Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


7 σχόλια

Αρχισαν πάλι να βγαίνουν νέοι λάτρεις των ανεξάρτητων υποψηφίων και του ακομμάτιστου χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θέλουν τα κόμματα να απέχουν από τις διαδικασίες επιλογής στήριξης λες και είναι οι κομματικοί σχηματισμοί «μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Μα είναι δυνατόν να πιστέψεις ότι το καλό για την αυτοδιοίκηση είναι οι απολίτικοι και οι άνθρωποι που δεν συμμετέχουν στις κομματικές διαδικασίες;
Και αν είσαι εκτός κομμάτων, είναι πολύ λογικό να έχεις αυτές τις θέσεις. Αν είσαι όμως το παιδί του κομματικού σωλήνα που ευνοήθηκε από τις κομματικές συγκυρίες, τότε είσαι διχασμένη προσωπικότητα.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν δύο προβλήματα. Να εξωραΐσουν την κυβερνητική πολιτική από την μία και να επιβάλλουν τις αποφάσεις που έχουν πάρει σχετικά με τις υποψηφιότητες στην αυτοδιοίκηση.

Έβλεπα πριν λίγες ημέρες το μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Ιορδανίδη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα οικονομικά μέτρα.
Έχει ευφράδεια το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και είναι καταρτισμένος. Όμως είναι αμαρτία ένας νέος άνθρωπος να μιλά με ξύλινο λόγο και με υπεροπτικό ύφος.

Καλές οι αναλύσεις και τα νούμερα, όμως υπάρχει και η κοινωνία. Η ευημερία των αριθμών δεν είναι δυνατόν να έχει ως προαπαιτούμενο την δυστυχία των πολιτών.
Οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να μιλούν με αυτό το ύφος... Και καλό είναι να μην τα βλέπουν όλα ρόδινα.

Πολλές ληστείες το τελευταίο διάστημα στον Ν. Δράμας... Ληστείες στην πόλη αλλά και στην ύπαιθρο.
Αρδευτικά, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, υποβρύχιες αντλίες, πομώνες, τεχνητές λιμνοδεξαμενές, σχάρες κλπ... Όπου υπάρχουν μέταλλα και καλώδια γίνονται λεία και μεταπωλούνται σε χαμηλές τιμές.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ανησυχία στην Δραμινή κοινωνία είναι έντονη. Είναι αδιανόητο στον Ν. Δράμας να κυριαρχεί η ανασφάλεια και ο φόβος. Αυτά είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα.

Είναι πολύ θετικό που έγινε σύσκεψη στην Αστυνομική Δ/νση όπου κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να αντιμετωπίσουν τις κλοπές στην ύπαιθρο.
Πέραν των μέτρων απαιτείται εγρήγορση, επαγρύπνηση και συνεργασία των φορέων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Και φυσικά χρειάζεται έλεγχος όσων εισέρχονται στην χώρα μας από το Τελωνείο Εξοχής. Αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Πάμε και στα εκλογικά. Όπου είναι η περίοδος των ζυμώσεων και των σεναρίων.
Τον «σοσιαλιστή» βιομήχανο τον βλέπω τελευταία πολύ ανήσυχο. Δεν του βγαίνει η στήριξη, περίμενε τα πράγματα αλλιώς και άλλα βλέπει στην πράξη.
Γεγονός πάντως είναι ότι κάτι δεν πάει καλά στον στόχο που έβαλε, να πάρει δηλαδή το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Όμως και αυτός δηλώνει ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός. Είναι η μόδα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας.
Πουλάς «ανεξαρτησία» αλλά από πίσω δουλεύουν οι μηχανές για να πάρεις κομματική υποστήριξη.

Θεέ μου, τι όμορφος κόσμος είναι αυτός. Είναι πραγματικά αγγελικά πλασμένος.

Η είδηση που κυριαρχεί στην τοπική επικαιρότητα είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην ΒΙΠΕ. Χρειάσθηκε μεγάλη προσπάθεια για να ελεγχθεί η πυρκαγιά στην υπαίθρια αποθήκη παλαιών προς ανακύκλωση ελαστικών.

Και τώρα όλοι ψάχνουν τις συνέπειες. Και φυσικά τίθενται ζητήματα που αφορούν την λειτουργία βιομηχανικών μονάδων που βλάπτουν το περιβάλλον. Τα ελαστικά κάηκαν και τώρα μετράμε τις συνέπειες της καταστροφής.
Με άλλες μονάδες που είναι «ωρολογιακές βόμβες» και λειτουργούν στον Νομό Δράμας τι θα γίνει; Θα συνεχίσουν αν λειτουργούν με την ανοχή και τα στραβά μάτια της πολιτικής ηγεσίας στον νομό ή θα ληφθούν μέτρα;

Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψιν η άποψη των τοπικών κοινωνιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λειτουργία βιομηχανικής μονάδας στον Δήμο Δοξάτου, όπου είναι εκφρασμένη η αντίθεση του Τοπικού Συμβουλίου, του Δήμου αλλά και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.
Αντιδρούν, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όμως από την άλλη «άκρα του τάφου σιωπή». Καμία αντίδραση από τον Νομάρχη.

Έχω την αίσθηση ότι ο Νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης πρέπει να πάρει άμεσα την απόφαση να κλείσει όλες αυτές τις «ωρολογιακές βόμβες».
Επιχειρήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες τραγωδίες τον τόπο καλό είναι να κλείσουν γιατί η λειτουργία τους προκαλεί το κοινωνικό σύνολο.

Αλήθεια, την κα. Κόκλα την έχει ενημερώσει κανένας για όλες αυτές τις ανοικτές πληγές στον Ν. Δράμας;

Διασταυρώσαμε κι εμείς τα αποκλειστικά σχόλια της εφημερίδας «Χρονικά» που έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εξελίξεις στα του ΠΑΣΟΚ. Ναι, φαίνεται πως προσανατολίζονται στην κατεύθυνση που θέλει τον Χαρακίδη Περιφερειάρχη. Βέβαια αυτό για να γίνει θα πρέπει να δώσει το ΟΚ ο ίδιο ο Πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Χαρακίδης απ΄ ότι φαίνεται άρχισε να κατανοεί πως δημαρχιλίκι δεν του βγαίνει με τίποτα και στρέφεται αλλού.
Εμείς έχουμε τις επιφυλάξεις μας και πιστεύουμε πως στο τέλος ο Κυριάκος Χαρακίδης θα είναι Αντιπεριφερειάρχης και τις επιστολές των προέδρων των επιμελητηρίων της περιφέρειας (που συνηγορούν σε αυτό) θα τις κρατήσει στο συρτάρι του.

Εάν τελικά επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό... θα είμαστε οι πρώτοι που το γράψαμε πριν από πέντε μήνες περίπου ! Είδωμεν...

Το σενάριο της μεταπήδησης του Χαρακίδη στην περιφέρεια δεν ακούστηκε καλά... καλά και δημιούργησε αντιδράσεις. Τελικά σε αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν αφήνουν κανένα να τρυπώσει. Τι έκανε βρε παιδιά ο άνθρωπος; Πόρτα ανοιχτεί βρήκε και πήγε να μπει !
Πέραν της πλάκας όμως, εάν ο Χαρακίδης γραφτεί μέλος του κόμματος και στηρίξει τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ, νομίζω πως μπορεί να κάνει πολιτική καριέρα στο χώρο !

 


Σχόλια (7)

Ν.Κ. - Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 στις 09:10
το πάρτυ των παρανομιών συνεχίζεται με όλα τα λουλούδια να κυκλοφορούν ελεύθερα και ωραία σαν δεν ντρεπόμαστε μετά τα λάστιχα η κλινική χωρίς οικοδομική άδεια αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά μόνο στην δράμα δημοτικοί σύμβουλοι παρανομούν πρέπει να παραιτηθούν και να πάνε σπίτι τους θα παραιτηθεί ο γρηγορίου?

ΚΩΣΤΑΣ - Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 στις 00:04
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ Ν ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΕΙΛΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΩΡΑ ΤΙς ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Θανάσης - Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 στις 12:52
ΑΙΣΧΟΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ, ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΚΑΙ ΠΑΡ΄ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ… ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΨΗ ΑΥΤΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ !

ΤΕΟ - Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 στις 12:06
Η είδηση της εβδομάδας αν όχι της χρονιάς είναι σίγουρα η παρανόμως ανεγερθείσα κατασκευή που θα στεγάσει την κλινική Υγεία Α.Ε. Η οποία είναι συμφερόντων μεταξύ άλλων και πολιτικών προσώπων της Δράμας. Γρηγορίου Κυριάκος, το δεξί χέρι του Κυριάκου Χαρακίδη εδώ και πολλά χρόνια τόσο στο Επιμελητήριο, όσο και στον δήμο της Δράμας. Μέτοχοι της ΑΕ είναι ο επίσης σύνβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή, Λυμπέρης Λυπερόπουλος καθώς και ο Μπάμπης Δρετζής Σύμβουλος και αντινομάρχης του Κώστα Ευμοιρίδη. Προσωπικά πιστεύω πως οι μέτοχοι Λυμπερόπουλος και Δερετζή δεν είχαν ιδέα για το τι γίνεται. Ο Γρηγορίου όμως δεν μπορεί να μην ήξερε. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Είναι χρόνια στις κατασκευές και γνωρίζει πως δεν μπορείς να σκάψεις εάν δεν έχει οικοδομική άδεια. Γιατί το έκανε; Δεν ξέρω, Μάλλον κάπου θα βασίστηκε ! Περιμένουμε με αγωνία τις διευκρινήσεις από το ΙΚΑ, την Πολεοδομία, την Επιθεώρηση Εργασίας, τη ΔΕΗ και όσους άλλους εμπλέκονται …που μυστηριωδώς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ το παραμικρό από το τόσο μικρό κτίσμα ! Σα δεν ντρέπεστε !

Ο Εκδότης της "Ψ" - Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 στις 11:55
νικ. το σχολιό σου περιέχει χαρακτιρισμούς μη κόσμιους

Ν.ΚΟΛ. - Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 στις 04:36
κωστα ευμοιριδη ποιοσ εχει ευθυνες για την παρανομη κλινικη στειλε τις μπουλντοζες εκτος και αν λυπασαι τους παρανομους με το αυθαιρετο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 στις 00:12
ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ 3 ΟΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ?ΘΑ ΜΑ΅Σ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΙ ΛΕΣ?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ