Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

1 σχόλιο

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Με αφορμή πρόσφατο τροχαία ατύχημα που προκλήθηκε με 19χρονο μοτοσικλετιστή η ΑΔ Δράμας για άλλη μια φορά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι θα πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους σχετικά με τις παραβάσεις των δίκυκλων οχημάτων, με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων τα οποία βάσει στατιστικής μελέτης αυξάνονται κατάντους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΔ έχει δώσει εδώ και χρόνια βαρύτητα στην καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, ωστόσο καθημερινά μέσα από τα δελτία τύπου που στέλνει η ΑΔ διαπιστώνουμε ότι το φαινόμενο όλο και εξαπλώνεται παρά να μειώνεται. Μάλιστα πέρα από την εγχώρια παραγωγή τώρα έχουμε και τα εισαγόμενα ναρκωτικά από τη Βουλγαρία.
Για παράδειγμα την περασμένοι εβδομάδα συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τρεις νάυλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 33 γραμμαρίων.
Δυστυχώς, η εγκληματικότητα έχει ανέβει στα ύψη, καθώς καθημερινά βλέπουμε στα δελτία τύπου της ΑΔ να γίνεται λόγους για κλοπές σε σπίτια, μαγαζιά, αλλά και εκκλησίες. Η ανέχεια, η κρίση, η ανεργία, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την εγκληματικότητα και για το λόγο αυτό όλοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς το να σε κλέψουν ίσως είναι το λιγότερο, αν σκεφτεί κανείς τι έπαθε μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Ξάνθη η οποία στην προσπάθεια της να αντισταθεί, ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε από τους επίδοξους κλέφτες.

Ευχάριστη είδηση αποτελεί η έγκριση του καταστατικού από το πρωτοδικείο της Δράμας για τη δημιουργία της Αστικής Μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την
επωνυμία «Κέντρο Πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ου-σιών»
Στην εταιρεία με το διακριτικό τίτλο «ΠΝΟΗ» και με διάρκεια αορίστου χρόνου, συμμετέχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας, οι Δήμοι, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, καθώς και κάτοικοι του Νομού Δράμας, που συμφωνούν, συνομολογούν και αποδέχονται τους όρους του καταστατικού της Εταιρείας.
Σκοπός της Εταιρίας είναι η χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα προώθηση των εργασιών ενός Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.
Η εταιρεία διοικείται από 7μέλες διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν υποχρεωτικά με εκπροσώπους: η Νομαρχακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-ο Πρόεδρος ΤΕΔΚ Ν. Δράμας-ο Δήμαρχος Δράμας-ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας
ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Το καταστατικό της εταιρείας έχει καταχωρηθεί ήδη και στο Επιμελητήριο Δράμας. Ήδη κινείται η διαδικασία για την επιλογή προσωπικού.

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16 Ιουνίου στην Πλατεία του Ξηροποτάμου τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης με τίτλο «Φωτογραφική Μνήμη» και θέμα την Ιστορία της Δράμας και του Ξηροποτάμου στις αρχές του αιώνα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν 14 Μακεδονομάχοι από την περιοχή του Ξηροποτάμου, οι: Σαμαράς Ιωάννης, Μανδρατζής Δημήτριος, Εκλεμές Ιωάννης, Θεολογίδης Βασίλειος, Σολάκης Νικόλαος, Τότσιος Αθανάσιος, Τραγκός Ηλίας, Λουκίδης Ανδρέας, Αρναούτης ΄Αγγελος, Στοϊμενίδης Δημήτριος, Νεδέλκος Βασίλειος, Ηλούση Ρόϊδα, Παράσχου Ιωάννης, Πατήρ Ιωακείμ Παπαιωακείμ.

Στα πλαίσια των Ελευθερίων Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας τα εγκαίνια εκθέσεων φωτογραφίας του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με θέμα «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» και του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με θέμα «Ο Μακεδονικός Αγώνας 1904-1908». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Υποστράτηγο Ιωάννη Κόντη Δ/ντη του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και στον Βασίλειο Νικόλτσιο Δ/ντη του Μουσείου Μακεδονικού αγώνα, για την πολύ σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση των Εκθέσεων που θα λειτουργήσουν έως τις 4 Ιουλίου 2010.

Πέντε είναι οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στη ηλεκτρονική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
Όπως έγινε γνωστό αιτήσεις κατέθεσαν οι εξής:
1. Αρης Γιαννακίδης (νομάρχης Ροδόπης)
2. Νίκος Ζαμπουνίδης (νομάρχης Έβρου), προτάθηκε από τρίτους
3. Γιάννης Ξανθόπουλος (υποψήφιος βουλευτής Δράμας)
4. Παύλος Παπαδόπουλος (πρ. υπερνομάρχης)
5. Παναγιώτης Σγουρίδης (πρώην βουλευτής Ξάνθης)
Βεβαίως υπήρξαν και προτάσεις πολιτών προς γνωστά πρόσωπα του πολιτικού προσκηνίου του ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες, τα οποία και ανέφερα στο προηγούμενο τεύχος. Τα αποτελέσματα της επιλογής θα γίνουν γνωστά σε σύντομο χρονικό διάστημα

Μετά τις υποψηφιότητες, οι αξιολογήσεις διερευνητικές συναντήσεις και υποδείξεις για συνεργασίες και αποτροπή αντάρτικων από τη ΝΕ ρου ΠΑΣΟΚ σ΄ ότι αφορά τις υποψηφιότητες στους δήμους του νομού.
Ενδιαφέρων λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, παρουσιάζουν οι δήμοι Δράμας, και Δοξάτου καθώς και στους δύο προαναφερόμενους δήμου, οι ενδιαφερόμενοι για το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ είναι πέντε. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, και θα δούμε αν τελικώς υπάρξουν συνεργασίες ή αντάρτικα.

Στο Δήμο Δράμας το πρώτο αντάρτικο ήρθε από το νομάρχη της Δράμας, ο οποίος, αν και σε όλη του την πολιτική διαδρομή πολιτεύτηκε υπό τη σκέπη της ΝΔ, σήμερα την απαξιώνει και δεν επιθυμεί τη στήριξη της, για να μη κληθεί στην πορεία να απολογηθεί για την πορεία της, η οποία και εξακολουθεί να είναι φθίνουσα.
Στο προηγούμενο τεύχος είχα πει ότι ο κ. Ευμοιρίδης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του μετά το συνέδριο του κόμματος της ΝΔ και δυστυχώς έπεσα έξω, καθώς η επιρροή του Νίκου Γεωργιάδη ήταν μεγαλύτερη από την οποιαδήποτε δική μου πρόβλεψη...

 


Σχόλια (1)

Ι.Σ. - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 11:25
ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΩΣΤΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΒΡΕ ΡΕΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΟΛΥ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ