφορές των μαθητών, λες και αυτά δεν είναι θέματα που πρέπει να μας απασχολούν.

Ειδικά για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ο δημοσιογράφος κ. Θάνος Πασχάλης, έθεσε στο ρεπορτάζ του μια σειρά από ερωτήματα.
Αληθεύει ότι για την μεταφορά τριών μαθητών δόθηκαν 60.000 ευρώ;
Αληθεύει ότι δεν υπήρξε καμία διαπιστωτική πράξη από τον Νομάρχη για αδυναμία μετακίνησης των μαθητών με τακτικά συγκοινωνιακά μέσα, την ίδια ώρα δίνονταν απευθείας αναθέσεις του έργου σε τιμές υπερδιπλάσιες του επιτρεπόμενου ανώτατου ποσού;
Αληθεύει ότι το προκηρυχθέν ποσό για το 2005-2006 ήταν 1.200.000 ευρώ και τελικά καταβλήθηκε στους δικαιούχους ποσό μεγαλύτερο κατά 594.370 ευρώ;
Αθηθεύει ότι τα υπεραστικά λεωφορεία που μισθώθηκαν εμφανίζονται τριών ετών αλλά είναι πολύ μεγαλύτερα;

Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει ο Νομάρχης. Και αν το ρεπορτάζ είναι ψευδές ή ανακριβές τότε λύση είναι η μήνυση της εφημερίδας για το δημοσίευμα.
Τα ερωτήματα είναι απλά και συγκεκριμένα. Και αφορούν ένα θέμα που έγινε πρωτοσέλιδο σε Πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες.
Καλό θα είναι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Γιατί τα λεφτά είναι πάρα πολλά.

Συντάκτης Β

Η εφημερίδα, το περιοδικό αλλά και οι εκδόσεις ΨΙΘΥΡΟΙ, το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στο μάτι συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων. Νομίζουν ότι με «θολές» δηλώσεις θα μειώσουν την κριτική μας διάθεση και ίσως να πιστεύουν ότι θα ακολουθήσουμε και εμείς την γνωστή τακτική του χειροφιλήματος.
Χρόνια ολόκληρα είμαστε σε αυτόν τον χώρο. Έπρεπε να καταλάβουν ότι δεν «μασάμε» (ούτε τα λόγια μας, ούτε γενικώς) από τους «δεινόσαυροους» αλλά και τους «νεοσσούς» της πολιτικής σκηνής του τόπου μας.

Το γράψαμε και άλλες φορές. Τώρα που η Πόλη + Ζωή ξεκίνησε τις βόλτες της στις γειτονιές της πόλης, καλά θα κάνουν να στέλνουν μερικές φωτογραφίες παραπάνω για να δούμε πόσοι από τους ακροατές του κ. Χαρακίδη ήταν κάτοικοι της γειτονιάς και πόσοι ήταν οι μεταφερόμενοι (οι ίδιοι και οι ίδιοι) φίλοι του. Έγινε ανέκδοτο το κουράγιο του να μιλάει από γειτονιά σε γειτονιά με τους ίδιους πάντα ακροατές.

Ο κ. νομάρχης Δράμας θίχτηκε από τα διάφορα δημοσιεύματα εφημερίδων, site και blogs και έδωσε συνέντευξη τύπου για να εξηγήσει αυτά που όλος ο κόσμος κατάλαβε πάρα πολύ καλά. Σε ερώτημα να διευκρινίσει σε δημοσιεύματα ποιάς εφημερίδας αναφέρεται, απάντησε στους... ΨΙΘΥΡΟΥΣ. Δεν τόλμησε και δεν είχε το θάρρος να πει ότι το ζήτημα που προέκυψε με την μεταφορά των μαθητών ήταν πρώτο θέμα και πρωτοσέλιδο στην πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13». Οι Ψίθυροι press απλά αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα. Να τα βάλει κάποιος με μεγάλα ΜΜΕ θέλει όπως είπαμε κάτι που ο νομάρχης μάλλον δεν έχει.

Τα παπαγαλάκια της παράταξη «Πόλη+Ζωή» ξεκίνησαν τον αγώνα τους ρίχνοντας φήμες και λάσπη σε πολλές περιπτώσεις, οι οποίες αναφέρουν πως η παράταξη του Ανέστη Τερζή -σε περίπτωση που από το ΠΑΣΟΚ (των αθηνών) ονομαστεί εκ νέου ο Χαρακίδης- δεν θα κατέβουν στις εκλογές. Εμείς για να μην κουράζονται και ξοδεύουν τσάμπα σάλιο και κριθούν σύντομα ως αναξιόπιστοι, δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες από την σύναξη της περασμένης Δευτέρας.

Κατήγγειλε ο Ευμοιρίδης, κάποιους που στις νομαρχιακές του 1994 συγκρότησαν ψηφοδέλτια διευρυμένη και η ΝΔ στερήθηκε την διοίκηση στους τρεις νομούς. Αλήθεια Νομάρχη σε περίπτωση, λέω σε περίπτωση, που κατέβεις στο δήμο της Δράμας και η αγαπημένη σου ΝΔ ...στερηθεί το δήμο, θα καταγγείλεις τον ευατό σου;

Μαθαίνουμε πως η υποψηφιότητα Χαρακίδη, «δουλεύεται» από ορισμένα υψηλά πρόσωπα του κόμματος στην Αθήνα, τα οποία έχουν ανθρώπους εδώ που τους «συμβουλεύονται». Τα πρόσωπα αυτά που ορισμένα μάλιστα δεν είναι καν του χώρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτοί που κυνήγησαν με λύσσα τον Λεωνίδα Γαλανόπουλο.
Το ερώτημα που έχουμε να θέσουμε εμείς, έχει να κάνει με το αν και από ποιους θα ζητηθούν ευθύνες σε περίπτωση (σχεδόν βέβαια) που ο χώρος κατέλθει στις εκλογές εκ νέου με δύο ψηφοδέλτια και χαθεί ο δήμος.
Θα ζητήσουμε ευθύνες από την Μπριρμπίλη, ή από τον Φλωρίδη.

Μαθαίνουμε επίσης πως άλλα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ευτυχώς δεν συμβουλεύονται την παραπάνω ομάδα, προβληματίζονται τόσο για την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Δράμας, που δεν έχει κάνει ούτε το παραμικρό βήμα, ώστε να προκύψει ένα και μόνο ένα ψηφοδέλτιο αλλά και από την στάση ενός εκ των βουλευτών που σφυρίζει αδιάφορα όταν ακούει για τρίτη ενωτική λύση.

Δηλαδή ένας εκ των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει την ενότητα γιατί θεωρεί πως θα θιχτούν τα συμφέροντά του.

Στο θέμα θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με ονοματεπώνυμο αλλά και όλη την κρυφή ατζέντα που έχει στο μυαλά του και αυτή βασίζεται στο «διαίρει και βασίλευε».

Ο Στέργιος Τσούκας μετά τις καταγγελίες του Νομάρχη εναντίον του στεναχωρήθηκε τόσο πολύ που στο Facebook ανάρτησε το τραγούδι «Θέλει μαγκιά» της Ευσταθίας, που λέει το περίφημο «Όμως το βόλεμα είναι βόλεμα μωρό μου»

Στις εκλογές της ΝΟΔΕ υπήρξε ένας καθοριστικός παράγοντας που ορισμένοι δεν τον υπολόγισαν. Η ΟΝΝΕΔ της Δράμας έχει μπει σε μία νέα φάση και λειτουργεί πλέον ως μία ισχυρή ομάδα. Και ως εκ τούτου όπως καταλάβατε τα κουκιά τα έριξαν στο Λευτέρη.

 


Σχόλια (7)

Ι.Σ. - Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 στις 08:45
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΑΝΙ ΥΒΡΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ Η ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

Ο Εκδότης της "Ψ" - Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 στις 22:37
Φίλε Γ ΜΑΚΡΗ, το σχόλιό σου δεν μπορεί να δημοσιευτεί !

ανδρέας - Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στις 13:00
αγαπητέ υπεύθυνε των ψιθύρων είναι δυνατόν να βγαίνει κάποιος και να γράφει σχόλια και εσύ να τα δημοσιεύεις όταν αυτά τα σχόλια ειναι υβριστικά και συκοφαντικά?κάποιοι έχουν ξεπεράσει και τον χειρότερο εαυτό τους κριμα για τα χάλια τους

Ι.Σ. - Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στις 10:22
Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΨΙΘΥΡΩΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΝΩ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΝΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΥΤΕ ΓΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΑΡΟ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ΔΕΝΑΔ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο Ι.Σ. ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΕΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΣΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ

παρ.αν - Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στις 02:43
ποια πόλη και ζωή ρε παιδιά το μα;γαζί είναι συγκυριακή ένωση επιχειρηματιών και διαφόρων απολιτίκ που δεν έχουν ιδέα από κίμματα και κομματική λειτουργία

Α Ν - Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 στις 22:08
μαντέλης τσουκάτος ακης γιάννος και βουλγαράκης ρουσόπουλος κοντός μπασιάκος αυτή είναι ομάδα για τα μπάζα

νίκος - Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 στις 22:06
και δεν ειδαμε τιποτε ακομη απο τον σεπτεμβριο που θα πασει πεινα να δειτε τι θα γίνει ο κόσμος θα οδηγηθεί στα άκρα

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ