Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


8 σχόλια

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας που σε επιστολή του αναφέρεται στην κρίση που μαστίζει την αγορά και στην ανάγκη συνεργασίας διαφόρων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.
Προτείνει την μείωση του ύψους των ενοικίων μέχρι να ανακάμψει η οικονομία της χώρας και της πόλης.
Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μπορούν να συμβάλλουν στην διατήρηση της τοπικής αγοράς, γιατί το κόστος των ενοικίων είναι το 40% του συνολικού κόστους μιας εμπορικής επιχείρησης.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι είναι η ώρα των πράξεων. Καλά τα λόγια και οι ευχές, όμως η κατάσταση είναι τραγική.
Χιλιάδες επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Τα λειτουργικά έξοδα έχουν αυξηθεί υπερβολικά και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Όλοι πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Με πράξεις και πρωτοβουλίες.

Μια βόλτα στην πόλη αρκεί για να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα. Δεκάδες καταστήματα στο κέντρο έχουν κλείσει και είναι ανοίκιαστα. Και με τα νοίκια που κυκλοφορούν, δεν προβλέπεται να βρουν γρήγορα ενοικιαστές.

Παρακολούθησα πριν λίγες ημέρες την συνέντευξη στην «Αλφα Τηλεόραση» δύο τουριστικών πρακτόρων για το περίφημο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
Είδα τους κκ. Πορτοκαλίδη και Τσακιρίδη, να καταγγέλλουν την διαδικασία και ξαφνικά βγαίνει τηλεφωνικά ο Νομάρχης. Ευκαιρία λέω να ακούσω και την άλλη άποψη.
Όμως σε ένα λεπτό ο Νομάρχης κλείνει το τηλέφωνο φανερά εκνευρισμένος. Αφησε μάλιστα υπονοούμενα για την παρουσία στο στούντιο των δύο επιχειρηματιών.

Τι περίμενε δηλαδή; Να μην αντιδράσουν; Όταν χάνεις μια δουλειά και αισθάνεσαι αδικημένος, τότε αναγκάζεσαι να σπάσεις αυγά.
Έδωσαν πολλά στοιχεία οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων. Φάνηκε ότι μπορούσαν να πάρουν την μεταφορά με μικρότερο κόστος.
Έφεραν και παραδείγματα για το πόσο χρεώνουν την μεταφορά σε διάφορα σημεία του νομού.

Να μην επαναληφθούν ανάλογες διαδικασίες... Βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης. Η χώρα μας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και κινδυνεύει με χρεοκοπία.
Οι λογικές του παρελθόντος που μας οδήγησαν στο πάτο, δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Να μπει μαχαίρι και όπου υπάρχουν ένοχοι να αποδοθούν ευθύνες.

Το ποιο ωραίο όμως είναι ότι συνήθως δεν υπάρχουν υπεύθυνοι. Όλοι δηλώνουν ανεύθυνοι...
Σε λίγο θα μας πουν ότι για την μεταφορά των μαθητών υπεύθυνοι είναι τα... ανήλικα.
Και κάτι ακόμη. Αν κάποιος θέλει να μεταφέρει τους εργαζόμενους της επιχείρησής του θα κάνει έρευνα αγοράς; Θα ψάξει την πιο συμφέρουσα προσφορά;

Στον ιδιωτικό τομέα αυτό είναι αυτονόητο. Στο κράτος μας είναι η εξαίρεση.
Αντί να βρουν τρόπο να μειώσουν το κόστος ενός έργου, κάνουν προσπάθεια να το αυξήσουν.

Έτσι φτάσαμε σε αυτά τα χάλια. Γιατί δεν γίνονταν έλεγχος και ο καθένας έκανε ότι γούσταρε.

Βλέπετε τι γίνεται στα Νοσοκομεία; Ανακαλύπτουν καθημερινά υπερχρεώσεις σε διάφορες προμήθειες, σπατάλη και ένα απίστευτο πάρτι που έφτασε το ΕΣΥ στα όριά του.
Τα Νοσοκομεία κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί δεν μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες.

Ένα σύστημα που ξεκίνησε για να προσφέρει δωρεάν παροχές υγείας στον λαό, γκρεμίστηκε από την έλλειψη διαφάνειας, οργάνωσης και σωστής λειτουργίας.

Έστησαν κάποιοι τα παραμάγαζά τους, οι προμηθευτές έλεγξαν τον χώρο και φτάσαμε να έχουμε τα ακριβότερα φάρμακα και τον ακριβότερο ιατρικό εξοπλισμό.

Έχω άδικο; Μήπως είμαι υπερβολικός; Αυτή η κραιπάλη πάντως δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Βλέπετε τι γίνεται με την υπόθεση Siemens; Αποδεικνύονται οι κολλητοί του τέως Πρωθυπουργού του κ. Σημίτη ότι συμμετείχαν στο σκάνδαλο.
Όμως ο ίδιος κάνει διαπιστώσεις, εκφράζει την θλίψη του, αλλά ούτε μια συγνώμη δεν ζητά από τον ελληνικό λαό. Λες και ο Μαντέλης ήταν κλητήρας και ο Τσουκάτος περαστικός από το γραφείο του.

Με τέτοιες λογικές δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Οι πολίτες ξέρουν να κρίνουν. Δεν είναι κουτοί. Και καταλαβαίνουν πολύ καλά τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα. Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό δεν το έχει κατανοήσει.

Να επιστρέψουμε στα δικά μας...
Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν το ψάξιμο. Ο Ανέστης Τερζής το ξεκαθάρισε. Αν το ΠΑΣΟΚ στηρίξει Χαρακίδη η παράταξη «Πρώτα η Δράμα» θα κατέβει στις εκλογές.
Έμπειρος παίχτης ο Ανέστης, δεν κάνει πίσω. Τον χωρίζει άβυσσος από τον Χαρακίδη. Που άλλωστε δεν δήλωσε ποτέ ότι είναι ΠΑΣΟΚ.

Γενικά δεν τα πάει καλά με τα κόμματα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Αρέσκεται να δηλώνει ανεξάρτητος και να κρύβει την κομματική του ταυτότητα.
Όμως το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα εξουσίας, του κάνει όλα τα χατίρια. Αυτό και αν είναι οξύμωρο. Να δηλώνει απολιτίκ, ανεξάρτητος, να μην είσαι μέλος, ούτε καν φίλος, ούτε καν γνωστός του ΠΑΣΟΚ και αυτοί να μην ενοχλούνται.

Όταν τα κόμματα σέρνονται πίσω από όσους τα αγνοούν, τότε στραβά αρμενίζουν.

Στην ΝΔ νιώθουν ευτυχισμένοι που το 78% όσων συμμετείχαν στην εκλογή αρχηγού δεν πήγαν να ψηφίσουν για Πρόεδρο ΝΟΔΕ Δράμας.
Η τοπική ΝΔ διέρχεται κρίση. Έχει πολλά προβλήματα. Ο νέος πρόεδρος (όποιος και αν είναι) έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό προβλήματα.
Και ο στόχος πρέπει να είναι ένας... Να αποκτήσει η παράταξη την σχέση της με την κοινωνία. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Και η ΝΔ θα οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση.

Συντάκτης Β΄

Συνεχίζονται ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι κινήσεις του Κώστα Ευμοιρίδη, ώστε να συγκροτήσει τον κεντρικό κορμό του υποτιθέμενου ψηφοδελτίου, που υποτίθεται πως θα ανακοίνωνε στις 21 Μαϊου, ημερομηνία που μετά άλλαξε σε 5, 10 και τώρα 15 Ιουνίου.

Οι φήμες που συνοδεύουν αυτή την υποτιθέμενη λίστα είναι τραγελαφικές. «Κατέβα μαζί μου και θα πληρώσω όλα τα έξοδα σου», ή το άλλο, «πρώτο σε έχω στην λίστα» είναι παροιμιώδεις.

Από την άλλη ο Θωμάς Μαργαρίτης ανακοίνωσε ακόμη τρεις υποψηφίους. Τον Δημήτρη Πάππο, τον Κώστα Τικταπανίδη και τον Δημήτρη Κισσούδη. Τακτική ώστε να αποτρέψει τον Ευμοιρίδη. Μπορεί να πετύχει, μπορεί και όχι...

Ο πανικός του Ευμοιρίδη, που δημόσια ποτέ δεν είπε πως θα κατέβει στις εκλογές είναι εμφανής. Γνωστοί του από παλιά, λένε πως η νευρικότητα του, που εκφράζεται εν ώρα εργασία γραφείου, ψάχνοντας δεξιά και αριστερά χαρτιά και άλλα αντικείμενα, είναι το σήμα κατατεθέν του την περίοδο αυτή αλλά και πάντα όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση ! Και ως γνωστόν η γλώσσα του σώματος δεν λέει ποτέ κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά επικρατεί !

Ο Κώστας Ευμοιρίδης γνωρίζει πως δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Επιθυμεί βέβαια διακαώς να «τελειώσει» ως δήμαρχος αλλά δεν του βγαίνουν νούμερα, πρόσωπα και αιτιολογία.
Από την άλλη, ορισμένοι δίπλα του, που γνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα, τον σπρώχνουν σε αυτή την κίνηση, με μοναδικό σκοπό να χάσει τον δήμο της Δράμας, ο Θωμάς Μαργαρίτης. Για την υστεροφημία του Ευμοιρίδη ...απλά δεν τους καίγεται καρφί ! Αυτοί απλά θέλουν να ξεκουμπιστεί ο Θωμάς από δήμαρχος.
Εύλογο το ερώτημα για το που ακριβώς τοποθετείται η πολιτική στην όλη αυτή κατάσταση. Η απάντηση είναι πουθενά ! Η μανία για ένα άνθρωπο που απλά σε κέρδισε σε μία διαδικασία είναι αυτή που κυριαρχεί και μόνο αυτή !

Οι «Χαρακιδικοί» από την άλλη τρίβουν τα χέρια τους με την υποτιθέμενη κάθοδο Ευμοιρίδη. Ευελπιστούν πως θα κόψει πολλά ψηφοδέλτια από τον Θωμά και έτσι θα γίνουν άρχοντες του δήμου. Ξεχνούν όμως ή εντέχνως αποκρύπτουν πως μια κάθοδος του Ευμοιρίδη, θα αποψιλώσει και την δική τους παράταξη. Είναι γνωστό πως όσοι στις εκλογές του 2006 δεν ήθελαν Θωμά, στήριξαν Χαρακίδη.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, έχει μετατραπεί σε μαριονέτα των εξελίξεων στα του δήμου της Δράμας. Περιμένει τι θα κάνουν οι άλλοι, οι ανεξάρτητοι και ο κάθε τυχάρπαστος πικραμένος οποιουδήποτε χώρου ώστε να πάρει την θέση που θα μείνει για τον τελευταίο ρόλο κομπάρσου.

Το παραπάνω σκηνικό για το ΠΑΣΟΚ ανατρέπει η ανακοίνωση καθόδου του Κώστα Σούτου στον δήμο της Δράμας. Μιλήσαμε μαζί του και έγινε κατανοητό πως ότι και να γίνει ...ο Κώστας Σούτος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Δράμας. Κάτι που σημαίνει πως είτε πάρει, είτε δεν πάρει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ...

Το ΠΑΣΟΚ των Αθηνών και φυσικά όχι η μαριονετική ηγεσία της ΝΕ Δράμας, πρέπει να ζυγίσουν την κατάσταση γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κατέβουν μέχρι και τρία ψηφοδέλτια με άρωμα ΠΑΣΟΚ.

...ο Θεός βοηθός !

 


Σχόλια (8)

Παπαδόπουλος Κ. - Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 στις 07:23
Ο Αηδόνης, αυτό το παιδί του κομματικού σωλήνα, που δεν εργάστηκε ποτέ στη ζωή του έχει βάλει σκοπό να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ ώστε να εκμεταλλεύεται μία μερίδα του και να εκλέγεται βουλευτής. Αυτή τη φορά εάν περάσει ο Χαρακίδης θα φάει τόση ντομάτα που δεν θα φαίνονται ούτε τα μάγουλά του !

No Name - Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 στις 07:21
Ο Αηδόνης είναι ο μοναδικός πολιτικός της Δράμας που είναι εγκλωβισμένος σε συγκεκριμένα πρόσωπα της παράταξης του Χαρακίδη. Και σε αυτή την δύσκολη στιγμή θα επιλέξει αυτό που νομίζει πως συμφαίρει τον εαυτό του. Και για το συμφέρον του έτσι αδίστακτος όπως είναι θα αφήσει το ΠΑΣΟΚ να σύρεται πίσω από ανεξάρτητες θολές υποψηφιότητες που διχάζουν τον χώρο μας !

Ε.Κ - Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 στις 13:15
για να δουμε τι θα αποφασισει το πασοκ τερζη-σούτο ή τον απολίτικο ο αηδόνης το έδωσε το χρίσμα στον χαρακίδη και φυσικά έτσι χαρίζει τον δήμο στην νέα εποχή γιατί στηγν δράμα ψηφίζουν όχι στην μογγολία

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 στις 10:39
ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ Κ.Σ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΟΙ ΛΕΩΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗ ΤΩΝ ΨΙΘΥΡΩΝ ΑΝ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΖΟΥΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

Κ.Σ. - Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 στις 09:23
Ο Παραπάνω [Ανώνυμος] θέλει να μας πει πως ξαφνικά, ένα πρωϊ οι λεωφοριάδες τα έβαλαν με τον Ευμοιρίδη. Αλήθεια, δεν αναρωτήθηκες ποτέ για το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης; 33 σελίδες χαστούκια για το αφεντικό σου και την παρέα του.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ Δ - Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 στις 09:18
ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩς ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ; ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ...ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΤΟΥς ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ! Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ 75 ΧΡΟΝΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ...ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΡΕ !

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 στις 01:06
Αυτοι οι 2 κυριοι με τα τουριστικα που αισθανονται αδικημενοι προσεφυγαν στη δικαιοσυνη και ουτε εκει δικαιωθηκαν δεν ειπαν την αληθεια ουτε στη τηλεοραση γιατι φοβηθηκαν προφανως οτι ουτε οι δραμινοι θα τους δικαιωσουν απλα καποιοι στη πολη αυτοι οπωσ εφημεριδες περιοδικα δημοσιογραφοι κααλλοι εμαθαν να λαμβανουν χρημα απο το δημο για αλλες υπηρεσιες και οταν επικρατει δικειοσυνη χανουν το μετρο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ Γ - Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 στις 00:34
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΨΙΘΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΤΕ ΕΦΕΥΡΕΙ ΤΟΣΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΖΑΜΠΑ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ