Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Βαρβάρα Πουτακίδου-Μπακάλη

Τεχν. Γεωπόνος - Υποψ. Δημ. Συμβ. «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»

-Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»;
-Η ενασχόληση μου με τα δημοτικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια για βελτίωση της πόλης που ζούμε, παράγουμε και ως άνθρωποι δημιουργούμε. Αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό της ζωής μου, η ένταξη μου στην Νέα Εποχή-Νέα Δράμα και μαζί με τον Δήμαρχο και τους συναδέλφους μου υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στα προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο μας.
Αποτελεί όμως και αφετηρία για συλλογική δράση, και μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας και με όλους τους φορείς και τους «ανήσυχους πολίτες» για να βελτιώνουμε κάθε μέρα την πόλη μας.
Μην ξεχνάτε ότι λόγω και της δουλειάς μου, πάντα βρισκόμουν κοντά στον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι χώρος δημιουργίας, προσφοράς και ευθύνης.

-Ποιοι είναι οι τομείς δράσης που θα θέλατε να ασχοληθείτε αν εκλεγείτε Δημοτική Σύμβουλος;
-Ένας σημαντικός τομέας δράσης θεωρώ πως είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και προώθησης των αγροτικών προϊόντων, στοιχείο που σχετίζεται και με την εργασία μου (τεχνολόγος γεωπόνος-υπάλληλος της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων) μέσω των προγραμμάτων της τουριστικής προβολής του δήμου.

-Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας;
-Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας το οποίο και γενικεύεται και σε επίπεδο Νομού είναι η συνεχής οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση που υφίσταται γεγονός, που οφείλεται αφενός μεν στις συνθήκες που επικρατούν γενικότερα αλλά και σε επιμέρους παράγοντες όπως η ανεργία σε τοπικό επίπεδο, η μη αξιοποίηση των τομέων που θα ενίσχυαν τον τουρισμό και τέλος η μη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως οι βιομηχανίες μαρμάρου, το ένδυμα, οι μεταλλικές κατασκευές, τα ποτά, ορισμένα τρόφιμα καθώς και οι αγροτικές και άλλες πρώτες ύλες.

-Πώς κρίνετε το έργο της Δημοτικής Αρχής;
-Το έργο της δημοτικής αρχής σε όσα χρόνια αυτή βρίσκεται στην εξουσία νομίζω ότι κάθε Δραμινός πολίτης μπορεί χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις να τα αξιολογήσει ανάλογα. Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να παρακάμψει και να παραγνωρίσει την τεράστια ανάπτυξη που γνωρίζει ο τόπος μας μέσω της Ονειρούπολης, ένας θεσμός πλέον που τείνει να γίνει γνωστός και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Επίσης κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την τεράστια προσπάθεια για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στο κέντρο με τη δημιουργία τριών πάρκινγκ, πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Δράμα για πολλά χρόνια.
Το ίδιο ισχύει για τις αναπλάσεις κεντρικών και περιφερειακών δρόμων, την ανακατασκευή του εθνικού σταδίου, τη δημιουργία χώρων πρασίνου και χώρων για παιδικές χαρές στη δυτική πλευρά της πόλης, τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης, η συνεχής βελτίωση του Δήμου όσον αφορά την καθαριότητα και γενικότερα η συνεχής προβολή του Δήμου πανελλαδικά όσο και στο εξωτερικό μέσω της Ονειρούπολης, του φεστιβάλ, της συμμετοχής του σε τουριστικά περίπτερα για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και δραστηριοτήτων, νομίζω ότι είναι μερικά από τα στοιχεία που αναδεικνύουν το έργο της δημοτικής αρχής.

-Εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα... Πόσο δύσκολη είναι η ενασχόληση με τα κοινά;
-Η διάθεση για προσφορά και η αγάπη και η στήριξη στην οικογένεια μπορούν αν πραγματοποιηθούν από κοινού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Χρειάζεται μόνο καλό προγραμματισμό του χρόνου. Δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο δύσκολο αν ασχολείσαι με τα κοινά, σε σχέση με όλες εκείνες τις γυναίκες που δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά.

-Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει με νέους Δήμους πιο ισχυρούς. Πώς βλέπετε το σχέδιο «Καλλικράτης»;
-Θεωρώ ότι δεν ήταν η πλέον κατάλληλη στιγμή για την εφαρμογή του ειδικά για το κόστος του που ανέρχεται σε 5 δις ευρώ. Τα προβλήματα των πολιτών δεν εστιάζονται αυτή τη στιγμή στη δημιουργία νέων και ισχυρότερων δήμων. Επίσης επειδή πρόκειται για ένα θεσμό που ουσιαστικά θα αλλάξει τη ζωή μας τη στιγμή που η εφαρμογή του θα ισχύει για το μέλλον και όχι για δύο τρία χρόνια, φοβούμαι ότι υπάρχουν προχειρότητες στην εφαρμογή του λόγων της πολύ βιαστικής υλοποίησης του. Επειδή όμως πρόκειται για έργο με ουσιαστικά αποκεντρωτικό χαρακτήρα, εύχομαι να έχει αποτελέσματα που θα φανούν πολύ γρήγορα.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Κλείνοντας, θέλω να προσθέσω ότι επειδή οι μέρες που ζούμε και οι καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά στη Δράμα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα δείχνουν ότι τα χειρότερα έρχονται θα πρέπει σε κάθε περίπτωση και όσο αυτό είναι εφικτό να αποδεσμευτούμε από μικροπολιτικές αντιπαλότητες και από ενέργειες που οξύνουν περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση.
Η νέα δημοτική αρχή που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι η δημοτική αρχή που υπάρχει αυτή τη στιγμή και ενωμένοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν είτε σε τοπικό είτε σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ