Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


2 σχόλια

Να κλείσουν οι βιομηχανικές «βόμβες» στον νομό
Τι περιμένει ο Νομάρχης; Την επόμενη τραγωδία;

Χρειάσθηκε τιτάνια προσπάθεια για να ελεγχθεί η πυρκαγιά στην υπαίθρια αποθήκη παλαιών ελαστικών στην ΒΙΠΕ.
Η καταστροφή είναι τεράστια. Και το ερώτημα που κυριαρχεί είναι: Πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί μια μονάδα όταν υπάρχει η εκφρασμένη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας;

Στην περίπτωσή μας αντιδρούσε το Τοπικό Συμβούλιο Ξηροποτάμου. Όμως την ίδια ώρα η αποθήκη των ελαστικών μεγάλωνε, γιατί κάποιοι δεν αντιδρούσαν.
Αντίστοιχο παράδειγμα είναι γνωστή μονάδα που λειτουργεί στον Δήμο Δοξάτου. Και εκεί έχουμε την εκφρασμένη αντίθεση του τοπικού συμβουλίου, των περιβαλλοντικών οργανώσεων ενώ το θέμα έφτασε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Νομάρχης όμως φερμουάρ. Ούτε κουβέντα. Ακρα του τάφου σιωπή. Προστατεύουμε την επιχείρηση αγνοώντας την άποψη της τοπικής κοινωνίας.
Πιστεύω ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα η λύση είναι μία και είναι μονόδρομος. Πρέπει να κλείσουν όλες οι «ωρολογιακές βόμβες» που λειτουργούν στον νομό.
Επιχειρήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες τραγωδίες τον τόπο, καλό είναι να κλείσουν, γιατί η λειτουργία τους προκαλεί το κοινωνικό σύνολο.

Μονάδες με λάστιχα, με πίσσες που ποτίζουν τα ξύλα και ευωδιάζουν την ατμόσφαιρα, καλό είναι να κλείσουν. Ας λειτουργούν μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Και για όσους έχουν ασθενή μνήμη η πυρκαγιά στην ΒΙΠΕ δεν είναι η πρώτη σε βιομηχανική μονάδα.

Καλά, ξεχάσατε την πυρκαγιά στο Δοξάτο όπου όλοι έκαναν τον σταυρό τους που δεν κάηκε το ιστορικό και μαρτυρικό Δοξάτο; Και δεν κάηκε κανένα χωράφι, η γνωστή μονάδα που προκαλεί την τοπική κοινωνία έπιασε φωτιά. Με τα ξύλα και την αχνιστή πίσσα...
Κύριε Ευμοιρίδη, υπέγραψε ΑΜΕΣΑ το κλείσιμο όλων αυτών των μονάδων που προκαλούν την κοινωνία. Δεν πάει άλλο.

 


Σχόλια (2)

Ο φύλακας - Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 στις 12:13
Γιατί, ξέρει πως κλείνουν;

ΣΠΥΡΟς - Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 στις 15:03
Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ του

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ