Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


3 σχόλια

Υπέρ του «Καλλικράτη»
Είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τον «Καλλικράτη» που δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες στην «Καθημερινή».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την συμπρωτεύουσα, το 60% όσων ρωτήθηκαν εκτιμούν ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είναι προς την σωστή κατεύθυνση και το 32% ότι είναι σε λάθος πορεία.
Αυτό είναι ενθαρρυντικό. Φαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν ότι ο «Καλλικράτης» θα βοηθήσει στην αναδιάρθρωση της διοικητικής οργάνωσης της χώρας και ότι τον αντιλαμβάνονται σαν μια ευκαιρία για την πραγματική αποκέντρωση.
Φυσικά κάθε μεταρρύθμιση χρειάζεται και τον αναγκαίο χρόνο ωρίμανσης. Η λάθος πορεία δεν αλλάζει αυτόματα. Και φυσικά κανένας δεν πιστεύει ότι όλα θα γίνουν καλύτερα από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Όμως ο «Καλλικράτης» είναι πρόκληση. Και αν υπάρξει σωστή ιεράρχηση, εξορθολογισμός των δαπανών και αναπτυξιακός σχεδιασμός, τότε μπορεί να δώσει ελπίδα σε μια κοινωνία που έχει χάσει την εμπιστοσύνη της από την πολιτική και τους πολιτικούς.

Σε πλήρες αδιέξοδο
Αν συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Siemens, προβλέπω το πολιτικό μας σύστημα να οδηγείται στο χάος και την ανυποληψία.
Και να φανταστείτε ότι οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Την ύστατη ώρα πρέπει να αλλάξουν ρώτα πολίτες και πολιτικοί.
Σε μια χώρα που κυριολεκτικά καταρρέει η εικόνα της παρακμής δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και γι' αυτό έχουμε ευθύνες όλοι. Και πολύ περισσότερες φυσικά, το πολιτικό μας προσωπικό. Που επέδειξε απίστευτο ερασιτεχνισμό στην διαχείριση των οικονομικών του κράτους και απίστευτη επαγγελματική συνέπεια στην έκπτωση των θεσμών.
Απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων για την διαφάνεια. Όσοι πολιτικοί συνεχίζουν να εθελοτυφλούν, τότε ένα είναι βέβαιο... Ότι μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος τους φτύνει, όμως το φτύσιμο είναι μόνο η αρχή... Και η κατάρρευση της χώρας μπορεί να οδηγήσει και το πολιτικό σύστημα στην απόλυτη χρεοκοπία του.

 


Σχόλια (3)

κυριάκος - Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 στις 00:40
ποιο πολιτικό σύστημα το πεθαμένο?δεν εχουμε δημοκρατία αλλά ελεγχόμενη φαυλοκρατία

ΓΙΑΝΝΑ - Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 στις 00:34
συμφωνω μαζι σου η δικαιοσυνη εκτεθηκε αβνεπανορθωτα οτι μαθαμε για την σιμενς μας το ειπαν οι ξενοι

Ο φύλακας - Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 στις 02:46
Η Δικαιοσύνη ήταν απούσα όλα αυτά τα χρόνια (δεν πιστεύω ότι έστρωσε ακόμα) και έχει την ευθύνη της (τεράστια για μένα) για όλα αυτά τα πάρτι της δημόσιας λεηλασίας. Ευθύνες ζητάμε από τους πολιτικούς και όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν χρήμα και καταστάσεις. Η Δικαιοσύνη δεν έχει ευθύνη; Δεν υπάρχει κάποιος σε αυτήν που να φέρει ευθύνη για την απουσία της; Δεν πρέπει να πληρώσει κάποιος γιατί σφύριζε κλέφτικα; Μια απορία έχω δηλαδή.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ