Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Χρίσματα σε δήμους άνω των 20.000 για τη ΝΔ

Στους μισούς περίπου δήμους, δηλαδή αυτούς με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και, βεβαίως, στις περιφέρειες πρόκειται να δώσει επίσημα χρίσματα (στήριξη) το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της γραμματείας Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Πρόκειται για τα δύο πρόσωπα τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων της ΝΔ, οι οποίο, σύμφωνα με την Ρηγίλλης, «θα είναι, κυρίως, πρόσωπα που έχουν θητεύσει στην αυτοδιοίκηση».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ που, βεβαίως, θα έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων μεγάλων δήμων έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τους 800.000 ψηφοφόρους των εσωκομματικών εκλογών με την οποία τους ζητά να εκφράσουν την άποψή για το αν το κόμμα πρέπει να δώσει στήριξη σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες αλλά και για το ποιον υποψήφιο θα ήθελαν να στηρίξει το κόμμα στο δήμο και στην περιφέρεια τους.

Επιπλέον, η Ρηγίλλης έχει ήδη ξεκινήσει δημοσκοπήσεις για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ενώ θα υπάρξει και διαβούλευση με βουλευτές και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι τις επόμενες ημέρες μετά το συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Ιουνίου, η ΝΔ να είναι έτοιμη να ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους μεγάλων πόλεων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν αναμένεται ο Νομάρχης Δράμας κ. Κ. Ευμοιρίδης να δημοσιοποιήσει νωρίτερα τις προθέσεις του αναφορικά με το αν θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Δράμας ή όχι.
Εξάλλου, στο διάστημα αυτό αναμένονται κι άλλες εξελίξεις, όπως το ενδεχόμενο η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την τύχη που θα έχει το συνέδριο του κόμματος, να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος. Μετά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι «αποστάτες» νεοδημοκράτες ενδεχομένως να θελήσουν να δώσουν δικά τους χρίσματα σε υποψηφίους για της Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές...

Και μια και αναφερόμαστε σε Δημοτικές εκλογές και μιας και ο δήμος Δράμας είναι αυτός που έλκει περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητα, να αναφέρουμε ότι την περασμένη εβδομάδα είχαμε διαψεύσεις περί προσχώρησης στο υπό δημιουργία ψηφοδέλτιο του κ. Ευμοιρίδη, των κ.κ. Κρανά Νικόλαου και Χατζηθεοδωρίδη Ηρακλή μετά από σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας
Ο κ. Αμανατίδης Μιχάλης πάντως δήλωσε ότι αν κατέβει υποψήφιος ο κ. Ευμοιρίδης θα είναι μαζί του διαφορετικά θα πάει σπίτι του.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, έχουμε νέα υποψηφιότητα για το Δήμο Δράμας, αυτή του κ. Κ. Σούτου, τον οποίο και στηρίζουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Του κ. Ανέστη Τερζή ο οποίος κι αν δεν πάρει το χρίσμα ενδεχομένως και να συνεργαστεί με τον Κ. Σούτο, κι αυτό του Κ. Χαρακλίδη, ο οποίος και μέχρι στιγμής δεν προχώρησε σε καμιά ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων του ψηφοδελτίου του, απλά συνεχίζει τις επισκέψεις του στις γειτονιές της πόλης, αναμένοντας να ακούσει από τους πολίτες, αυτά που θέλει να ακούσει, ότι δηλαδή ο Θωμάς είναι απερχόμενος δήμαρχος

Στην περιφέρεια τώρα υπήρξε αυτοπρόταση από τον Γιάννη Ξανθόπουλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας προτάθηκαν επίσης οι κ.κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Μιχαηλίδης, Κοτσαϊλίδης Γιάννης, Πάτη Κωνσταντινίδου.

Για τους άλλους δήμους του νομού, δεν έχουμε και καμιά ιδιαίτερη έκπληξη καθώς υποψήφιοι θα είναι και πάλι οι ίδιοι δηλαδή:
Δήμος Κ. Νευροκοπίου: Γιαννόπουλος, Μαυρίδης
Δήμος Προσοτσάνης: Φατράλης, Αθανασιάδης, Λίσσελης, Τσαουσίδης
Δήμος Δοξάτου: Χατζηλαζάρου, Γεωργητσόπουλος, Καλογήρου, Το-κούτσης Π., Παπαδόπουλος Αριστοτέλης και Αλβανόπουλος
Δήμος Παρανεστίου: Σωτηριάδου, Καγιάογλου και ενδεχομένως και μια νέα πρόταση που ετοιμάζεται.


Τέλος να αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα επισκέφθηκε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το στέλεχος του κόμματος της Ν.Δ. και υπεύθυνος Περιφερειακού Τύπου κ. ΄Ακης Γεροντόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Τάσο Αρναουτόπουλο και στελέχη του κόμματος, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα, που αφορούν στον κλάδο, αλλά και να ανοίξουν διόδους συνεργασίας για την όσο καλύτερη ενημέρωση των πολιτών της περιοχής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ