Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Πέτρος Μαρκόπουλος

6 σχόλια

Αντιστράτηγος (ε.α.) - Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Νευροκοπίου - τέως Αντιδήμαρχος

-Τελικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» δεν άλλαξε τίποτε για τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου. Θετικό το γεγονός ότι «γλιτώσατε» την συνένωση;
-Οπωσδήποτε κατά την άποψή μου είναι πολύ θετικό. Αυτή ήταν η κοινή επιδίωξη όλων των παραγόντων του Νευροκοπίου και κυρίως του Δημάρχου μας κ. Γιαννόπουλου, ο οποίος όταν ξεκινούσε η συζήτηση για τον «Καλλικράτη», έστειλε επιστολές σε όλους τους Υπουργούς, την Περιφέρεια, την Νομαρχία και τους τοπικούς βουλευτές, διατυπώνοντας όλα εκείνα τα επιχειρήματα που οδηγούσαν στην αυτονομία του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.
Σημαντικοί παράγοντες είναι το γεγονός ότι στο Δήμο μας υπάρχουν υπηρεσίες του Επαρχείου και φυσικά το ορεινό του εδάφους.

-Μπορεί να επιβιώσει ένας Δήμος σαν το Κ. Νευροκόπι με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται;
-Ο Δήμος μας είναι αυτόνομος Δήμος ως ορεινός Δήμος. Γεγονός που σημαίνει ότι όπως οι νησιωτικοί, έτσι και οι ορεινοί, θα τύχουν ειδικών επιχορηγήσεων από το κράτος. Ασφαλώς με τα άλλα κριτήρια το Κ. Νευροκόπι δεν θα είχε την οικονομική αυτάρκεια λόγω μικρού και φτωχού πληθωρισμού.

-4 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου. Πόσο σημαντική ήταν η εμπειρία για εσάς;
-Πολιτεύτηκα για πρώτη φορά το 2006 και εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να σε επιλέγει και να σε ψηφίζει. Αυτό όμως δημιουργεί για έναν σοβαρό άνθρωπο ευθύνες και υποχρεώσεις έναντι των ψηφοφόρων του.
Βεβαίως όταν ξεκινάς έχεις πολλές φιλοδοξίες να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις προσδοκίες των ψηφοφόρων σου. Στην πράξη όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, η γραφειοκρατία και το αθηνοκεντρικό σύστημα λειτουργούν πολύ ανασταλτικά στην προώθηση και λύση των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας.
Είναι και η οικονομική κρίση η οποία επηρεάζει τα πάντα και φυσικά και την λειτουργία των Δήμων. Πέραν τούτου, οι διαδοχικές εναλλαγές της κεντρικής εξουσίας, των αλλαγών σε πρόσωπα, καθυστερούν σημαντικά την προώθηση και υλοποίηση πολλών θεμάτων.

-Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα έργα που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την τετραετία στον Δήμο σας;
-Στο Δήμο πραγματοποιήθηκαν πολλά και σημαντικά έργα τόσο στην έδρα όσο και στα 16 τοπικά διαμερίσματα. Σημαντικότερα έργα είναι η οδοποιία στο Κ. Νευροκόπι, η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ σε κεντρικό δρόμο του Νευροκοπίου, η επίλυση της ύδρευσης στην έδρα του Δήμου αλλά και σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, το κλείσιμο των ΧΑΔΑ, η αναβάθμιση των νεκροταφείων, η συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των δεξαμενών ύδρευσης.
Αναμένεται η υλοποίηση προγραμμάτων INTEREG με την Βουλγαρία με κύρια προσπάθεια την αναβάθμιση και αξιοποίηση του Οχυρού Λίσσε ύψους 1.800.000 ευρώ.
Ήταν μια παραγωγική τετραετία και μέσα στα πλαίσια των διαφόρων προγραμμάτων υλοποιήθηκαν πολλά προγράμματα «Δια βίου μάθησης», «Σχολών Γονέων», «Νέων Αγροτών», «Νέων Επιστημόνων» κλπ.
Επίσης καταβλήθηκε προσπάθεια για την δημόσια υγεία με την επί τόπου εξέταση γυναικών, ανδρών και παιδιών από διάφορες κινητές ομάδες υγείας.

-Θα είστε και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου;
-Το σκέφτομαι... Πολύ σύντομα θα ανακοινώσω την απόφασή μου. Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης με συναρπάζει γιατί είναι χώρος δημιουργίας και προσφοράς ιδιαίτερα προς έναν ευπαθή πληθυσμό, που χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα από τους διάφορους κρατικούς φορείς.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι έγιναν πολλές προσπάθειες τόσο στην Νομαρχία, όσο στην Περιφέρεια και στα Υπουργεία. Συναντήθηκε με Υπουργούς, με Περιφερειάρχες, με διάφορα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Όλοι με αντιμετώπισαν με σοβαρότητα και άκουγαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Έτσι κατορθώσαμε να τοποθετηθούν από τον ΟΤΕ (τεχνική υπηρεσία) οπτικές ίνες τόσο στον Κ. Νευροκόπι όσο και στον Βώλακα. Προωθήσαμε το θέμα των εργατικών κατοικιών στον Βώλακα και είμαστε ένα βήμα από την υλοποίησή τους.
Επίσης έχει προωθηθεί το αίτημα της κατασκευής νέο κλειστού γυμναστηρίου στο Κ. Νευροκόπι και ενός νέου Δημοτικού Σχολείου. Υποβλήθηκαν προς έγκριση τρεις κλειστές αίθουσες πολλαπλών στον Βώλακα, στο Περιθώρι και στα Λευκόγεια.
Τα περιθώρια είναι πολλά και μία τετραετία ακόμη με Δήμαρχο τον Βασίλη Γιαννόπουλο, θα ολοκληρώσει όσα έχουν προγραμματισθεί και βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης δεδομένου ότι και το 4ο ΚΠΣ δεν έχει ανοίξει πλήρως.

 


Σχόλια (6)

μάριοσ - Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 01:57
στο νευροκόπι γίνεται χαμός αν κατεβάσει και το πασοκ ψηφοδέλτιο θα γίνει το ντέρμπι του αιώνα

παντελής - Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 01:47
με το τελωνείο εξοχής τι γίνεται?θα μας πνίξουν οι ζητιάνοι γίνεται κανένας έλεγχος"?

Ζ.Κ. - Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 στις 09:38
συγχαρητηρια πετρο για τους αγ'ωνες σου για το νευροκόπι 'εκανες τεραστια προσπαθεια

ανωνυμος - Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 στις 13:52
στο νευροκοπι ζουν ακομη με αυτην την κυβερνηση φανταστειτε τι εχει να γινει τον χειμωνα με κρυο και με το πετρελαιο θερμασνσης στα υψη

Μ.Ν. - Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στις 13:02
καλή επιτυχία κε μαρκόπουλε στις εκλογές

νακος - Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στις 12:49
ο κος μαρκόπουλος εχει δουλεψει παρα πολυ στο νευροκοπι

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ