Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Στέργιος Τσούκας

6 σχόλια

Νομαρχιακός Σύμβουλος - Στέλεχος ΝΔ

-κ. Τσούκα, πώς είδατε το σχέδιο «Καλλικράτης» που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;
-Σε ότι αφορά το Νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε και έχει σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλω να επισημάνω το αναγκαίο της μεταρρύθμισης αυτής, αλλά ταυτόχρονα και την αναγκαιότητα ύπαρξης όλων εκείνων των εχέγγυων και προϋποθέσεων έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοσθεί και να λειτουργήσει (υποδομές-πόροι κ.λ.π.) . Φοβάμαι , ότι αν δεν διασφαλισθούν αυτά θα δημιουργηθεί μια τραγελαφική κατάσταση με αποτέλεσμα πολλοί Δήμοι να μη μπορούν να λειτουργήσουν.

-Ικανοποιημένος από τους 5 Δήμους στον Ν. Δράμας;
-Θα έλεγα πως το ζητούμενο είναι η εύρυθμη λειτουργία των πέντε (5) δήμων προς όφελος του δημότη. Συνεπώς όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

-Είστε υπέρ ή κατά της κατάργησης των Νομαρχιών;
-Από τη στιγμή που ένα πλήθος αρμοδιοτήτων περιέρχονται στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, οι Νομαρχίες ουσιαστικά καταργούνται από μόνες τους , καθόσον δεν θα έχουν αντικείμενο , ο δε θεσμός θα καταλήξει να είναι εθιμοτυπικός. Ως εκ τούτου πιστεύω πως η διατήρησή τους κανένα σκοπό πλέον δεν θα εξυπηρετεί.

-Υπηρετείτε τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Κατά την άποψή σας παρήχθη ουσιαστικό έργο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κατά την τετραετία 2007-2010;
-Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ όντως το θεσμό της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, το 2009 δε ως αντινομάρχης. Κατά την άποψή μου , την τετραετία 2007-2010 παρήχθη έργο , όχι όμως στο βαθμό που η Δράμα μας το είχε ανάγκη , λόγω της ιδιαίτερα δυσμενούς θέσης που βρέθηκε ένεκα της εγκατάλειψης του Νομού από τις κυβερνήσεις τη δεκαετία του 1990, όταν εξαιρέθηκε ο Νομός μας από όλα τα αναπτυξιακά μέτρα και οδηγήθηκε στον μαρασμό και στην ανεργία και στην σημερινή κατάσταση η οποία θεωρώ πως είναι μη ανατρέψιμη.

-Στηρίζετε την παράταξή σας στα Νομαρχιακά Συμβούλια ή λειτουργείτε ως μέλος της Εσωκομματικής Αντιπολίτευσης;
-Βεβαίως στηρίζω την παράταξη στην οποία με τη θέλησή μου συμμετείχα και συμμετέχω. Σε ελάχιστες περιπτώσεις διαφοροποιήθηκα και αυτό είχε να κάνει με τη συνείδησή μου η οποία πρέπει να είναι πάνω από την παράταξη. Συγκεκριμένα κάποια στιγμή που ο κ. Νομάρχης έφερε πρόταση προκειμένου να εγκατασταθεί λατομείο δίπλα στις πηγές της Βοϊράνης, εγώ και κάποιοι συνάδελφοι της παράταξής δεν συμφωνήσαμε καταψηφίζοντας την πρόταση. Το έκανα γιατί έτσι επέβαλε η συνείδησή μου. Αυτό επαναλήφθηκε ακόμα δυο-τρεις φορές. Αλίμονο αν ένας Νομαρχιακός σύμβουλος δεν μπορεί να ψηφίζει ελεύθερα .

-Πώς σχολιάζετε την φημολογούμενη πρόθεση του Νομάρχη Δράμας να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας;
-Το έχω πει πολλές φορές πως μια ενδεχόμενη κάθοδος του κ. Ευμοιρίδη για το Δήμο της Δράμας, θα είναι ολέθριο λάθος . Κατά καιρούς ο κ. Νομάρχης αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πολιτικό παράγοντα , καταλογίζει σ΄αυτόν ότι στο παρελθόν χάθηκε η Νομαρχία στους 3 Νομούς γιατί κατέβηκε υποψήφιος Νομάρχης, κόντρα στις επιλογές του κόμματός μας και έχει δίκαιο να του καταλογίζει τα παραπάνω. Αν ο ίδιος όμως «διαπράξει» το ίδιο λάθος και χαθεί ο Δήμος Δράμας, θα έχουν άδικο όλοι αυτοί που θα αποδώσουν την ήττα σ΄ αυτόν? Πιστεύω πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και σ όλους στους Δήμους του Νομού μας , το κόμμα μας θα κατεβάσει ψηφοδέλτια ισχυρά και ενωτικά.

-Θα είστε υποψήφιος στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;
-Ένας άνθρωπος όπως εγώ, όπου οι ανησυχίες μου για τον τόπο μου και τους συνανθρώπους μου κυριαρχούν δύσκολα μένει έξω από την πολιτική. Αφού μιλήσω με τους ανθρώπους μου (οικογένεια- φίλους- ψηφοφόρους) θα πάρω τις αποφάσεις μου οι οποίες θα εκπορεύονται από την ζύμωση όλων των παραπάνω παραγόντων. Σίγουρα όμως δεν με ενδιαφέρει ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και αποκλείεται να είμαι υποψήφιος εκεί.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ καταρχάς το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ για την εκλογή του , καθώς επίσης και όλους τους άλλους που εκλέχθηκαν περιφερειακά. Πιστεύω πως θα κάνουν όλοι πράξη αυτό που ευαγγελίστηκαν προεκλογικά, δηλαδή να φέρουν το Νεοδημοκράτη μέσα στο κόμμα και η εποχή της απερχόμενης ΝΟΔΕ όπου μια μικρή μειοψηφία βολεμένων και κομματικοδίαιτων οδήγησαν το κόμμα μας στην απραξία, στην ανυποληψία και στο περιθώριο, θα φαντάζει ως πολύ μακρινή.

 


Σχόλια (6)

Κ - Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 στις 17:56
κυριε τσουκα καποτε πρεπει η δραμα να εχει δημαρχο δραμινο και ο κυριος ευμοιριδης πιστευω ειναι ο καταληλος

πάνος - Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 στις 01:17
προσέξτε τι λέτε για τον στέργιο είναι άψογος και έντιμος άνθρωπος

αριστος - Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στις 10:41
αστυνομικος συνδικαλιστης συνδικαλιστης αυτη η λεξη πρεπει να ντρεπεται γιατι την χρησιμοποιουν ο Τσουκας και Η ΠΑΡΕΑ του οτι προσφερε στην αστυνομια αυτο μονο μπορει να προσφερει και στη πολη την καταστροφη δηλαδη

ΚΑΛΑΧΑΝ - Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 στις 02:43
ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Η ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΙΔΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΕΝΩΠΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΨΕΜΜΤΑ ΛΕΕΙ

Ο Εκδότης της "Ψ" - Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 στις 09:11
Αγαπητέ ΚΑΛΑΧΑΝ το σχολιό σου δεν μπορεί να αναρτηθεί. Περιέχει χαρακτηρισμούς που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ιστοσελίδα. Ευχαριστώ. Β.Ε.

παρης - Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 στις 01:16
ακουσα τον τσουκα στο star tv να δηλωνει απογοητευμενος απο την προσελευση του κοσμου στις εκλογες της νοδε οσο ασχολουνται αυτος και ο κυριαζιδης ο κοσμος θα ειναι ολο και πιο λιγος το ψεμμα εχει κοντα ποδαρια η φουσκα ξεφουσκωσε και θα δουμε και θα μαθουμε πολλα ακομη

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ