Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης

Αντιδήμαρχος Δήμου Δράμας

13 σχόλια

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δράμας κ. Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη.
Όπως υπογραμμίζει η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με γνώμονα το γενικό καλό και καταστρώνει κάθε χρόνο ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων.
Τονίζει ότι με τον Κώστα Ευμοιρίδη τον συνδέουν κοινοί αγώνες και εκφράζει την άποψη ότι τελικά θα υπαναχωρήσει και δεν θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Δράμας.
Ξεκαθαρίζει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με την παράταξη Νέα Εποχή-Νέα Δράμα στην κρίσιμη αναμέτρηση του Νοεμβρίου.
Τέλος, δηλώνει αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα ανασυντάξει τις δυνάμεις της και προτρέπει τον Αντώνη Σαμαρά για ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και μεθόδους.

-κ. Χατζηθεοδωρίδη, μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές, κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα θητεία σας είναι περισσότερες οι καλές ή οι άσχημες στιγμές;
-Το έτος 2006 ο Δραμινός λαός με εξέλεξε ως ένα δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης Νέα Εποχή-Νέα Δράμα στη Νέα της Πορεία. Τον Ιανουάριο του έτους 2007 ανέλαβα τα καθήκοντά μου και ορίστηκα ως ένας εκ των μελών της Δημαρχιακής επιτροπής για την διετία 2007 & 2008, η συμμετοχή μου στην επιτροπή αυτή υπήρξε αρκετά χρήσιμη σχετικά με τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Δράμας.

Το έτος 2010 ο δήμαρχος Δράμας μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Δράμας αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό μου την αξιόλογη παρουσία μου στην λειτουργία της παράταξής μας και ως ένα πρόσωπο σχετικό με την θέση των οικονομικών λόγω του επαγγέλματος που κάνω ως λογιστή-φοροτεχνικού. Στις έως τώρα συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου υπήρξαν πολλές καλές αλλά και δυστυχώς μερικές δυσάρεστες στιγμές που ευτυχώς αποτελούν θα έλεγα μικρή μειοψηφία, ο Δραμινός λαός μας εξέλεξε για να παράγουμε έργο για το καλό της πόλης και των δημοτικών Διαμερισμάτων και όχι να βριζόμαστε μεταξύ μας και κάνοντας αντιπολίτευση μόνο για το θεαθήναι, είμαι από την φύση μου ήρεμος άνθρωπος και δεν θέλω να εκστομίζονται χαρακτηρισμοί που δεν θα λέγονταν ούτε σε περιβάλλον καφενείου και δεν τιμούν κανένα μας, μερικές φορές ντράπηκα για λογαριασμό κάποιων συναδέλφων και πέρασαν έως και σκέψεις παραίτησης από το μυαλό μου ως έσχατο τρόπο αντίδρασης στα τεκταινόμενα εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Η αντιπολίτευση αμφισβητεί το έργο της Δημοτικής Αρχής, τι απαντάτε;
-Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με γνώμονα το καλό όλων μας και καταστρώνει κάθε χρόνο ένα πραγματικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων δίχως υπερβολές και πέρα από τις οικονομικές μας δυνατότητες. Ο Δήμος Δράμας είναι ένας από τους πιο υγιείς και οικονομικά ισχυρούς Δήμους της Ελλάδος, είναι ωραίο και ανέξοδο να παρουσιάζεις σχέδια και μακέτες έργων που από μόνα τους απαιτούν όλο το ποσό της χρονιάς του προγράμματος εκτελεστέων έργων.
Είναι επιλογή της Δημοτικής Αρχής να εκτελεί έργα σύμφωνα τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Δράμας δίχως την λήψη δανείων τα οποία υποθηκεύουν το μέλλον του Δήμου και των πολιτών μας, άλλωστε την κακή διαχείριση και προγραμματισμό των οικονομικών πραγμάτων την βιώνουμε σήμερα με την λειτουργία του κράτους μας διότι στα δάνεια έρχεται η στιγμή της αποπληρωμής τους, μας κατηγορούν άδικα και δίχως πραγματικά αίτια και ο λαός το καταλαβαίνει πολύ καλά αυτό γι' αυτό και μας επιβραβεύει για πέντε συνεχόμενες θητείες στην Διοίκηση του Δήμου Δράμας και υα μας εμπιστεύεται για πολλά χρόνια ακόμη.

-Η ανακοίνωση της καθόδου του Κώστα Ευμοιρίδη στο δήμο Δράμας σας προβληματίζει;
-Με τον Κώστα Ευμοιρίδη έχουμε κοινούς αγώνες για πάρα πολλά χρόνια στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, με γνωρίζει καλά και τον γνωρίζω και εγώ και είμαι βέβαιος ότι δεν θα διασπάσει στο τέλος τον χώρο της κεντροδεξιάς με κίνδυνο να χαθεί η πλειοψηφία και η Διοίκηση του Δήμου Δράμας επηρεασμένος από κάποιους κακούς συμβούλους και θα υπαναχωρήσει στην αρχική του πρόθεση-απόφαση ως προς την διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου Δράμας.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά για σαράντα και πλέον χρόνια τον έχει χαρίσει θέσεις εκλεγμένες σε όλα σχεδόν τα μετερίζια της πολιτικής, αλλά πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να παραδώσει την σκυτάλη σε ανθρώπους νεότερους που έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Δραμινό λαό, θα είναι πολύτιμη η εμπειρία του και οι συμβουλές του σε νέους ανθρώπους που σκοπό έχουν το κοινό καλό.

-Εσείς πάντως το ξεκαθαρίσατε, θα είστε υποψήφιος με την παράταξη Νέα Εποχή-Νέα Δράμα. Είστε αισιόδοξος για την έκβαση αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;
-Όντως το έχω ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα, γιατί πολλά ακούγονται και γράφονται στα παραπολιτικά σχόλια, θα είμαι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη Νέα Εποχή-Νέα Δράμα και δεν υπάρχει για μένα άλλη πιθανότητα να κατέβω με διαφορετική παράταξη, είμαι σταθερός στις απόψεις μου και στις επιλογές μου. Πιστεύω ότι ο Δραμινός λαός θα μας εμπιστευθεί για μια ακόμη φορά γιατί έχει κρίση σωστή και κρίνει ποιος νοιάζεται, μοχθεί και εργάζεται για το καλό του και για το καλό όλων μας.

-Πάμε και στα θέματα της ΝΔ, στέλεχος του κόμματος εδώ και πολλά χρόνια. Πόσο σας προβληματίζουν τα όσα διαδραματίστηκαν με την εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ;
-Βέβαιο είναι ότι στην περίπτωση της Δράμας δεν λειτούργησαν όλα ομαλά, δεν ξέρω ακόμη ποιος πραγματικά ευθύνεται για την ανωμαλία που προξενήθηκε αλλά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών ανακύρηξε ως πρόεδρο τον Αρναουτόπουλο Τάσο ακυρώνοντας τον πρώτο των εκλογών, πιστεύω ότι η ΚΕΦΕ είχε βάσιμους λόγους να προβεί στην ενέργεια αυτή και δεν γενάτε λόγος αμφισβήτησης της απόφασής της. Η ΝΟΔΕ Δράμας έχει πρόεδρο και πρέπει όλοι μαζί με τον πρόεδρο να εργαστούμε για το καλό της παράταξής μας.

-Μπορεί η ΝΔ να ανακάμψει η είναι πλέον πολύ αργά;
-Σίγουρα περνάει περίοδο κρίσης μετά την μεγάλη εκλογική ήτα του περασμένου Οκτωβρίου αλλά πιστεύω ότι θα ανασυντάξει τις δυνάμεις τις γρήγορα ιδίως μετά την διεξαγωγή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της που είναι στα τέλη Ιουνίου. Είναι κόμμα εξουσίας και θα επανέλθει γρήγορα σε αυτή με νέους ανθρώπους, καθαρισμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος και από ανθρώπους που έβλαψαν με την συμπεριφορά τους και τις ενέργειές τους την παράταξη.

-Τι περιμένετε από το Συνέδριο της ΝΔ όπου θα είστε παρόν ως σύνεδρος;
-Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ερώτησή σας ένα νέο ξεκίνημα και εντολή στον Πρόεδρο του κόμματος μας Αντώνη Σαμαρά για ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και μεθόδους με σκοπό την νίκη στις εθνικές εκλογές που πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ σύντομα και θα κερδιστούν από την ΝΔ και στην συνέχεια έντιμη και συνετή διοίκηση της χώρας.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Να εμπιστευθούν εμένα προσωπικά και να με τιμήσουν για μια ακόμη φορά οι πολίτες τις Δράμας με την ψήφο τους στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές να εμπιστευθούν την παράταξη Νέα Εποχή-Νέα Δράμα στο σύνολό της καθώς και να στηρίξουν την ΝΔ στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.

 


Σχόλια (13)

Ι.Σ. - Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 13:06
ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ?ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΕΣΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ?ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΑΝΙ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΗ ΣΟΦΤΕΞ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΤΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΗΠΩΣ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ?Ε ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕ?

O ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ - Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 11:14
ΣΥΓΝΩΜΗ ΗΡΑΚΛΗ, Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ? ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ . ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΟΤΕ !!!!!!!!

μάκης - Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 01:45
γεια σου φίλε ηρακλή καλή επιτυχία στις εκλογές

κωστας - Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στις 12:38
παιδια προσεξτε θα παθετε προστατη

ΚΣ - Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στις 12:37
ΙΣ ο Ηρακλης ειναι 47 ετων οχι 55 μπερδευτηκες

Ι.Σ. - Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στις 23:53
babis προσεχε υπαρχουν και πουλακια που ανοιγουν τρυπες...

babis - Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στις 08:29
to poulaki poy evale o nomarxis na grafei edv (i.s.) leei mal..... profanos poli to paizei o geros!!!!

νεο δημοκρατης - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 14:13
o HRA εχει ενα κακο, ειναι φιλος του Τουμπανου, αυτο ειναι λιγουλακι κακο !!!!!

κιμων - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 12:57
ο δραμινος λαος σας εξελεξε εσεις δεν κανατε τιποτα για αυτον μονο για τισ τσεπες τις δικες και των <δικων> σας κανατε για αυτο κανατε πολλα

Ι.Σ. - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 12:44
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ 55 ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

ενας εμπορος - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 09:13
εχουν διαλυσει την οικονομια οι πρασινοι σοσιαλιστες που δεν ηταν υπερ της βρβαροτητας μας εχουν τσακισει και θα συνεχισουν οι ανθρωποι αλλα ελεγαν αλλα κανουν ειναι απιστευτοι ο κοσμος ψηφισε πασοκ και του προεκυψε μητσοτακης ανδριανοπουλος

ανωνυμος - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 09:10
πολυ αΙσΙΟΔΟΞΟσ ο ηρακλήσ για την ΝΔ φιλε το μαγαζι διελυσε

γιώργος - Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 09:08
ο ηρακλής είναι καλό παιδί και καλός νεοδημοκράτης τον εκτιμώ πολύ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ