Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


12 σχόλια

Διάβαζα τον ισολογισμό του και τρελάθηκα. Αυτό θα πει επιτυχημένος...
Τα χρέη είναι πολλά και μου έρχεται στο νου το τραγούδι "Οι ωραίοι έχουν χρέη"...
Γι' αυτά άραγε έχουν να μας πουν κάτι οι περισπούδαστοι που τον υποστηρίζουν;

Είχαμε και την ανακοίνωση Ευμοιρίδη για τον Δήμο Δράμας. Όπου μετά από πολλά χρόνια, ακούσαμε ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.
Απέρριψε δηλαδή τις επίσημες κομματικές στηρίξεις.

Καλά, τώρα το θυμήθηκες;
Από το 1963 υπηρετείς υπηρετείς το πολιτικό σύστημα, από το 1967-1974 υπηρέτησες την επταετία, από το 1974 είσαι στέλεχος κομμάτων και από το 1984 ανήκεις στην ΝΔ...
Τώρα ανακάλυψες ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από την αυτοδιοίκηση;

Δικαίωμα του καθενός φυσικά, είναι να δηλώνει υποψήφιος...
Οι εποχές όπου κυριαρχούσε ο φόβος και η θέση «όποιος φύγει από το μαντρί θα τον φάει ο λύκος» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Όμως επί τρεις 4ετίες είσαι Νομάρχης Δράμας. Όταν σε άκουσα στην συνέντευξη αναρωτήθηκα «Μα δεν είναι Νομάρχης του Νομού Δράμας;»

Όλα αυτά τα προβλήματα που τώρα ανακάλυψες γιατί δεν τα έλυσες;
Για την κατρακύλα του Νομού που έφτασε στα όρια της εξαθλίωσης, για την υπανάπτυξη, για την ανυπαρξία σοβαρών υποδομών ποιος φταίει;

Το πολιτικό σύστημα, η ένοχη κοινωνία, η μαύρη η μοίρα μας;
Ποιος φταίει; Μήπως οι γειτονικοί νομοί που μας καταδιώκουν, μήπως φταίνε οι ξένοι παράγοντες και οι μυστικές υπηρεσίες;

Για όλα αυτά φταίμε πρώτα απ' όλα εμείς οι Δραμινοί...
Κύρια όμως ευθύνη έχει το πολιτικό προσωπικό του τόπου. Και όταν υπηρετείς έναν τόπο επί δεκαετίες, αναλαμβάνεις και εσύ μερίδιο ευθύνης για την χρεοκοπία του.

Εκτός και αν ζεις σε γυάλα, με διάφορους τύπους που σου φιλούν το χέρι και σε θεωρούν Θεό.
Αυτοί έτσι έμαθαν να πορεύονται. Όμως εσύ γιατί δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σε αναλογούν;

Οι Πασόκοι βρήκαν θέμα συζήτησης. Ο κόσμος καίγεται (τόσο από τα οικονομικά μέτρα όσο και από την ζέστη) όμως αυτοί ασχολούνται με έναν μόνο ζήτημα. Με τον Ε61.

Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσα και τόσα προβλήματα και εσείς να ιεραρχείτε τον διευρωπαϊκό άξονα ως πρώτη προτεραιότητα;
Και σας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει. Ποιος θα τον χρηματοδοτήσει; Αυτό θα μας το απαντήσετε;
Γιατί απ' όσο γνωρίζω, λεφτά δεν υπάρχουν.

Κατά τα άλλα ο Ανεξάρτητος, ο υπεράνω κομμάτων, ο μεγάλος διδάσκαλος της οικονομίας, το αποφάσισε.
Πήγε στο ΠΑΣΟΚ και τους είπε «Μπαίνω στην διαδικασία και ότι προκύψει. Αν πάρω το χρίσμα κατεβαίνω, αν δεν το πάρω θα σεβαστώ την απόφαση του κόμματος».

Αυτό θα πει ανεξαρτησία. Να βγαίνεις πάνω από τα κόμματα στις δηλώσεις σου, να κρύβεις τα ραντεβού σου με το ΠΑΣΟΚ γιατί ίσως ντρεπόσουν να συναντηθείς και την ίδια ώρα να κτυπάς προσοχές και να φιλάς χέρια για να σε στηρίξουν.

Ευτυχώς όμως εδώ δεν είναι Ουζμπεκιστάν ή Κεϊλάνη... Ευτυχώς δεν έχουμε γίνει αποικία.
Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, με ήθος, με ιδεολογικό προσανατολισμό. Και αντιστέκονται σε τέτοια φαινόμενα.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι η εμμονή του Κοτρίδη και του Αηδόνη για την υποψηφιότητα Χαρακίδη.
Δεν έχουν καταλάβει ότι η υποψηφιότητα αυτή διχάζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ;
Δεν έχουν καταλάβει ότι με «σώγαμπρους» δεν σώζεται η παρτίδα;
Τι κρύβεται άραγε πίσω από αυτήν την εμμονή;

Και μην μου πει ο βουλευτής ότι δεν ασχολείται. Ότι είναι αμέτοχος στα όσα εξελίσσονται για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Το 2006 έλεγε τα ίδια πράγματα.

Τότε ορκίζονταν ότι άλλον στήριζε και το χρίσμα «κλείδωσε» λόγω Αλέκου Παπαδόπουλου. Τώρα, άραγε τι θα πει;
Γιατί παρασκηνιακά δουλεύει για να πάρει το χρίσμα ο απολίτικος. Ναι, καλά καταλάβατε. Αυτός που προεκλογικά στήριζε στενό του συνεργάτη για να κατέβει με την ΝΔ.

Αυτό και αν είναι απίστευτο. Να διεκδικείς το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να στηρίζεις την υποψηφιότητα υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ.
Σπύρο για όλα αυτά τι λες; Μπορείς να απαντήσεις ή πρέπει να σου δώσει άδεια ο βουλευτής;

Όλα, μα όλα, που κάνει το τελευταίο διάστημα ο Κώστα Ευμοιρίδης, καταλήγουν σε φιάσκο ! Είναι φως φανάρι ότι δεν έχει καθαρό μυαλό, και δεν διαθέτει ούτε τη δύναμη, αλλά ούτε τις δυνατότητες του παρελθόντος.
Σύντομα θα βγει στην επικαιρότητα θέμα που ορισμένοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν. Τι έγινε με τα τουριστικά λεωφορεία, τα αστικά και καμιά 200αριά επισκέπτες της πόλης μας; Μπάχαλο τα έκανε ο Νομάρχης που έβαλε επαγγελματικές ομάδες να σκοτώνονται μεταξύ τους και ταλαιπώρησε τους επισκέπτες που μάταια έξω από ξενοδοχείο περίμεναν μεταφορικό μέσο που τους έταξε ο Νομάρχης ώστε να κινηθούν !
Και όλα αυτά για ένα καπρίτσιο !

Ποια είναι η νέα προστατευόμενη του Ευμοιρίδη. Νέα, όμορφη, φιλόδοξη αλλά απ΄ ότι μάθαμε όχι πάντα τόσο ευγενική όσο θέλει να δείχνει. Αποκλειστικές πληροφορίες λένε, ότι ζήτησε και πέτυχε την αποκλειστική στήριξη του Νομάρχη σε πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση που συμμετείχε. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες λένε ότι η ίδια πριν από λίγες ημέρες προσπάθησε με άκομψο τρόπο να βάλει όρους και κόκκινες γραμμές στο κόμμα που ανήκει. Μπορεί αυτές τις εντολές να είχε από τον τρίτο όροφο της νομαρχίας, αλλά εάν δεν χαμηλώσει τους τόνους σύντομα θα μείνει μόνη με τον παππού !

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Ευμοιρίδη για την περιβόητη υποψηφιότητά του στον δήμο της Δράμας, η δημοτικότητά του έφτασε στα πιο χαμηλά επίπεδα της 50ετής πολιτικής του διαδρομής. Το «Λυκόπουλο» που λέτε της πολιτικής τελικά αποφάσισε να τελειώσει την πολιτική του καριέρα όχι ως ο Νομάρχης του 60% περίπου, αλλά ως αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος Δράμας !
Οι μετακινήσεις των μαθητών, οι αμμοληψίες, η τουριστική προβολή, η πυρκαγιά στο Ξηροπόταμο, η διάλυση της παράταξής του, η διάσπαση της τοπικής ΝΔ και άλλα πολλά θα αποτελούν τα θολά σημεία του φινάλε του !

Ο Κορυφίδης άλλωστε το είπε στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. «κ. Νομάρχη, βιώνεται την χειρότερη στιγμή της πολιτικής σας καριέρας».

Σε αυτό το Συμβούλιο τόσο πολύ στριμώχθηκε από τους αγανακτισμένους κατοίκους του Ξηροποτάμου, που αν του ζητούσαν θάλασσα θα τους την έταζε !

Διάχυτη είναι στην πόλη της Δράμας η άποψη που λέει πως ο Ευμοιρίδης, μετά το θυελλώδες Νομαρχιακό Συμβούλιο, θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες των αποφάσεων του και να παραιτηθεί από το αξίωμα του. Αυτός όμως απτόητος (Ναι, καλά) σχεδιάζει πως θα φέρει και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στον δήμο της Δράμας !

Ποιοι θέλουν χρίσματα και ποιοι όχι;
της Ρένας Τριανταφυλλίδου
Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα «Νεάπολις»

Από το ΠΑΣΟΚ όλοι θέλουν χρίσματα για το λόγο αυτό έθεσαν τους εαυτούς τους στη διαδικασία επιλογής. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κρατούν αποστάσεις και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν αυτούς που το κόμμα θα επιλέξει.

Από το άλλο στρατόπεδο αυτό της ΝΔ, επειδή ακόμη ψάχνει τον προσανατολισμό του, πέρα απ΄ αυτούς που αυτοδίκαια θα λάβουν το χρίσμα, ή απ΄ αυτούς που το ζητούν, υπάρχουν και οι αντάρτες.
Αυτοί που βρέξει χιονίσει θα κατέβουν, αφού δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
Ο λόγος για τον κ. Ευμοιρίδη, ο οποίος το νόημα της καλής ζωής, το έχει πιάσει από χρόνια, όσο για τις υστεροφημίες και τα σχετικά, δεν ιδρώνει το αυτάκι του...

Ο βουλευτής της ΝΔ ο κ. Τζίμας που πάντα κατέβαινε υποψήφιος Δήμαρχος και αργότερα βουλευτής, με το χρίσμα της ΝΔ σήμερα λέει ότι δεν χρειάζονται χρίσματα και ότι όλοι πρέπει να επιλέξουν τον καλύτερο.

Κύριοι, αν ο Θωμάς Μαργαρίτης δεν είναι καλός δήμαρχος, και τα χρόνια που διοίκησε το δήμο της Δράμας, τον έβλαψε, να βγείτε να το πείτε ευθέως.
Να πείτε δεν κάνει για δήμαρχος γι΄ αυτούς και γι΄ αυτούς τους λόγους. Να ξέρει ο λαός, να σκεφθεί και να αποφασίσει, ποιόν θα πρέπει να πιστέψει.

Τα πολιτικά παιχνίδια είναι καλά για τους λίγους, όχι για τους πολλούς. Ούτε ηθικό ούτε πρέπον είναι, να συκοφαντείτε με το γάντι, γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα και θα υποστείτε τα ίδια.

Διάβασα και τη δήλωση του κ. Αηδόνη που έλεγε ότι ο λαός θα πρέπει να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη δημοσκόπηση ποιος θα ηγηθεί, και οι άλλοι θα πρέπει να συστρατευτούν. Αλήθεια κ. Αηδόνη, όταν εσείς πρωτοεμφανιστήκατε στα πολιτικά δρώμενα του νομού, ο λαός σας γνώριζε; Δεν σας επέβαλε τότε ως υποψήφιο κάποιος μηχανισμός; Όποτε σε συμφέρει έτσι και όποτε δεν σας συμφέρει γιουβέτσι;

Είπε επίσης σε δηλώσεις του ο κ. Τζίμας ότι ο Δήμος πρέπει να είναι στα χέρια των πολιτών και όχι των κομμάτων. Συγνώμη κ. Τζίμα όσα χρόνια ήσασταν δήμαρχος με το χρίσμα της ΝΔ ,ο δήμος ήταν στα χέρια του κόμματος και όχι στα χέρια των πολιτών; Ακόμη και αν ήταν έτσι, κακόπεσε; Μήπως με τις σημερινές άστοχες δηλώσεις σας, δικαιώνεται τους τότε αντιπάλους σας;

 


Σχόλια (12)

ανώνυμοσ - Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 02:05
κάποιοι που σχολιάζουν είνα;ι απαράδεκτοι υπάρχουν όρια ανοχής

Ο Εκδότης της "Ψ" - Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 στις 03:16
Αγαπητέ Ι.Σ. μήπως περνάς τα όρια; Το σχόλιο σου δεν μπορεί να δημοσιευτεί ! Απειλές και εξυβρίσεις δεν επιτρέπονται.

ΚΛ - Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στις 12:33
παιδια ηρεμηστε

Ο φύλακας - Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στις 11:14
Ακόμα ασχολείστε με Τζίμα και Νομάρχη; Ύυυυυμαρτον!

Ι.Σ. - Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στις 06:29
ΕΙΣΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΕΟ ΕΤΣΙ?ΣΕ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΩ ΚΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΙΛΑΣ ΕΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ?ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΚΛΙ ΑΔΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΟΛΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

ΤΕΟ - Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στις 04:22
Ρε Ι.Σ. σε πληρώνουν οι τσάμπα κάθεσαι και γράφεις χαζομάρες; τα κτίρια του τελωνείου ο Ρωχάμης τα έδωσε σε κολληλούς του να τα φτιάξουν με ανάθση λόγω του κατεπείγοντος και μετά η κόρη του ενός κατέβηκε μαζί του στις εκλογές. Εάν αυτό δεν είναι διαπλοκή τότε τι είναι; Όσο για το κτίριο σήμερα απλά είναι άχρηστο!

Ι.Σ. - Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στις 04:12
ΝΤΙΝΟ Γ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ Η ΟΧΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ

παρης - Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στις 00:45
αλητεια στο φουλ για να ικανοποιησετε τα αφεντικα σας ξεπερνατε καε οριο ετσι?δε σεβεστε ουτε προσωπικα δεδομενα ουτε οικογενειες τιποτα γραφετε για χρεωμενους κεραταδες για αυτους που προσκηνατε και για σας δεν λετε κουβεντα εσεις ρε ξετσιπωτοι κρινετε τους αλλους?να δουμε τι θα πουν και για σας

καθαρο πασοκ - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 14:22
Αιδονη ασε τουσ γαμους και τα βαφτισια και σοβαρεψου δεν σε ψηφισαμε για να βγαζεις γουστα στην πλατη μας. κρατα τον δασκαλακο σου μακρια απο τις ιντριγκες που ετοιμαζει

ΝΤΙΝΟΣ Γ. - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 14:17
ΡΕ Ι.Σ. Ο ΓΕΡΟΣ ΠΟΥ Σ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ... ΑΧΡΗΣΤΕ Ο ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ

κιμων - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 12:55
ειστε μεγαλοι συκοφαντες η ντροπη της πολης εχετε χασει τα αυγα και τα πασχαλια με τον νομαρχη ειναι ολοφανερο δεν προσφερετε ενημερωση παραπληροφορηση προσφερετε εξυπηρετειτε το προσωππικο σας συμφερον και μονο ειστε επικινδυνοι για τη πολη

Ι.Σ. - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 04:06
Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΕΣΕΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ