Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Αρχισαν πάλι να βγαίνουν νέοι λάτρεις των ανεξάρτητων υποψηφίων και του ακομμάτιστου χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θέλουν τα κόμματα να απέχουν από τις διαδικασίες επιλογής στήριξης λες και είναι οι κομματικοί σχηματισμοί «μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Μα είναι δυνατόν να πιστέψεις ότι το καλό για την αυτοδιοίκηση είναι οι απολίτικοι και οι άνθρωποι που δεν συμμετέχουν στις κομματικές διαδικασίες;
Και αν είσαι εκτός κομμάτων, είναι πολύ λογικό να έχεις αυτές τις θέσεις. Αν είσαι όμως το παιδί του κομματικού σωλήνα που ευνοήθηκε από τις κομματικές συγκυρίες, τότε είσαι διχασμένη προσωπικότητα.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν δύο προβλήματα. Να εξωραΐσουν την κυβερνητική πολιτική από την μία και να επιβάλλουν τις αποφάσεις που έχουν πάρει σχετικά με τις υποψηφιότητες στην αυτοδιοίκηση.

Έβλεπα πριν λίγες ημέρες το μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Ιορδανίδη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα οικονομικά μέτρα.
Έχει ευφράδεια το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και είναι καταρτισμένος. Όμως είναι αμαρτία ένας νέος άνθρωπος να μιλά με ξύλινο λόγο και με υπεροπτικό ύφος.

Καλές οι αναλύσεις και τα νούμερα, όμως υπάρχει και η κοινωνία. Η ευημερία των αριθμών δεν είναι δυνατόν να έχει ως προαπαιτούμενο την δυστυχία των πολιτών.
Οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να μιλούν με αυτό το ύφος... Και καλό είναι να μην τα βλέπουν όλα ρόδινα.

Πολλές ληστείες το τελευταίο διάστημα στον Ν. Δράμας... Ληστείες στην πόλη αλλά και στην ύπαιθρο.
Αρδευτικά, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, υποβρύχιες αντλίες, πομώνες, τεχνητές λιμνοδεξαμενές, σχάρες κλπ... Όπου υπάρχουν μέταλλα και καλώδια γίνονται λεία και μεταπωλούνται σε χαμηλές τιμές.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ανησυχία στην Δραμινή κοινωνία είναι έντονη. Είναι αδιανόητο στον Ν. Δράμας να κυριαρχεί η ανασφάλεια και ο φόβος. Αυτά είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα.

Είναι πολύ θετικό που έγινε σύσκεψη στην Αστυνομική Δ/νση όπου κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να αντιμετωπίσουν τις κλοπές στην ύπαιθρο.
Πέραν των μέτρων απαιτείται εγρήγορση, επαγρύπνηση και συνεργασία των φορέων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Και φυσικά χρειάζεται έλεγχος όσων εισέρχονται στην χώρα μας από το Τελωνείο Εξοχής. Αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Πάμε και στα εκλογικά. Όπου είναι η περίοδος των ζυμώσεων και των σεναρίων.
Τον «σοσιαλιστή» βιομήχανο τον βλέπω τελευταία πολύ ανήσυχο. Δεν του βγαίνει η στήριξη, περίμενε τα πράγματα αλλιώς και άλλα βλέπει στην πράξη.
Γεγονός πάντως είναι ότι κάτι δεν πάει καλά στον στόχο που έβαλε, να πάρει δηλαδή το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Όμως και αυτός δηλώνει ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός. Είναι η μόδα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας.
Πουλάς «ανεξαρτησία» αλλά από πίσω δουλεύουν οι μηχανές για να πάρεις κομματική υποστήριξη.

Θεέ μου, τι όμορφος κόσμος είναι αυτός. Είναι πραγματικά αγγελικά πλασμένος.

Η είδηση που κυριαρχεί στην τοπική επικαιρότητα είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην ΒΙΠΕ. Χρειάσθηκε μεγάλη προσπάθεια για να ελεγχθεί η πυρκαγιά στην υπαίθρια αποθήκη παλαιών προς ανακύκλωση ελαστικών.

Και τώρα όλοι ψάχνουν τις συνέπειες. Και φυσικά τίθενται ζητήματα που αφορούν την λειτουργία βιομηχανικών μονάδων που βλάπτουν το περιβάλλον. Τα ελαστικά κάηκαν και τώρα μετράμε τις συνέπειες της καταστροφής.
Με άλλες μονάδες που είναι «ωρολογιακές βόμβες» και λειτουργούν στον Νομό Δράμας τι θα γίνει; Θα συνεχίσουν αν λειτουργούν με την ανοχή και τα στραβά μάτια της πολιτικής ηγεσίας στον νομό ή θα ληφθούν μέτρα;

Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψιν η άποψη των τοπικών κοινωνιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λειτουργία βιομηχανικής μονάδας στον Δήμο Δοξάτου, όπου είναι εκφρασμένη η αντίθεση του Τοπικού Συμβουλίου, του Δήμου αλλά και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.
Αντιδρούν, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όμως από την άλλη «άκρα του τάφου σιωπή». Καμία αντίδραση από τον Νομάρχη.

Έχω την αίσθηση ότι ο Νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης πρέπει να πάρει άμεσα την απόφαση να κλείσει όλες αυτές τις «ωρολογιακές βόμβες».
Επιχειρήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες τραγωδίες τον τόπο καλό είναι να κλείσουν γιατί η λειτουργία τους προκαλεί το κοινωνικό σύνολο.

Αλήθεια, την κα. Κόκλα την έχει ενημερώσει κανένας για όλες αυτές τις ανοικτές πληγές στον Ν. Δράμας;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ