Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


5 σχόλια

Αυτή η τακτική των υποσχέσεων χωρίς αντίκρυσμα με κουράζει.
Εξαγγελίες, έργα που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, χαϊδεύεις αυτιά και τελικά δεν γίνεται τίποτα.
Θέλετε ένα παράδειγμα από το παρελθόν; Είναι η άρδευση του κάμπου της Δράμας από τα νερά του Νέστου.

Όλο το πολιτικό προσωπικό της Δράμας θεωρούσε το έργο απαραίτητο για τον τόπο. Υπόσχονταν ότι το έργο αυτό θα γίνει και θα λύσει όλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
Και όταν ήταν στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης το φράγμα της Πλατανόβρυσης, κάποιοι πρότειναν να κατασκευασθεί η χοάνη υδροληψίας ώστε να γίνει το έργο.

Έτρεχε ο Σωκράτης και τελικά η χοάνη κατασκευάσθηκε.
Και μια εφημερίδα έγραψε χαρακτηριστικά «Κάναμε μια τρύπα στο νερό...», τα χρόνια περνούσαν, το απίστευτο και απίθανο πολιτικό προσωπικό της εποχής έκανε πίσω και έψαχνε τρόπο διαφυγής από την ουτοπία την οποία έκανε πρώτη προτεραιότητα.

Καλό είναι να θυμόμαστε γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται. Νέα εξαγγελία ο άξονας Ε61.
Ο Υπουργός κ. Μαγκριώτης έταξε τον περιβόητο δρόμο αλλά υπάρχουν κάποιες απορίες.

Καλά τα ταξίματα, οι υποσχέσεις όταν υπάρχουν τα λεφτά.
Η οικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη. Η πατρίδα μας βιώνει δραματικές εξελίξεις, ενώ η χώρα είναι υπό επιτήρηση.
Είναι δυνατόν να υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί;

Και κάτι ακόμη... Ο νομός έχει σημαντικές εκκρεμότητες σε διάφορα έργα που δεν έχουν επιλυθεί γιατί απαιτούνται μικροποσά για την ολοκλήρωσή τους.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Εθνικό Στάδιο και οι Φυλακές Νικηφόρου, θέλουν μικρές χρηματοδοτήσεις αλλά δυστυχώς ακούμε μόνο λόγια. Γιατί να είμαστε αισιόδοξοι με τον Ε61;

Πολλά σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στα δύο προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ αναφέρει ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Δράμας κ. Όθων Μουρμούρης.
Η κυβέρνηση εξαγγέλλει, οι τράπεζες καθυστερούν, οι επιχειρήσεις χρεοκοπούν, τα μαγαζιά κλείνουν, η ανεργία φουντώνει, όμως τα ΜΜΕ επιμένουν ότι τα προγράμματα εφαρμόζονται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης της κυβέρνησης με τις τράπεζες, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της υλοποίησης των προγραμμάτων.
Μόνο που εδώ ο χρόνος είναι χρήμα και η καθυστέρηση δολοφονεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εκεί που γίνεται το έλα να δεις είναι με τα Νοσοκομεία.
Η υπουργός κάνει λόγο για πάρτι στο ΕΣΥ που τελείωσε, ενώ καθημερινά διαβάζουμε για τεράστια ποσά που χάθηκαν από το δημόσιο λόγω υπερκοστολογήσεων και διαδικασιών που δεν λειτούργησαν με τους κανόνες του ανταγωνισμού.

Ξεκινάει λοιπόν πόλεμος προμηθευτών-κυβέρνησης, όμως με αυτόν τον τρόπο παραλύουν τα Νοσοκομεία.
Εμπάργκο οι προμηθευτές, τεράστιες οι ελλείψεις σε φάρμακα, αναλώσιμα, υλικά, αντιδραστήρια κλπ.
Οι γιατροί προειδοποιούν ότι κινδυνεύει η υγεία των ασθενών και οι ζωές τους!!!

Αυτές είναι απαράδεκτες καταστάσεις...
Καλά κάνουν και θέλουν να βάλουν σειρά στο ΕΣΥ. Όμως δεν είναι δυνατόν κάποιοι να θεωρούν τους ασθενείς πειραματόζωα και παράπλευρες απώλειες.
Κάντε πόλεμο και καρτέλ, καθαρίστε το σύστημα, όμως οι άρρωστοι δεν φταίνε σε τίποτα.
Είναι αθώοι και είναι απάνθρωπο να πληρώνουν την κόντρα κυβέρνησης-προμηθευτών.

Είναι κόντρα άραγε ή γίνονται όλα για το θεαθήναι;

Πάμε τώρα και στα εκλογικά... Αλλωστε οι εκλογές πλησιάζουν και έχει αρχίσει η συζήτηση για τις υποψηφιότητες.
Στον Δήμο Δράμας δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες του Θωμά Μαργαρίτη, του Κυριάκου Χαρακίδη, του Κώστα Ευμοιρίδη (σύμφωνα με την δήλωσή του), του Κώστα Σούτου, του Ανέστη Τερζή και του Μήτρου (Γραμματέα ΚΚΕ).

Στον νέο Δήμο Προσοτσάνης (Προσοτσάνη-Σιταγροί) υποψήφιος θα είναι ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Φατράλης, ο Δήμαρχος Σιταγρών και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Θόδωρος Αθανασιάδης και ο επικεφαλής του μείζονος αντιπολίτευσης Αγγελος Λύσελης.
Ακούγεται και το όνομα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Αγγελου Κότιου που σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του.

Στον νέο διευρυμένο Δήμο Δοξάτου, υποψήφιοι θα είναι ο νυν Δήμαρχος Δοξάτου Τάσος Χατζηλαζάρου, ο νυν Δήμαρχος Καλαμπακίου Χρήστος Γεωργιτσόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δοξάτο Φώτης Καλογήρου.

Στο Νευροκόπι οι δύο υποψήφιοι είναι μέχρι στιγμής ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Γιαννόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Μελένης Μαυρίδης.
Στο νέο Δήμο Παρανεστίου (Παρανέστι-Νικηφόρος) υποψήφια θα είναι η νυν Δήμαρχος Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου και ο πρώην Δήμαρχος Νικηφόρου Νίκος Καγιάογλου.
Ο Γιώργος Καριώτης επιμένει ότι δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές, αν και πιέζεται από φίλους του να κατέβει στον νέο διευρυμένο Δήμο.

Φυσικά ακόμη είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Στους νέους Δήμους, όπου έχουμε συνενώσεις, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια των υποψηφίων ώστε να συγκροτήσουν αξιόλογα ψηφοδέλτια.
Ο χάρτης άλλαξε και στον Ν. Δράμας... Πχ ο υποψήφιος Δήμαρχος της Προσοτσάνης θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να συγκροτήσει δυναμικό ψηφοδέλτιο στην Προσοτσάνη και στον Δήμο Σιταγρών.

Απαιτείται συνεννόηση, ηρεμία και πάνω απ' όλα συζήτηση για το αύριο. Οι νέοι Δήμοι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και γι' αυτό, πρέπει να μιλήσουν οι υποψήφιοι στην Δραμινή κοινωνία.

 


Σχόλια (5)

μπάμπησ - Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 01:55
αυτό με τους 5 δήμους θα γίνει ανέκδοτο είναι κατάντια σε λιγο θα κάνουμε ξεχωριστό δήμο την πρασινάδα

πέτροσ - Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 01:44
συγχαρητηρια για τον τρόπο που αναλύεται τα γεγονότα δεν είναι δυνατόν ο νομός να βουλιάζει και εμείς να ασχολούμαστε με τον ε61

πάνος - Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στις 12:46
με την βεξ τι θα γινει ?θα κλείσει ή θα συνεχίσει να μολύνει το περιβάλον?

Ι.Σ. - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 11:29
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΡΔΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ

νακοσ - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 09:23
ε61 πρασινα αλογα και ιστοριεσ για αγριους

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ